Let op! Geld lenen kost geld
Nieuwsbericht van:

Geld lenen voor verduurzaming huis

Hypotheek of persoonlijke lening?

Het verduurzamen van je eigen huis: het is steeds hotter in Nederland. Verschillende hypotheekaanbieders hebben een speciale regeling voor een (extra) hypotheek die je afsluit om iets energiebesparends aan je huis te laten doen. Zo kwam Florius eerder deze week met de - naar eigen zeggen - eerste échte hypotheekoplossing voor energiebesparende maatregelen.

Hypotheekoplossingen voor verduurzaming

Natuurlijk is Florius niet de eerste of enige hypotheekverstrekker die iets doet met verduurzaming. Diverse andere banken hebben er al faciliteiten voor in de vorm van rentekortingen. AMWeb zette de huidige mogelijkheden op een rij in haar artikel Lenen voor verduurzaming: wat doen de hypotheekverstrekkers?

Eigen huis verduurzamen door dak te vullen met zonnepanelen

Persoonlijke lening voor verduurzamen eigen woning?

Misschien denk je dat een hypotheek de enige oplossing is als je geld wilt lenen voor het verduurzamen van je eigen huis? Dat is niet correct: een persoonlijke lening kan een prima alternatief zijn. Niet alleen voor verduurzaming, maar voor elke aanpassing aan je woning kun je in plaats van een hypotheek ook kiezen voor een persoonlijke lening. Een PL wordt afbetaald in maandelijkse annuïteiten, net als een annuïteitenhypotheek. Daarmee voldoet de persoonlijke lening aan de eisen van de hypotheekrenteaftrek en kan de betaalde rente dus in mindering gebracht worden op het inkomen bij de belastingaangifte.

Wat moet ik kiezen: PL of hypotheek?

Op de vraag of een persoonlijke lening of een hypotheek beter is voor het financieren van een verbouwing of verduurzaming van uw woning is geen eenduidend antwoord te geven. Dat hangt heel sterk af van je persoonlijke situatie en wensen. In zijn algemeenheid geldt dat de hypotheekrente vaak lager is dan de rente op een persoonlijke lening. Daar tegenover staat dat bij het afsluiten van een hypotheek vaak aanvullende kosten in rekening wordt gebracht waarbij dat bij een lening normaal gesproken niet gebeurt. Wij raden je daarom aan om in ieder geval altijd beide opties te bekijken.

Persoonlijke leningen vergelijken

Maximale lening berekenen
Lening.nl maakt gebruik van cookies.