Let op! Geld lenen kost geld
Nieuwsbericht van:

Renteaftrek bij persoonlijke lening?

Hypotheekrenteaftrek zonder hypotheek

Ook al is de rente voor persoonlijke leningen nu onder de 4 procent gedoken (bij Freo dan) - dit is nog lang niet vergelijkbaar met de hypotheekrente. Wie de rente voor een hypotheek 10 jaar vastzet betaalt op dit moment bijna overal minder dan 2 procent. Geld lenen voor onderhoud of verbetering van je eigen huis is dan ook meestal met een hypotheek goedkoper dan met een persoonlijke lening.

Overzicht rentes persoonlijke lening

Rente persoonlijke lening aftrekbaar?

Misschien denk je nu: natuurlijk ga ik geen persoonlijke lening afsluiten voor mijn eigen woning. Dan krijg ik toch geen hypotheekrenteaftrek?! Dat is een misverstand dat bij veel mensen leeft: dat de rente voor je eigen huis alleen aftrekbaar als als het voor een hypotheek betaald wordt. Het zit anders: als de lening die je afsluit voldoet aan de voorwaarden voor de hypotheekrenteaftrek kun je de rente aftrekken. Daarbij maakt het niet uit of het een hypotheek bij een bank is, een persoonlijke lening of een lening bij bijvoorbeeld ouders.

Kleinere bedragen voor eigen huis

Voor het afsluiten van een extra hypotheek maak je kosten die je niet hoeft te betalen bij een persoonlijke lening. Kosten voor advies en afsluiten, een taxatierapport en misschien moet je wel naar de notaris met bijbehorende kosten. Heb je een relatief klein bedrag nodig hebben voor een verbouwing of een nieuwe keuken? Dan kan het vanwege die kosten toch interessant zijn om een persoonlijke lening te overwegen in plaats van een verhoging van je hypotheek. In ieder geval is het goed om die verschillende mogelijkheden tegen elkaar af te (laten) zetten!

Maximale lening berekenen
Lening.nl maakt gebruik van cookies.