Laatste nieuws over geld lenen

De laatste ontwikkelingen op de leenmarkt

Op Lening.nl houden wij u graag op de hoogte van alles wat er speelt rond het onderwerp geld lenen. Zo kunt u de actuele rentes vergelijken en bieden wij u een handig overzicht van de meest recente cijfers over de leenmarkt. Op deze pagina vindt u een overzicht van het laatste nieuws.

Ook DEFAM verlaagt de rente

De concurrentie op de markt van persoonlijke leningen wordt steeds feller. DEFAM verlaagt per 1 december 2018 de rente voor leningen vanaf 25.000 euro. Het scherpste tarief komt uit op 3,90%.

Lender en Spender verlaagt de leenrente

Lender en Spender verlaagt per vandaag de leenrente van de persoonlijke lening. Na deze verlaging bieden ze - samen met Findio - de laagste rente aan bij leenbedragen rond de 10.000 euro.

Doorlopend krediet verliest van persoonlijke lening

In het verleden was het doorlopend krediet de meest gekozen leenvorm. Tegenwoordig wordt deze vorm steeds minder gekozen. Belangrijkste redenen: de regels rond het doorlopend krediet worden steeds strenger en de persoonlijke lening kent een lagere rente.

Gespreid betalen: opletten geblazen

Veel mensen kopen op afbetaling. Ook dat is een vorm van lenen. En het blijkt een leenvorm te zijn die vaak voor betalingsproblemen zorgt. Zo vaak dat minister Hoekstra van Financiƫn zich er zorgen over maakt.

Interbank pakt doorlopend krediet aan

Kredietverstrekker Interbank gaat grote stappen zetten om het doorlopend krediet aan te pakken. Voor een grote groep bestaande klanten wordt het doorlopende krediet omgezet naar een persoonlijke lening, locked up klanten krijgen een vergoeding en nieuwe doorlopende kredieten zijn maximaal € 15.000.

Persoonlijke lening voor eigen huis - met renteaftrek?

De leenrente daalt, maar is nog niet zo laag als de hypotheekrente. Toch blijkt bij het financieren van een verbouwing een lening soms goedkoper dan een hypotheek. En je kunt bij een lening ook renteaftrek krijgen!

Flitskrediet uitgeroeid?

Het einde van het flitskrediet lijkt steeds dichterbij te komen. Na een uitspraak van de rechter tegen LoanRider uit Estland wordt het steeds minder interessant voor kredietverstrekkers om het flitskrediet aan te bieden.

Rente Freo onder de 4 procent

Geld lenen wordt steeds goedkoper. Freo heeft vandaag de rente van de persoonlijke lening verlaagd waarmee Freo de eerste kredietverstrekker is die een lening aanbiedt met een rente onder de 4 procent.

Maximale lening berekenen
Lening.nl maakt gebruik van cookies.