Geld lenen kost geld

Wanneer is Directa leningen ontstaan?

Directa leningen is ontstaan in 1955 en was toen voornamelijk gericht op het verstrekken van persoonlijke leningen aan particulieren. In 1989 werd het bedrijf overgenomen door de Rabobank en sindsdien is het uitgegroeid tot een grote speler op de Nederlandse leenmarkt.

Waar is Directa leningen gevestigd?

Directa leningen is gevestigd in Rotterdam en heeft als doel om leningen aan te bieden tegen aantrekkelijke tarieven en voorwaarden. Het bedrijf streeft ernaar om het lenen zo eenvoudig en transparant mogelijk te maken voor haar klanten.

Hoe vraag ik een Directa lening aan via Lening.nl?

Via Lening.nl kun je gemakkelijk en snel een Directa lening aanvragen. Door het invullen van enkele gegevens en het aanleveren van de benodigde documenten, wordt je aanvraag in behandeling genomen. Na goedkeuring ontvang je het gewenste bedrag op je rekening.

Welke leningen biedt Directa allemaal aan?

Directa biedt verschillende soorten leningen aan, waaronder de persoonlijke lening, het doorlopend krediet en het huiseigenaren krediet. De persoonlijke lening is een lening waarbij je een vast bedrag leent tegen een vaste rente en looptijd. Het doorlopend krediet is een flexibele lening waarbij je tot een bepaald bedrag geld kunt opnemen en aflossen. Het huiseigenaren krediet is een lening speciaal bedoeld voor huiseigenaren en kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld een verbouwing of verduurzaming van de woning.

Wat zijn de veelgestelde vragen over Directa?

  • Hoe hoog is de rente bij Directa?

De rente bij Directa is afhankelijk van het soort lening en je persoonlijke situatie. Bij een persoonlijke lening ligt de rente doorgaans hoger dan bij een doorlopend krediet, omdat je bij een persoonlijke lening een vast bedrag leent tegen een vaste rente. De rente bij Directa is altijd transparant en wordt vooraf duidelijk gecommuniceerd, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

  • Hoe lang duurt het voordat ik het geleende bedrag ontvang?

Als je aanvraag bij Directa is goedgekeurd, wordt het geleende bedrag binnen enkele werkdagen op je rekening gestort. De exacte doorlooptijd is afhankelijk van de snelheid waarmee je de benodigde documenten aanlevert en hoe snel je bank het bedrag verwerkt. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat het bedrag binnen 1 tot 3 werkdagen op je rekening staat.

  • Is het mogelijk om vervroegd af te lossen?

Ja, bij Directa is het mogelijk om vervroegd af te lossen zonder dat hier extra kosten aan verbonden zijn. Het kan zelfs voordelig zijn om vervroegd af te lossen, omdat je hiermee rentekosten bespaart. Je kunt bij Directa altijd boetevrij aflossen, zowel bij een persoonlijke lening als bij een doorlopend krediet.

  • Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een lening?

Om in aanmerking te komen voor een lening bij Directa moet je minimaal 21 jaar zijn en een vast inkomen hebben. Verder wordt er gekeken naar je kredietwaardigheid en wordt er een toetsing bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) uitgevoerd. Als je een negatieve BKR-registratie hebt, kan het lastiger zijn om een lening af te sluiten.

Overzicht Persoonlijke lening

Leenbedrag 12 maanden84 maanden132 maanden
€ 5.000 9.80%9.80% Bekijken
€ 7.500 9.80%9.80% Bekijken
€ 10.000 8.10%8.10%8.70% Bekijken
€ 15.000 7.30%7.30%7.70% Bekijken
€ 20.000 7.30%7.30%7.70% Bekijken
€ 25.000 7.60%7.60%7.80% Bekijken
€ 35.000 7.60%7.60%7.80% Bekijken
€ 50.000 7.80% Bekijken
€ 50.001 7.40%7.40% Bekijken
Aanvragen kan al vanaf € 5.000

Wat anderen over Lening.nl zeggen

89 klanten beoordelen ons met een 4.4/5

Razendsnel

Heel snel en gemakkelijk in te dienen

Perfect

Perfect

Makkelijk intevullen

Was een goed inschrijfformulier makkelijk zonder moeilijke vragen

Fijn

ik hoop dat jullie me hierbij kan helpen

ik zal jullie ook netjes terug betalen ,

Good

Good

Een goed en helpend bedrijf

Een fijn bedrijf dat mensen helpt zelfstandig te worden en iets bik te brengen in de maatschappij.

Snel en makkelijk

Goed

Makelijk en begrijpend

Goed

Ging heel soepel

Kon alles goed begrijpen en was heel eenvoudig om te doen.

Makkelijk en duidelijk

Aanvragen is makkelijk en duidelijk.