Hoe lang duurt een lening?

Looptijd van je lening berekenen

Geld lenen is soms nodig. Dan moet je terugbetalen. Hoe lang duurt dat? Wat is de looptijd van een lening tot deze is afgelost? Bereken hier hoe lang je lening (nog) zal lopen.
per maand
%

Op deze pagina berekenen we de looptijd van een lening voor je. Dat kan ook de resterende looptijd van een bestaande lening zijn. Daarnaast vermelden we de totale kosten voor berekende lening. De uitkomsten zijn een benadering. De cijfers van een kredietverstrekker kunnen hier een klein beetje van afwijken – dat komt dan door afrondingsverschillen.

Bij een doorlopend krediet wordt de werkelijke looptijd waarschijnlijk anders. De leenrente bij een doorlopend krediet is variabel en kan dus ieder moment gewijzigd worden. Ook kun je bij deze leenvorm afgeloste bedragen opnieuw opnemen of juist heel veel in één keer aflossen. Dat heeft allemaal gevolgen voor de einddatum waarop de lening volledig is afgelost.

Bij een persoonlijke lening staan de gegevens meer vast. Als je de leninglasten volgens afspraak betaalt klopt de berekening van de looptijd. Alleen als je extra betalingen doet zal de lening eerder afgelost zijn.

Maximale lening berekenen
Lening.nl maakt gebruik van cookies.