geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-

Geen lening meer bij Rabobank?

Veel mensen gaan voor een lening nog steeds naar hun ‘huisbank’. Je weet wel – de bank waar hun betaalrekening loopt. Dat is meestal één van de grootbanken: Rabobank, ING, ABN Amro of SNS.

Totaalklant bij grootbank

Bij die grootbanken kun je al je bankzaken doen: betalen, sparen, lenen, beleggen en hypotheken. Ook kun je er verzekeringen afsluiten. De banken willen jou graag als ’totaalklant’ – zo lever je het meeste op.

Rabobank verwijst voor lening door naar Freo

Het verraste ons dan ook dat er op de website van de Rabobank geen informatie meer te vinden is over persoonlijke leningen van Rabo. Ze verwijzen je door naar Freo.

Freo: online leenspecialist & onderdeel van Rabobank

Nu is algemeen bekend dat Freo een onderdeel is van Rabobank. Deze dochter presenteert zich als ‘online leenspecialist’. Dat klopt: je kunt bij Freo alleen via de website een lening aanvragen. Dus inderdaad helemaal online.

Lees ook:  Achteraf betalen via Riverty gratis?

Geen lening meer op Rabo-bankkantoor?

Betekent dit dat je niet meer naar een Rabo-bankkantoor kunt als je een lening nodig hebt? Dat weten we niet zeker, maar we schatten in dat dit gewoon nog kan. Alleen zal de Rabobank-adviseur dan geen lening voor je regelen binnen de Rabobank. In plaats daarvan zal hij of zij je waarschijnlijk helpen met het online aanvragen van een lening bij Freo.

Stap naar volledig online bankieren

Ik vind het best bijzonder dat een grootbank besluit om één van de bancaire onderwerpen in feite helemaal online te doen en dan niet eens onder de eigen naam. Natuurlijk zijn er zoveel bankzaken die je online kúnt regelen (gelukkig maar).

Steeds minder op bankkantoor

Toch kun je die betaalrekening, spaarrekening, beleggingsrekening, lening of hypotheek bij mijn weten dan óók fysiek op een bankkantoor aanvragen. Er zijn wel steeds minder bankkantoren en je moet ongetwijfeld tegenwoordig voor alles een afspraak maken, maar toch. Het kan.

Lees ook:  Elektrische auto: lening afsluiten of leasen?

Vloeiend lopend online kanaal

Kennelijk wil Rabobank de leningaanvragen niet meer in de eigen organisatie afhandelen. Zal wel teveel kosten om te verwerken. Het is ook wel weer begrijpelijk dat ze ervoor kiezen om het vloeiend lopende online kanaal dat ze al hebben staan – Freo – hiervoor in te zetten.

Online lening aanvragen

Voor een online leningaanvraag hoef je alleen helemaal niet bij de Rabobank te zijn. Dat kun je net zo makkelijk hier bij Lening.nl doen. We vergelijken de meest interessante aanbieders van leningen en vragen met liefde een offerte voor je aan!

 Anneke Ranzato-Versloot
Anneke Ranzato-Versloot

Na haar studie aan de Academie voor Bank & Financiën werd Anneke (1970) financieel adviseur. Sinds 2007 schrijft ze veel over geldzaken, o.a. hier op Lening.nl.

Bereken en vergelijk

Rabobank
Gerelateerde lening berichten aan...

Geen lening meer bij Rabobank?

Lening bij overlijden

Wat gebeurt er met een lening als je komt te overlijden voordat die is afgelost? Krijgen jouw nabestaanden dan kwijtschelding van de bank?