Let op! Geld lenen kost geld
Nieuwsbericht van:

Concurrentie lenen neemt toe

Freo verlaagt rente en pakt nummer 1 positie

De concurrentie op de leenmarkt neemt de laatste tijd toe. Tot aan vandaag waren er liefst 5 geldverstrekkers die dezelfde minimale leenrente van 3,9 procent hanteerden: DEFAM, Interbank, Findio, BNP Paribas en Freo. Per vandaag verlaagt Freo de rente met 1 tiende zodat Freo weer alleen bovenaan de vergelijkingen staat als het gaat om persoonlijke leningen met een leenbedrag van meer dan 25 duizend euro.

Direct leningen vergelijken

Rentes dalen al jaren

De rentes zijn al geruime tijd aan een daling bezig. Hieronder ziet u een grafiek met de spaarrentes (hoogste spaarrente bij vrij sparen), hypotheekrentes (10 jaars rente met Nationale Hypotheek Garantie) en leenrentes (persoonlijke lening van 25 duizend euro en een looptijd van 5 jaar) over de laatste jaren.

Historische rentes
Bron: Lening.nl / ActueleRentestanden.nl

Voor spaarders is het een hele slechte tijd. Met een inflatie van meer dan 2,5 procent, de box 3 belasting en daar tegenover een spaarrente van maximaal 2 tienden (voor vrij sparen), zien zij hun vermogen langzaam maar zeker wegsmelten. Voor mensen die geld lenen is de rentedaling natuurlijk goed nieuws. Dit geldt overigens wel met name voor mensen met een hypotheek. De 10 jaars hypotheekrente was in 2011 nog hoger dan 5% waarna de hypotheekrente gedaald is tot net iets boven de 1 procent die op dit moment geldt.

Leenrente blijft achter

Zoals we al vaker geschreven hebben, blijft de rentedaling op de leenmarkt ver achter bij de andere rentes. En dan dalen eigenlijk alleen de rentes van de persoonlijke lening. Het doorlopend krediet wordt steeds minder populair en banken verhogen de rentes op deze leenvorm eerder dan dat ze die verlagen. Of ze stoppen helemaal met het aanbieden van het doorlopend krediet.

Maximale lening berekenen
Lening.nl maakt gebruik van cookies.