Vergelijkingen en verdiensten

Hoe vergelijken wij en waar verdienen wij aan

Deze website is gemaakt en wordt beheerd door HomeFinance Financieel Adviesgroep B.V. (HomeFinance). HomeFinance is geen kredietverstrekker, maar al sinds 2003 actief als publisher van (financiƫle) informatie. Ons doel is om consumenten te helpen bij het maken van financiƫle keuzes.

Op Lening.nl vind je (onafhankelijke) vergelijkingen, berekeningen en informatie rond het onderwerp geld lenen. Voor de getoonde informatie en gegevens op de website maken wij gebruik van betrouwbare bronnen. Hierover vertellen we meer in onze disclaimer.

Zijn de vergelijkingen van Lening.nl onafhankelijk?

HomeFinance en Lening.nl zijn geen kredietverstrekker, maar werken wel samen met veel kredietverstrekkers. Onze vergelijkingen zijn volledig onafhankelijk en staan los van de vraag of er een samenwerking is.

We hebben niet met alle kredietverstrekkers een samenwerking. De kredietverstrekkers waar we geen samenwerking mee hebben staan gewoon in de vergelijkingen. Zo zorgen we ervoor dat je een goed en onafhankelijk beeld krijgt van de mogelijkheden voor het afsluiten van een lening.

Hoe maakt Lening.nl vergelijkingen?

Nadat je enkele gegevens hebt ingevuld tonen wij leningen waarvoor je in aanmerking zou kunnen komen. Die leningen selecteren we op basis van de acceptatiecriteria van de verschillende kredietverstrekkers zoals die bij ons bekend zijn. We tonen deze leningen vervolgens gerangschikt op rente. Dat wil zeggen: de lening met de laagste rente bovenaan, de lening met de hoogste rente onderaan. Het maakt daarbij niet uit of je de lening via ons kunt aanvragen.

Wij vergelijken de rentes van leningen van aanbieders waarvan wij de gegevens hebben. Leningen die nog wel bestaan maar die je niet meer kunt aanvragen zie je niet terug in onze vergelijkingen.

Hoe kan ik via Lening.nl een lening aanvragen?

Via Lening.nl kun je bij een aantal kredietverstrekkers direct een offerte aanvragen. Bij deze partijen zie je in de vergelijkingen een aanvraagmogelijkheid staan. Wij sturen je door naar de website van de kredietverstrekker die je zelf kiest. Deze handelt de aanvraag vervolgens verder met je af.

Sommige kredietverstrekkers werken niet rechtsreeks met vergelijkswebsites, maar uitsluitend via een tussenpersoon. In dat geval sturen wij je aanvraag door naar een tussenpersoon die de aanvraag voor je in behandeling kan nemen.

Hoe verdient Lening.nl geld?

Wij ontvangen van de kredietverstrekker of tussenpersoon een vergoeding voor het doorverwijzen van een bezoeker. Deze vergoeding bestaat normaal gesproken uit een doorlopende vergoeding (doorlopende provisie).

Maximale lening berekenen
Lening.nl maakt gebruik van cookies.