Let op! Geld lenen kost geld
Nieuwsbericht van:

Inzage BKR register eenvoudiger

Onbeperkt, gratis je gegevens opvragen bij het BKR

Je kunt voortaan onbeperkt en gratis je gegevens digitaal opvragen bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dit heeft het BKR vandaag bekendgemaakt in een persbericht. Hiermee komt het BKR tegemoet aan kritiek van de Autoriteit Persoonsgevens (AP).

Identificatie via iDIN

De AP had 3 punten van kritiek op de werkwijze van het BKR. Allereerst vond de AP het onacceptabel dat je per post een identificatiebewijs moest insturen bij het aanvragen van een BKR uitdraai. Identificatie zal daarom vanaf nu digitaal verlopen. Hiervoor gebruikt het BKR het iDIN-systeem. Dit is een systeem waarbij consumenten zich kunnen identificeren met behulp van hun bank.

Vraag zelf online een BKR uitdraai aan

Onbeperkt en kosteloos

Een tweede aanpassing is dat er in de toekomst geen beperkingen meer gesteld worden aan het aantal keren dat iemand een gratis inzageverzoek mag doen. Het BKR hanteerde aanvankelijk een norm van 1 gratis verzoek per jaar, maar die beperking verdwijnt dus.

Inzicht in externe registers

De derde aanpassing is dat het BKR voortaan inzicht zal geven in "externe registers" waar consumenten wellicht in staan. Dat zijn andere registers dan die van het BKR zelf zoals het Political Exposed Persons en het sanctieregister. BKR ontsluit deze lijsten aan financiële instellingen in het kader van de wettelijke verplichting om witwassen, terrorisme en andere criminaliteit tegen te gaan.

Bekijk actuele en historische cijfers van het BKR

Maximale lening berekenen
Lening.nl maakt gebruik van cookies.