Let op! Geld lenen kost geld

Doorlopend krediet vergelijken

Vergelijk op rente en voorwaarden en vind het beste doorlopend krediet

Heb je geld nodig en denk je aan een doorlopend krediet? Hier vind je een handige vergelijking van deze flexibele leningen: het is direct duidelijk welke kredietverstrekker het DK met de laagste rente aanbiedt. Houd echter rekening met de variabele rente!

jaar
Min.  Max.  
ING - Doorlopend krediet voor huiseigenaren 6,70 % 6,70 %  
ING - Doorlopend krediet 7,00 % 7,00 %  
Laatste rentecontrole op: 01-12-2021
De tarieven die hier getoond worden, zijn de effectieve jaarrentes die wij hebben gehaald uit publicaties van de maatschappij (bijv. internetsite). Getoonde leenrente van persoonlijke lening is gebaseerd op een looptijd van 60 maanden. Andere looptijden zijn mogelijk. Wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden over de juistheid van de tarieven en overige informatie (zie ook onze disclaimer). De hier vermelde tarieven hoeven niet voor iedereen van toepassing te zijn. Wij adviseren u om altijd goed naar de algemene voorwaarden en productvoorwaarden te kijken voordat u een lening afsluit. Voor meer informatie over onze werkwijze en verdienmodel bij lenen, klik hier.

Hoe werkt het vergelijken van doorlopende kredieten?

Jouw zoektocht naar het beste doorlopend krediet maken wij veel gemakkelijker met onze vergelijking. Je kunt de resultaten afstemmen op jouw situatie door bovenaan jouw wensen en situatie in te vullen. Dan zie je in de resultaten alleen die kredieten die voor jou relevant zijn. Bovendien zijn de rentepercentages dan afgestemd op de kredietlimiet die jij voor ogen hebt.

Wat is een doorlopend krediet?

Met een doorlopend krediet (DK) kies je voor een zeer flexibele vorm van geld lenen. Het enige dat vastligt bij een DK zijn de kredietlimiet en het bedrag dat je per maand betaalt. Verder kan alles wijzigen tijdens de looptijd: de rente is variabel en de looptijd ligt ook niet vast. Het bedrag dat per maand afgelost wordt is immers wat er van het maandbedrag overblijft na het verrekenen van de rente. Ook kun je bij een doorlopend krediet afgeloste bedragen opnieuw opnemen en aflossen zoveel en zo vaak je wilt. Als de totale schuld maar binnen de kredietlimiet blijft.

Uitleg vergelijkingstabel

De tabel van de vergelijker bevat de volgende aspecten van de kredieten:

  • Naam kredietverstrekker: klik op de naam voor een overzicht van alle leningen van die aanbieder
  • Naam lening: klik op de leningnaam voor een pagina met alle informatie over die lening, inclusief de ontwikkeling van de rente in de afgelopen jaren
  • Minimale rente
  • Maximale rente
  • Belangrijkste voorwaarden: klik op de i en bekijk de belangrijkste voorwaarden van het betreffende doorlopende krediet

Minimale en maximale rente bij een doorlopend krediet

In de tabel kun je zien dat er bij veel doorlopende kredieten twee rentetarieven getoond worden: een minimale en een maximale rente. Wat houdt dat in?

Veel kredietverstrekkers kiezen ervoor om niet één standaard rente te hanteren voor alle aanvragen. De ene aanvrager is de andere niet: het risico dat de bank loopt om geld niet terug te krijgen is bij de één nu eenmaal groter dan bij de ander. Dat verschil in risico verwerken ze in de rente die ze per aangevraagde lening rekenen. Dat noemen we Risk Based Pricing. Het nadeel daarvan bij het vergelijken van kredieten is dat je niet precies weet welk rentepercentage voor jou zal gelden. Om dat zeker te weten moet je een offerte aanvragen - daar staat de rente in vermeld die ze jou aanbieden.

Rente voor een DK vergelijken

Het vergelijken van een doorlopend krediet op rente is eigenlijk lastig: de bank kan het rentepercentage immers op ieder moment aanpassen. Nu is het bij een DK altijd mogelijk om over te sluiten: een nieuwe lening bij een andere bank nemen en daar dit krediet mee aflossen. Dat levert alleen wel gedoe en rompslomp op waar je waarschijnlijk niet op zit te wachten.

Om een idee te hebben van de renteontwikkeling bij een kredietverstrekker kun je kijken naar het renteniveau op hun doorlopend krediet in de afgelopen jaren. Die kun je terugvinden op de pagina met leningdetails. Zo krijg je een indruk van hoe vaak ze de DK-rente aanpassen en wanneer ze de laatste rentewijziging hebben doorgevoerd.

Voorwaarden van een doorlopend krediet

Naast de rente is het bij elke lening belangrijk om ook te kijken naar de voorwaarden. Die kun je zien bij de leningdetails (klik op de naam van het DK) of door op de i naast de rentes te klikken. Voor een doorlopend krediet is het vooral interessant om te kijken wat er gebeurt als je komt te overlijden: komt de openstaande schuld dan te vervallen of moeten jouw nabestaanden die terugbetalen?

Vergelijking van twee kredieten

Zijn er een paar doorlopende kredieten waar je tussen twijfelt? Dan is het handig dat je alle voorwaarden van die twee DK's naast elkaar kunt zetten. Je doet dat door in de vakjes vooraan in de vergelijkingstabel een vinkje te zetten bij de twee te vergelijken kredieten. Dan klik je op 'vergelijken' en komt het overzicht van alle aspecten van beide doorlopende kredieten in beeld.

Doorlopend krediet aanvragen

Na al dat vergelijken is het tijd om jouw keuze te maken. Welk doorlopend krediet wil je afsluiten? Of wil je misschien twee offertes aanvragen om te zien welke rente je aangeboden krijgt? In de vergelijker zie je rechts de mogelijkheid om een gratis offerte aan te vragen. Dat kun je dus gerust ook voor twee kredieten doen. De offertes zijn helemaal gratis en vrijblijvend, het aanvragen daarvan verplicht je tot niets. Pas als je een offerte voor akkoord getekend hebt is er een overeenkomst.

Maximale lening berekenen
Lening.nl maakt gebruik van cookies.