Let op! Geld lenen kost geld

Nieuws over geld lenen

Laatste ontwikkelingen op de leenmarkt

Op Lening.nl houden wij u graag op de hoogte van alles wat er speelt rond het onderwerp geld lenen. Zo kunt u de actuele rentes vergelijken en bieden wij u een handig overzicht van de meest recente cijfers over de leenmarkt. Op deze pagina vindt u een overzicht van het laatste nieuws.

ABN AMRO moet doorlopend krediet klanten compenseren

ABN AMRO staat een miljoenenclaim te wachten: het Kifid heeft besloten dat de bank teveel rente heeft gerekend voor doorlopende kredieten en moet compenseren.

Lagere maximale rente voor lening blijft staan

De maximale rente voor geld lenen door consumenten was tot 1 maart tijdelijk lager vanwege de coronacrisis. Dit wordt verlengd tot ten minste 1 september 2021.

Moeilijker geld lenen voor bedrijven door corona?

Bedrijven die een lening aanvragen worden door de bank vaak afgewezen, zeggen dat banken strenger zijn geworden in coronatijd. De banken vinden van niet...

Miljoenenclaim tegen ABN AMRO voor kredietrente?

In Kassa vertelt Consumentenbond Claimservice dat er een miljoenenclaim op komst is tegen ABN AMRO vanwege te hoge rentes op doorlopende kredieten.

Minister onderzoekt private lease markt

Private lease wordt steeds populairder. Minister Hoekstra wil weten of consumenten door private lease niet in de problemen komen en laat een onderzoek uitvoeren.

Rente persoonlijke lening blijft dalen

Zowel DEFAM als Interbank verlagen de rente op hun persoonlijke lening. De rente op een PL is met 3,5 procent nog nooit zo laag geweest.

Einde van kopen op afbetaling?

De maximale leenrente is verlaagd: is dat het einde van het kopen of afbetaling? Verschillende postorderbedrijven waarschuwen hiervoor.

Maximale leenrente naar 10 procent

De maximale leenrente is verlaagd van 14 procent naar 10 procent. Dit geldt voor alle leenvormen gericht op particulieren.

Freo verlaagt rente en herovert koppositie

Freo verlaagt per vandaag de rente op hun persoonlijke lening. Het gaat om de rente bij leenbedragen vanaf 50.000 euro tot en met 75.000 euro. De rente wordt verlaagd van 3,8% naar 3,6%.

Vaker betalingsproblemen bij jongeren

Steeds meer jongeren hebben problemen bij het afbetalen van hun kredieten. Dit blijkt uit cijfers van de Stichting Bureau Krediet Registratie.

Banken verstrekken nauwelijks kleine kredieten

Nederlandse banken maken nauwelijks gebruik van Klein Krediet Corona (KKC) regeling en verstrekken nauwelijks coronakredieten aan kleine ondernemers.

Concurrentie bij hoge leenbedragen neemt toe

Interbank verlaagt de leenrentes voor persoonlijke leningen van meer dan 50.000 euro. De concurrentie op de hoogste leenbedragen neemt de laatste tijd flink toe.

Maximale leenrente omlaag naar 10 procent

De maximale leenrente gaat tijdelijk omlaag van 14 procent naar 10 procent. De achterliggende gedachte is dat mensen die door de coronacrisis worden geraakt tegen iets minder zware lasten geld kunnen lenen.

Zakelijk lenen met garantie van de overheid

De garantieregeling van de overheid voor het verstrekken van MKB kredieten is ook opengesteld voor alternatieve financiers. Hoe zit dat?

Rood staan is gewoon hartstikke duur geld lenen

Rood staan op je betaalrekening wordt goedkoper door de coronacrisis. Toch blijft het duur geld lenen: duurder dan het vergelijkbare doorlopend krediet.

BNP verhoogt leenrente

BNP verhoogt de leenrente. Vanwege de coronacrisis is de kans groot dat geld lenen in de komende tijd duurder en lastiger wordt.

Funding Circle verdwijnt van Nederlandse kredietmarkt

De Britse kredietverstrekker Funding Circle heeft bekendgemaakt te stoppen in Nederland en Duitsland. De portefeuille groeide te traag om de kosten te kunnen verantwoorden.

Hoe werkt de compensatie bij Interbank?

Wie een doorlopend krediet heeft bij Interbank krijgt waarschijnlijk geld terug vanwege te hoge rentes. Geld dat ook voor doorlopend krediet klanten van andere banken?

Interbank stopt met doorlopend krediet

Kredietverstrekker Interbank zegt per 1 mei 2020 alle lopende doorlopende kredieten op en compenseert bestaande klanten voor te hoge rente in het verleden.

Kredieten speerpunt AFM in 2020

Toezichthouder AFM heeft de jaaragenda 2020 gepubliceerd. Bescherming van de consument op de leenmarkt is één van de speerpunten.

Overzicht lenen in het afgelopen decennium

Een nieuw decennium... Een mooi moment om te kijken wat de belangrijkste ontwikkelingen op de leenmarkt in het afgelopen decennium waren.

Maximale lening in 2020 omlaag

De leennormen en de berekening van de maximale lening zijn per 1 januari 2020 aangepast. Gevolg: mensen die nu een lening aanvragen kunnen minder lenen dan in 2019 mogelijk was.

Concurrentie lenen neemt toe

Freo verlaagt de minimale rente op de persoonlijke lening en staat vanaf vandaag weer als enige kredietverstrekker bovenaan de rentelijstjes met 3,8 procent.

Leenbedrag omlaag bij betere informatie

Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat studenten minder lenen als ze beter op de hoogte zijn van de gevolgen van het opbouwen van een studieschuld.

ABN AMRO stopt met doorlopend krediet

Vanaf 10 december 2019 kun je geen doorlopend krediet meer aanvragen bij de ABN AMRO. De ABN is de eerste grootbank die stopt met het aanbieden van deze kredietvorm.

Rente leningen eindelijk omlaag?

De spaarrentes en hypotheekrentes dalen flink de laatste jaren. De leenrentes blijven tot nu toe enorm achter. Het lijkt er echter op dat ook lenen de komende tijd goedkoper gaat worden.

Nieuw: zakelijk lenen via Fundr

De Rabobank heeft een nieuwe kredietverstrekker voor de zakelijke markt geintroduceerd: Fundr. Met deze digitale kredietverstrekker gaat de bank de concurrentie aan met andere fintechs.

Flitskrediet verder onder druk

Met de Regeling aanpak flitskrediet probeert het ministerie van Financiën buitenlandse aanbieders van flitskrediet van de Nederlandse markt te weren.

Huishoudens lossen leningen af

Uit cijfers van het CBS blijkt dat huishoudens in het eerste kwartaal afgelost hebben op hun consumptieve leningen. De rente daalt. De leenrentes (nog?) niet.

Inzage BKR register eenvoudiger

Je kunt voortaan onbeperkt en gratis je gegevens digitaal opvragen bij het BKR. Hiermee komt het BKR tegemoet aan kritiek van de Autoriteit Persoonsgevens.

Findio en Interbank verhogen rente persoonlijke lening

De leenrente op de persoonlijke leningen van Findio en Interbank zijn verhoogd. Het lijkt erop dat deze kredietverstrekkers de hevige concurrentiestrijd op de leenmarkt voorlopig moeten staken.

BKR jaarverslag 2018: goed nieuws en zorgen

Het BKR presenteert vandaag haar jaarverslag over 2018. Belangrijkste conclusies: er zijn minder achterstanden, maar wel zorgen over studieschulden en koop op afbetaling.

Nieuw: zakelijke leningen op Lening.nl

Lening.nl heeft een nieuw onderdeel toegevoegd aan de site: zakelijk lenen. Hier kunnen ondernemers de mogelijkheden voor bedrijfskredieten verkennen.

Geld lenen voor verduurzaming huis

Er komt steeds meer aandacht voor de mogelijkheden om met een hypotheek je huis te verduurzamen. Vergeet niet om ook naar de mogelijkheden van een persoonlijke lening te kijken.

Leenrente bij DEFAM verhoogd

DEFAM heeft een renteverhoging doorgevoerd op hun goedkoopste persoonlijke lening. Nu biedt Freo weer als enige kredietverstrekker een rente van minder dan 4 procent.

BKR: Afname betalingsachterstanden in 2018

Het BKR heeft de Kredietbarometer 2018 gepubliceerd. Daaruit blijkt dat er eind 2018 meer kredieten geregistreerd stonden maar ook dat er minder mensen waren met een betalingsachterstand.

Kifid: Interbank moet leenrente terugbetalen

De rente voor een doorlopend krediet moet meebewegen met het gemiddelde - stelt het KiFiD bij klachten over Interbank. De bank moet leenrente terugbetalen.

5 tips om te besparen op je lening

Geld lenen kost geld. Maar als je geld moet lenen, dan natuurlijk het liefst zo goedkoop mogelijk. Lening.nl geeft je tips voor goedkoper lenen.

Ook DEFAM verlaagt de rente

De concurrentie op de markt van persoonlijke leningen wordt steeds feller. DEFAM verlaagt per 1 december 2018 de rente voor leningen vanaf 25.000 euro. Het scherpste tarief komt uit op 3,90%.

Lender en Spender verlaagt de leenrente

Lender en Spender verlaagt per vandaag de leenrente van de persoonlijke lening. Na deze verlaging bieden ze - samen met Findio - de laagste rente aan bij leenbedragen rond de 10.000 euro.

Doorlopend krediet verliest van persoonlijke lening

In het verleden was het doorlopend krediet de meest gekozen leenvorm. Tegenwoordig wordt deze vorm steeds minder gekozen. Belangrijkste redenen: de regels rond het doorlopend krediet worden steeds strenger en de persoonlijke lening kent een lagere rente.

Gespreid betalen: opletten geblazen

Veel mensen kopen op afbetaling. Ook dat is een vorm van lenen. En het blijkt een leenvorm te zijn die vaak voor betalingsproblemen zorgt. Zo vaak dat minister Hoekstra van Financiën zich er zorgen over maakt.

Interbank pakt doorlopend krediet aan

Kredietverstrekker Interbank gaat grote stappen zetten om het doorlopend krediet aan te pakken. Voor een grote groep bestaande klanten wordt het doorlopende krediet omgezet naar een persoonlijke lening, locked up klanten krijgen een vergoeding en nieuwe doorlopende kredieten zijn maximaal € 15.000.

Persoonlijke lening voor eigen huis - met renteaftrek?

De leenrente daalt, maar is nog niet zo laag als de hypotheekrente. Toch blijkt bij het financieren van een verbouwing een lening soms goedkoper dan een hypotheek. En je kunt bij een lening ook renteaftrek krijgen!

Flitskrediet uitgeroeid?

Het einde van het flitskrediet lijkt steeds dichterbij te komen. Na een uitspraak van de rechter tegen LoanRider uit Estland wordt het steeds minder interessant voor kredietverstrekkers om het flitskrediet aan te bieden.

Rente Freo onder de 4 procent

Geld lenen wordt steeds goedkoper. Freo heeft vandaag de rente van de persoonlijke lening verlaagd waarmee Freo de eerste kredietverstrekker is die een lening aanbiedt met een rente onder de 4 procent.

Maximale lening berekenen
Lening.nl maakt gebruik van cookies.