Let op! Geld lenen kost geld

Nieuws over geld lenen

Laatste ontwikkelingen op de leenmarkt

Op Lening.nl houden wij u graag op de hoogte van alles wat er speelt rond het onderwerp geld lenen. Zo kunt u de actuele rentes vergelijken en bieden wij u een handig overzicht van de meest recente cijfers over de leenmarkt. Op deze pagina vindt u een overzicht van het laatste nieuws.

Nieuw: zakelijk lenen via Fundr

De Rabobank heeft een nieuwe kredietverstrekker voor de zakelijke markt geintroduceerd: Fundr. Met deze digitale kredietverstrekker gaat de bank de concurrentie aan met andere fintechs.

Flitskrediet verder onder druk

Met de Regeling aanpak flitskrediet probeert het ministerie van Financiƫn buitenlandse aanbieders van flitskrediet van de Nederlandse markt te weren.

Huishoudens lossen leningen af

Uit cijfers van het CBS blijkt dat huishoudens in het eerste kwartaal afgelost hebben op hun consumptieve leningen. De rente daalt. De leenrentes (nog?) niet.

Inzage BKR register eenvoudiger

Je kunt voortaan onbeperkt en gratis je gegevens digitaal opvragen bij het BKR. Hiermee komt het BKR tegemoet aan kritiek van de Autoriteit Persoonsgevens.

Findio en Interbank verhogen rente persoonlijke lening

De leenrente op de persoonlijke leningen van Findio en Interbank zijn verhoogd. Het lijkt erop dat deze kredietverstrekkers de hevige concurrentiestrijd op de leenmarkt voorlopig moeten staken.

BKR jaarverslag 2018: goed nieuws en zorgen

Het BKR presenteert vandaag haar jaarverslag over 2018. Belangrijkste conclusies: er zijn minder achterstanden, maar wel zorgen over studieschulden en koop op afbetaling.

Nieuw: zakelijke leningen op Lening.nl

Lening.nl heeft een nieuw onderdeel toegevoegd aan de site: zakelijk lenen. Hier kunnen ondernemers de mogelijkheden voor bedrijfskredieten verkennen.

Geld lenen voor verduurzaming huis

Er komt steeds meer aandacht voor de mogelijkheden om met een hypotheek je huis te verduurzamen. Vergeet niet om ook naar de mogelijkheden van een persoonlijke lening te kijken.

Leenrente bij DEFAM verhoogd

DEFAM heeft een renteverhoging doorgevoerd op hun goedkoopste persoonlijke lening. Nu biedt Freo weer als enige kredietverstrekker een rente van minder dan 4 procent.

BKR: Afname betalingsachterstanden in 2018

Het BKR heeft de Kredietbarometer 2018 gepubliceerd. Daaruit blijkt dat er eind 2018 meer kredieten geregistreerd stonden maar ook dat er minder mensen waren met een betalingsachterstand.

Kifid: Interbank moet leenrente terugbetalen

De rente voor een doorlopend krediet moet meebewegen met het gemiddelde - stelt het KiFiD bij klachten over Interbank. De bank moet leenrente terugbetalen.

5 tips om te besparen op je lening

Geld lenen kost geld. Maar als je geld moet lenen, dan natuurlijk het liefst zo goedkoop mogelijk. Lening.nl geeft je tips voor goedkoper lenen.

Ook DEFAM verlaagt de rente

De concurrentie op de markt van persoonlijke leningen wordt steeds feller. DEFAM verlaagt per 1 december 2018 de rente voor leningen vanaf 25.000 euro. Het scherpste tarief komt uit op 3,90%.

Lender en Spender verlaagt de leenrente

Lender en Spender verlaagt per vandaag de leenrente van de persoonlijke lening. Na deze verlaging bieden ze - samen met Findio - de laagste rente aan bij leenbedragen rond de 10.000 euro.

Doorlopend krediet verliest van persoonlijke lening

In het verleden was het doorlopend krediet de meest gekozen leenvorm. Tegenwoordig wordt deze vorm steeds minder gekozen. Belangrijkste redenen: de regels rond het doorlopend krediet worden steeds strenger en de persoonlijke lening kent een lagere rente.

Gespreid betalen: opletten geblazen

Veel mensen kopen op afbetaling. Ook dat is een vorm van lenen. En het blijkt een leenvorm te zijn die vaak voor betalingsproblemen zorgt. Zo vaak dat minister Hoekstra van Financiƫn zich er zorgen over maakt.

Interbank pakt doorlopend krediet aan

Kredietverstrekker Interbank gaat grote stappen zetten om het doorlopend krediet aan te pakken. Voor een grote groep bestaande klanten wordt het doorlopende krediet omgezet naar een persoonlijke lening, locked up klanten krijgen een vergoeding en nieuwe doorlopende kredieten zijn maximaal € 15.000.

Persoonlijke lening voor eigen huis - met renteaftrek?

De leenrente daalt, maar is nog niet zo laag als de hypotheekrente. Toch blijkt bij het financieren van een verbouwing een lening soms goedkoper dan een hypotheek. En je kunt bij een lening ook renteaftrek krijgen!

Flitskrediet uitgeroeid?

Het einde van het flitskrediet lijkt steeds dichterbij te komen. Na een uitspraak van de rechter tegen LoanRider uit Estland wordt het steeds minder interessant voor kredietverstrekkers om het flitskrediet aan te bieden.

Rente Freo onder de 4 procent

Geld lenen wordt steeds goedkoper. Freo heeft vandaag de rente van de persoonlijke lening verlaagd waarmee Freo de eerste kredietverstrekker is die een lening aanbiedt met een rente onder de 4 procent.

Maximale lening berekenen
Lening.nl maakt gebruik van cookies.