Let op! Geld lenen kost geld
Nieuwsbericht van:

Geld lenen steeds goedkoper

Leenrente daalt onder 4%

Het afsluiten van een lening gaat tegen een steeds lagere rente. Per vandaag heeft geldvertrekker Freo de rente op haar persoonlijke leningen verlaagd. Voor leningen van meer dan € 25.000 bedraagt de leenrente nu nog maar 3,9%. Daarmee is de rente voor geld lenen onder de 4%-grens gedoken.

Overzicht rente Freo juni 2018
Rente persoonlijke lening Freo 1 juni 2018

Vergelijk Freo met andere kredietverstrekkers

Lage leenrente bij Freo zonder Risk Based Pricing

Deze lage leenrente van 3,9% geldt alleen voor persoonlijke leningen bij Freo. Over het openstaande saldo van een doorlopend krediet (DK) wordt een ruim hoger rentepercentage berekend: bij een limiet vanaf € 25.000 staat de DK-rente op 4,6%. Toch is ook dat één van de laagste rentes in de markt.

Opvallend is dat Freo niet werkt met het zogeheten Risk Based Pricing. Dat is het systeem dat ervoor zorgt dat er voor leningen vaak een verschil is tussen de minimale en de maximale rente. Bij Risk Based Pricing wordt het profiel van de aanvrager beoordeeld en op basis daarvan stelt de geldverstrekker de rente vast die ze voor de lening in rekening brengen. Freo kent geen verschil tussen de minimale en maximale rente: een aanvraag wordt geaccepteerd tegen de gepubliceerde lage leenrente - of niet.

Rente leningen niet vaak aangepast

Banken passen hun rentetarieven voor persoonlijke leningen en doorlopende kredieten niet vaak aan. Veel minder frequent dan bijvoorbeeld de rente voor hypotheken en sparen. Bij hypotheken geldt dat vooral een verhoging van het algemene renteniveau snel doorwerkt in de hypotheekrente - bij sparen is dat andersom. Banken lijken de renteontwikkelingen op de markt voor hun consumptieve kredieten veel minder snel te verwerken.

Meer informatie over de renteontwikkeling op de leenmarkt

Maximale lening berekenen
Lening.nl maakt gebruik van cookies.