Geld lenen kost geld

Directa verhoogt rente voor leningen

Goedkope leningen wederom duurder

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Anneke Leningspecialist

Datum: 31 mei 2023

Begin deze maand meldden we in het artikel Goedkoopste lening bij ING?! al dat niet alleen bij ING relatief lage rentes gehanteerd werden voor leningen. Ook Directa stond hoog in de vergelijking van goedkoopste leningen.

Renteverhoging op komst

We spraken daarbij al de verwachting uit dat ING en Directa de rente zouden gaan verhogen, aangezien de laatste rentewijziging al een tijd geleden was.

Leningen Directa duurder

Gisteren was het zover: een renteverhoging voor de leningen van Directa. Dan denk je misschien dat zo’n kredietverstrekker meteen wegzakt in de vergelijkingen, maar dat is hier niet het geval.

Lening van € 5.000

Bij een leenbedrag van € 5.000 staat Directa ook na deze renteverhoging nog op de 3e plaats van de goedkoopste leningen. De nummers 1 en 2 zijn ING (nog steeds) en Santander. De lening van Santander (rente 8,9%) is wel duidelijk goedkoper dan die van Directa (rente 9,6%).

Lening van € 10.000

Santander richt zich duidelijk op de kleine leningen, want bij een leenbedrag van € 10.000 staan ze veel verder weg van de top, daar staat Directa dan weer op nummer 2 met een rente van 7,9%.

Lening van € 15.000

Bij leningen van € 15.000 en hoger doet Directa trouwens ook niet meer mee – dan zijn er maar liefst 8 kredietverstrekkers met een lagere rente.

Je hoeft niet zelf te kiezen!

Het kan lastig zijn om op basis van de rentepercentages zelf te bepalen welke lening je nu het beste kunt aanvragen. Goed nieuws: je hoeft het niet zelf te bepalen! Bij Lening.nl vraag je gewoon een lening aan – zonder dat je de bank hoeft aan te geven. Eén van onze kredietexperts neemt daarna contact met je op om te bespreken welke lening het beste past bij jou en jouw situatie. Ideaal!