geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-

Interbank en Findio gestopt met leningen

Het was al een tijdje bekend dat het ging gebeuren, maar per 1 oktober was het dan zover: kredietverstrekkers Interbank en Findio zijn verdwenen uit de vergelijking van leningen.

Geen nieuwe leningen meer bij Interbank en Findio

Interbank en Findio zijn als bedrijf niet gestopt, maar ze zijn wél gestopt met het verstrekken van nieuwe leningen. Dan horen ze dus niet meer thuis in de vergelijking – daar kijk je immers als je op zoek bent naar een nieuwe lening.

Bestaande leningen lopen gewoon door

Bestaande leningen bij Interbank en Findio lopen gewoon door. De rente blijft zoals die was en je betaalt gewoon netjes jouw maandbedragen totdat de lening is afgelost.

Aanpassen lopende lening lastiger

Wil je iets veranderen aan jouw lopende lening bij één van deze kredietverstrekkers? Dat wordt lastiger. Ze zullen geen verhogingen van bestaande leningen meer doorvoeren. Ook het verlengen van de looptijd zal geen optie zijn.

Lees ook:  Lening bij overlijden

Vervroegd aflossen zonder boete

Wat wél kan is vervroegd aflossen, zonder boete. Wil je dus een extra bedrag lenen en dat verwerken in jouw lopende lening? Dan kan het slim zijn om die twee bedragen samen te voegen in één nieuw krediet.

Let op de huidige en nieuwe rente!

Let daarbij wel goed op de rente: als de rente die je nu betaalt bij Interbank of Findo lager is – dan kan het lonen om die lening gewoon te laten lopen en een aanvullend bedrag bij een andere kredietverstrekker te lenen.

Actuele leenrentes vergelijken

Crédit Agricole trekt leenlabels terug uit Nederland

Beide labels zijn onderdeel van Crédit Agricole, of beter voluit: Crédit Agricole Group uit Frankrijk. Met name Interbank is in de afgelopen jaren in het nieuws geweest als de eerste bank die klanten moest compenseren voor te hoge rentes bij doorlopende kredieten. Niet voor niets zijn ze al in 2019 gestopt met het verstrekken van dat doorlopend krediet. Findio trouwens ook, dat is simpelweg een zusterlabel van Interbank.

Lees ook:  Waarom lenen snel duurder kan worden
 Anneke Ranzato-Versloot
Anneke Ranzato-Versloot

Na haar studie aan de Academie voor Bank & Financiën werd Anneke (1970) financieel adviseur. Sinds 2007 schrijft ze veel over geldzaken, o.a. hier op Lening.nl.

Bereken en vergelijk

Geen leningen meer bij Interbank en Findio
Gerelateerde lening berichten aan...

Interbank en Findio gestopt met leningen

Lening bij overlijden

Wat gebeurt er met een lening als je komt te overlijden voordat die is afgelost? Krijgen jouw nabestaanden dan kwijtschelding van de bank?

Hoe kun je goedkoop geld lenen?

Geld lenen kost geld, dat weten we wel. Natuurlijk betaal je het liefst zo weinig mogelijk voor een lening. Hoe kun je zo goedkoop mogelijk geld lenen?