Geld lenen kost geld

Rente vergelijken

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Anneke Leningspecialist

Rente vergelijken met ons leningoverzicht

Geld lenen kost altijd geld. Het is daarom verstandig om de rente van de van een lening vooraf te vergelijken. Je kunt de rente van een lening gemakkelijk en snel vergelijken met onze rentevergelijker.

De rente vergelijken voor een persoonlijke lening

Ben je op zoek naar een lening, maar je weet niet waar geld lenen het voordeligst is? Dan kun je hieronder het gewenste leenbedrag invullen en kiezen voor de optie Persoonlijke Lening. Hierna kun je de gewenste looptijd selecteren. Je ziet direct het tarief van de rente en het maandbedrag per kredietverstrekker. Je zult ook de belangrijkste kenmerken van de kredietaanbieder en de lening te zien krijgen. Onder Kostenoverzicht zal het totale bedrag dat je moet betalen aan rente en aflossing te zien zijn. Deze rente staat altijd vast, je kunt de gegevens dus niet veranderen. Wel is het mogelijk om tussentijds extra af te lossen. Hierdoor kun je de looptijd van de lening verkorten. Wil je graag de rente van een persoonlijke lening vergelijken? Dan kun je dat snel en gemakkelijk zelf doen met behulp van onderstaande tool.

De rente vergelijken voor een doorlopend krediet

Om de rente voor een doorlopend krediet te berekenen vul je eerst in onderstaande tool het gewenste leenbedrag in. Hierna kies je de leenvorm Doorlopend Krediet. Wanneer je dit hebt gedaan kun je jouw gewenste maandlast selecteren. Je ziet dan direct de resultaten per kredietaanbieder. Ook zie je gelijk welke rente elke kredietaanbieder voor de lening rekent. Verder is het mogelijk om de om onder productkenmerken alle kenmerken van de kredietverstrekker en het product te zien. Onder kostenoverzicht vind je het totaalbedrag dat je betaalt aan aflossing en de rente. Het is van belang dat je er rekening mee houdt dat de rente variabel is. In het geval van een wijziging van het tarief zal ook de prijs van de lening en de looptijd veranderen. Wanneer je een afgelost bedrag opnieuw wilt opnemen zal de looptijd van je lening langer worden en zal de prijs omhoog gaan. Als je op zoek bent naar een manier om de rente van een doorlopend krediet te berekenen kun je dat gemakkelijk doen met de tool hieronder.

Vergelijk de rentes voor jouw lening

Ben je op zoek naar de laagste rente voor een lening die je af wilt sluiten? Dan kan het zo zijn dat de voorwaarden van de lening minder goed zijn. Daarnaast betaal je in de meeste gevallen minder rente over een hoog leenbedrag dan over een laag leenbedrag. Het is vaak dus een stuk voordeliger om in één keer een hoog bedrag te lenen in plaats van meerdere kleinere leningen af te sluiten. Wanneer je een lening afsluit kan je te maken hebben met vaste en variabele rente. Let hier daarom goed op voordat je een lening afsluit. Een persoonlijke lening heeft een vaste rente, maar wanneer je een doorlopend krediet afsluit, zal de rente variabel zijn. Dit betekent dat het tarief kan stijgen en dalen. Hierdoor kan de looptijd van jouw lening ook veranderen.

Vergelijk jouw maandbedrag

Voordat je een lening afsluit wil je natuurlijk wel weten hoeveel je per maand moet betalen. Bij zowel een doorlopend krediet als een persoonlijke lening zul je een vast maandbedrag betalen. Dit bedrag bestaat uit twee delen. De aflossing van de lening waarmee je het geleende bedrag aflost en een rentedeel. Het rentedeel is het bedrag dat je als een vergoeding aan de verstrekker moet betalen. Tot slot speelt natuurlijk de hoogte van het bedrag dat je leent een rol. Samenvattend is het maandbedrag dat je in de tool ziet als volgt opgebouwd:

  1. Het totale bedrag dat je leent. Hoe lager het bedrag dat je leent, hoe lager het uiteindelijke maandbedrag.
  2. De rente die je betaalt over de lening. Hoe lager de rente is, hoe lager het maandbedrag zal zijn.
  3. De looptijd van de lening. Hoe langer de looptijd van de lening is, hoe lager het maandbedrag dat je moet betalen.

Vergelijk de voorwaarden van jouw lening

De voorwaarden van jouw lening kunnen erg verschillen per verstrekker waar je deze af kunt sluiten. De verstrekker van de lening bepaalt bijvoorbeeld de hoogte van het bedrag dat je maximaal kunt lenen en tot welke leeftijd je een lening af mag sluiten. Ook kan een verstrekker bepalen binnen welke termijn de lening in zijn geheel afgelost moet zijn. In sommige gevallen heb je als huiseigenaar meer mogelijkheden voor het lenen van geld. Ook is het handig om te weten dat sommige lening aanbieders een betaalpauze aanbieden wanneer het aflossen van de lening even niet goed uitkomt. Ook bieden sommige lening verstrekkers een verzekering aan in het geval van overlijden. De verstrekker zal voor het afsluiten van de lening bespreken welke voorwaarden het beste passen bij jouw wensen. Zo weet je zeker dat je altijd de lening af zal sluiten die bij je past.

Overzicht van de kosten

Ben je op zoek naar een manier om een persoonlijke lening te vergelijken? Let er dan goed op dat het maandbedrag en de rente niet alles zeggen over de totale kosten van een lening. Zo is de looptijd van de lening zeker van belang. Wanneer je kiest voor een lange looptijd ben je uiteindelijk meer geld kwijt dan wanneer je kiest voor een korte looptijd van de lening. Het nadeel van een korte looptijd is dat je maandelijks meer geld moet aflossen. Wanneer je kiest voor een doorlopend krediet is het niet mogelijk om met zekerheid te zeggen hoe hoog de totale kosten van de lening zullen zijn. In het geval dat je afgeloste bedragen weer opnieuw opneemt of als de rente verandert zal dat gevolgen hebben voor de uiteindelijke kosten van het doorlopend krediet.

Kredietverstrekkers vergelijken

Alle kredietverstrekkers hebben hun eigen tarieven en voorwaarden voor het afsluiten van een lening. Bij ons kun je ervan uitgaan dat we zorgvuldig omgaan met het aanbevelen van de kredietaanbieder die het beste bij je past. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf de verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Alle aanbieders waar wij mee samenwerken staan onder toezicht van AFM en moeten zich houden aan strikte regels voor kredietverstrekking. Dit betekent dat je bij alle kredietaanbieders die je op onze website ziet veilig een lening af kunt sluiten. Bij ons kun je altijd rekenen op advies op maat en jouw belangen staan bij ons daarom centraal.