Geld lenen kost geld

Lening afsluiten

Laatste stap bij geld lenen

Nadat je leningen hebt vergeleken en de lening met de laagste rente en beste voorwaarden hebt aangevraagd kun je de lening afsluiten. Waar let je op als je een lening afsluit, hoe lang duurt het voordat je over het geleende geld kunt beschikken en moet je nog iets doen nadat je de lening hebt afgesloten? Op deze vragen geven wij hier antwoord.

Direct leningen vergelijken

Hoe werkt het afsluiten van een lening?

Je hebt leningen vergeleken op rente en voorwaarden, een of meerdere offertes ontvangen en je weet welke lening je wilt afsluiten. Je moet dan alle documenten die genoemd zijn in de leningofferte (denk aan loonstrook, kopie legitimatie en een kopiebanksafschrift) verzamelen en samen met de getekende leningovereenkomst terug sturen. Let er op, voordat je de getekende leningofferte terug stuurt of het rentepercentage overeenkomt met de rente op onze site. Doe navraag bij de kredietverstrekker als daar verschil in zit. Verder is het slim om goed in de gaten te houden of er kosten in rekening worden gebracht. Dat is bij consumptief krediet niet gebruikelijk en voor kredietbemiddelaars is het simpelweg verboden om voor het verzorgen van een lening kosten in rekening te brengen. Alleen voor een eventueel erbij afgesloten verzekering is dat toegestaan.

Hoe lang duurt het afsluiten van een lening?

Als de kredietverstrekker alle papieren terug heeft ontvangen, gecontroleerd en goedgekeurd, dan maken ze meestal het geld binnen een paar werkdagen over. Als er al leningen zijn en die moeten worden afgelost met het bedrag dat je leent, dan stort de nieuwe kredietverstrekker dat meestal naar de andere kredietverstrekker. Met andere woorden, zij lossen je oude lening af.

Wat doe je na het afsluiten van een lening?

Als je de lening eenmaal hebt afgesloten en over het geld kunt beschikken is het verstandig minimaal eens per jaar de rente van je lening te controleren. Vergelijk dan of de rente die je betaalt (dat zie je op je afschriften, maar je kunt ook met de bank bellen) nog steeds wel een van de laagste is. Zijn er kredietverstrekkers die een lagere rente bieden, vraag dan opnieuw een leningofferte aan en sluit de lening over. Je bent dan niet alleen sneller van je lening af, je kunt ook fors besparen op je rentelasten.