Let op! Geld lenen kost geld
Nieuwsbericht van:

Interbank stopt met doorlopend krediet

Kredietverstrekker Interbank zegt alle lopende doorlopende kredieten op.

Kredietverstrekker Interbank heeft vandaag bekendgemaakt dat per 1 mei 2020 alle lopende doorlopende kredieten opgezegd worden. Bestaande klanten kunnen vanaf dat moment geen geld meer opnemen vanuit hun doorlopend krediet. Feitelijk wordt op dat moment het doorlopend krediet omgezet in een aflopend krediet waarop maandelijks afgelost wordt. De rente over dit aflopende krediet zal veelal lager liggen dan de rente die men betaalde op het "oude" doorlopend krediet. Bovendien zullen klanten die in het verleden teveel rente betaald hebben daarvoor gecompenseerd worden: het uitstaande leenbedrag wordt verlaagd met het compensatiebedrag.

Bekijk de actuele leenrentes

Doorlopend krediet al langer probleem voor Interbank

De laatste jaren is Interbank regelmatig negatief in het nieuws geweest in verband met hun doorlopend krediet. De belangrijkste klacht was dat bestaande klanten veel te veel rente betaalden. Waar de leenrentes in zijn algemeenheid daalden, verhoogde Interbank de rentes. Interbank heeft in de loop van de tijd - in antwoord op deze klachten - verschillende stappen gezet. Eerst werd het product aangepast. Vervolgens stopte Interbank met het aanbieden van deze leenvorm voor nieuwe klanten. En vandaag heeft Interbank bekendgemaakt dat ook bestaande klanten met een doorlopend krediet afscheid zullen moeten gaan nemen van deze flexibele leenvorm. Interbank stopt helemaal met het doorlopend krediet.

Doorlopend krediet naar aflopend krediet

In een interview met InFinance gaat Interbank directeur Hans Cohen in op bovenbeschreven stappen. Duidelijk is dat hij van mening is dat het doorlopend krediet niet meer past in de huidige tijd."Die samenleving denkt nu heel anders over lenen dan een aantal jaren geleden. Zicht hebben op een schuldenvrije toekomst wordt steeds belangrijker gevonden. Een doorlopend krediet past niet bij dit beeld. Maar ook intern zijn we er al langer van overtuigd dat het beter is om een keuze te maken voor de persoonlijke leningen met een duidelijke afloop. Ik ben ervan overtuigd dat aflossen de nieuwe norm is.”, aldus Hans Cohen.

De verwachting is dat ander maatschappijen zullen volgen en dat het doorlopend krediet steeds meer naar de achtergrond zal verdwijnen. Op onze pagina met marktcijfers, kunt u een overzicht vinden van de verdeling tussen het doorlopende krediet en het aflopende krediet (vooral persoonlijke lening) in de kredietmarkt. Daar is de verschuiving van doorlopend krediet naar aflopend krediet al goed zichtbaar. Het ziet er naar uit dat deze beweging in de komende jaren versneld door zal zetten.

Maximale lening berekenen
Lening.nl maakt gebruik van cookies.