Let op! Geld lenen kost geld
Nieuwsbericht van:

DEFAM verlaagt rente persoonlijke lening

Concurrentie op consumptieve leningen neemt toe

De concurrentie op de kredietmarkt neemt verder toe nu kredietverstrekker DEFAM de rente op de persoonlijke lening verlaagt. De renteverlaging gaat in op 1 december en geldt voor bedragen vanaf 25.000 euro. De rentewijziging geldt alleen voor het zogenaamde Premium product. De nieuwe rente bedraagt 3,9%. Dit is exact dezelfde rente die Freo en Interbank ook hanteren als scherpste rente. Bij Interbank geldt deze rente echter pas bij bedragen boven de 50000 euro.

Dat de concurrentie op de markt van geld lenen groot is momenteel, blijkt wel uit de top 5 bij een lening van 25.000 euro. Zoals te zien in onderstaande tabel, zitten de toppers heel dicht bij elkaar.

Vergelijking rente persoonlijke lening december 2018
Rentes per 1 december 2018

Direct alle leningen vergelijken

Risk based pricing

Bij consumptieve leningen hangt het rentetarief af van de leenvorm en het leenbedrag. Bovendien werken sommige maatschappijen met risk-based pricing. Dat houdt in dat niet iedereen dezelfde rente krijgt. De kredietverstrekker houdt bij risk-based pricing bij het bepalen van het rentepercentage rekening met het risicoprofiel van de klant. Hoe dat precies werkt, wordt vaak niet naar buiten gebracht.

In de renteoverzichten op Lening.nl tonen we altijd een minimale en maximale rente. Als er een verschil bestaat tussen deze minimale en maximale rente, dan werkt de betreffende kredietverstrekker met risk-based pricing. Als je wilt weten voor welke rente je in aanmerking komt, kun je het beste een offerte aanvragen.

Ook DEFAM werkt met het risk-based pricing model. Bovendien wordt onderscheid gemaakt tussen huiseigenaren en niet-huiseigenaren. Hieronder zie je de rentes die vanaf morgen gelden voor het scherpste product: de Persoonlijke Lening voor huiseigenaren (Premium).

Rentes lening DEFAM december 2018
Rentes per 1 december 2018

Bekijk alle DEFAM rentes

Maximale lening berekenen
Lening.nl maakt gebruik van cookies.