Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijkingen en verdiensten

Hoe vergelijken wij en waar verdienen wij aan

Deze website is gemaakt en wordt beheerd door HomeFinance Financieel Adviesgroep B.V. (HomeFinance). HomeFinance is geen kredietverstrekker, maar al sinds 2003 actief als publisher van (financiële) informatie. Ons doel is om consumenten te helpen bij het maken van financiële keuzes.

Op Lening.nl vind je (onafhankelijke) vergelijkingen, berekeningen en informatie rond het onderwerp geld lenen. Voor de getoonde informatie en gegevens op de website maken wij gebruik van betrouwbare bronnen. Hierover vertellen we meer in onze disclaimer.

Zijn de vergelijkingen van Lening.nl onafhankelijk?

HomeFinance en Lening.nl zijn geen kredietverstrekker, maar werken wel samen met veel kredietverstrekkers. Voor een aantal van de kredietverstrekkers geldt dat we niet rechtstreeks met hen samenwerken maar met een kredietbemiddelaar, te weten Krediet.nl.

We hebben niet met alle kredietverstrekkers een samenwerking. De kredietverstrekkers waar we geen samenwerking mee hebben staan gewoon in de vergelijkingen. Zo zorgen we ervoor dat je een goed en onafhankelijk beeld krijgt van de mogelijkheden voor het afsluiten van een lening. Onze vergelijkingen zijn dus volledig onafhankelijk en staan los van de vraag of er een samenwerking is.

Voor de vergelijking van zakelijke leningen geldt dat we een aantal online initiatieven voor het verstrekken van bedrijfskredieten tonen. De grootbanken - waar veel ondernemers aankloppen om geld te lenen voor hun bedrijf - staan hier niet bij. Onze vergelijking is dan ook niet bedoeld alsĀ uitputtend overzicht van mogelijkheden, wel een interessant aantal initiatieven ter inspiratie.

Hoe maakt Lening.nl vergelijkingen?

Nadat je enkele gegevens hebt ingevuld tonen wij leningen waarvoor je in aanmerking zou kunnen komen. Die leningen selecteren we op basis van de acceptatiecriteria van de verschillende kredietverstrekkers zoals die bij ons bekend zijn. We tonen deze leningen vervolgens gerangschikt op rente. Dat wil zeggen: de lening met de laagste rente bovenaan, de lening met de hoogste rente onderaan. Het maakt daarbij niet uit of je de lening via ons kunt aanvragen.

Wij vergelijken de rentes van leningen van aanbieders waarvan wij de gegevens hebben. Leningen die nog wel bestaan maar die je niet meer kunt aanvragen zie je niet terug in onze vergelijkingen.

Hoe kan ik via Lening.nl een lening aanvragen?

Via Lening.nl kun je bij een aantal kredietverstrekkers direct een offerte aanvragen. Bij deze partijen zie je in de vergelijkingen een aanvraagmogelijkheid staan. Wij sturen je door naar de website van de kredietverstrekker die je zelf kiest. Deze handelt de aanvraag vervolgens verder met je af.

Sommige kredietverstrekkers werken niet rechtsreeks met vergelijkswebsites, maar uitsluitend via een tussenpersoon. In dat geval sturen wij je aanvraag door naar een tussenpersoon die de aanvraag voor je in behandeling kan nemen.

Hoe verdient Lening.nl geld?

Wij ontvangen van de kredietverstrekker of tussenpersoon een vergoeding voor het doorverwijzen van een bezoeker. Deze vergoeding bestaat normaal gesproken uit een doorlopende vergoeding (doorlopende provisie). Daarnaast tonen wij soms banners. Voor het tonen van die banner ontvangen wij een vergoeding van de betreffende kredietverstrekker.

Maximale lening berekenen
Lening.nl maakt gebruik van cookies.