geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-

BNP Paribas verlaagt leenrente

Rente 3,3% voor leningen vanaf 25.000 euro – laagste rente in de markt

De leenrentes blijven dalen. Kredietverstrekker BNP Paribas verlaagt per vandaag de rente op hun persoonlijke leningen. Voor persoonlijke leningen vanaf 25.000 euro wordt de minimale rente verlaagd naar 3,30%. Hiermee biedt BNP Paribas voor diverse leenbedragen vanaf nu de laagste rente in de markt.

Alle persoonlijke leningen vergelijken

Marktrentes en hypotheekrentes dalen al langer

De rentes zijn al jaren aan een duikvlucht bezig. De kapitaalmarktrente (vaak wordt daarbij gekeken naar de 10 jaars staatslening) staat zelfs al enige tijd in de min. Dit heeft er mede toe geleid dat de hypotheekrentes historisch laag zijn. Ook de leenrentes zijn gedaald, maar een stuk minder dan de kapitaalmarktrente en hypotheekrentes. Toch staan de rentes van persoonlijke leningen momenteel ook op een all-time low.

Tijdelijke verlaging?

BNP Paribas geeft aan dat de renteverlaging doorgevoerd kan worden omdat de bank tijdelijk (in ieder geval tot het eind van het jaar) een goedkopere funding heeft kunnen krijgen. Of de rentes bij BNP in 2022 ook zo laag blijven, is daarom nu nog onduidelijk.

 Anneke Ranzato-Versloot
Anneke Ranzato-Versloot

Na haar studie aan de Academie voor Bank & Financiën werd Anneke (1970) financieel adviseur. Sinds 2007 schrijft ze veel over geldzaken, o.a. hier op Lening.nl.

Gerelateerde lening berichten aan...

BNP Paribas verlaagt leenrente

Geld besparen op jouw lening

Geld besparen op jouw lening Geld besparen is nogal hot in deze tijd. Dat is niet verwonderlijk: alle prijzen stijgen in een noodtempo. Dat komt