Let op! Geld lenen kost geld
Nieuwsbericht van:

Rente omhoog bij Findio en Interbank

Kredietverstrekkers verhogen rente op persoonlijke lening

De rente op de persoonlijke leningen van Findio en Interbank is per vandaag omhoog gegaan. Dankzij deze renteverhoging zijn beide kredietverstrekkers verdwenen uit de top van de rentelijstjes. Het lijkt erop dat Crédit Agricole - het moederbedrijf van zowel Interbank als Findio - de hevige concurrentiestrijd die al enige tijd gaande is op de leenmarkt (voorlopig?) opgeeft.

Direct alle leningen vergelijken

Forse renteverhoging

De renteverhogingen van Findio en Interbank zijn vergelijkbaar: de wijziging geldt alleen voor de persoonlijke lening en het gaat bij de meeste leenbedragen om een verhoging van meerdere tienden van een procent. Gezien het feit dat de rentes van de verschillende kredietverstrekkers vooral bij de hogere bedragen erg dicht bij elkaar liggen, kun je de renteverhoging beschouwen als fors.

Hieronder vind je voor zowel Findio als Interbank een overzicht van de rentes van voor en na de rentewijziging:

Interbank - persoonlijke lening

Interbank rente persoonlijke lening 24 april 2019
Rente 24 april (oud)
Interbank rente persoonlijke lening 25 april 2019
Rente vanaf 25 april (nieuw)

Findio - persoonlijke lening

Findio rente persoonlijke lening 24 april 2019
Rente 24 april (oud)
Findio rente persoonlijke lening 25 april 2019
Rente vanaf 25 april (nieuw)

Gaan andere kredietverstrekkers ook omhoog?

De vraag is nu of andere kredietverstrekkers gaan volgen. Het is erg lastig om een antwoord op die vraag te geven. Als we kijken naar de renteontwikkeling, dan is een renteverlaging eigenlijk logischer dan een renteverhoging. De laatste maanden zijn zowel de spaarrente, hypotheekrente als de kapitaalmarktrente per saldo gedaald. Toch lijkt het erop dat kredietverstrekkers met een te hoog kostenniveau moeite hebben om bij de huidige rentes nog voldoende marge te draaien. Dit lijkt in ieder geval bij Interbank en Findio het geval te zijn.

In de komende weken zal blijken hoe partijen als Freo, DEFAM en Lender & Spender op deze rentewijziging zullen reageren.

Maximale lening berekenen
Lening.nl maakt gebruik van cookies.