Geld lenen kost geld

Lening afsluiten zonder BKR toetsing

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

U wilt geld lenen zonder BKR toetsing? Dat is helaas voor u niet mogelijk. In Nederland moeten kredietverstrekkers namelijk verplicht toetsing doen bij het BKR alvorens ze een krediet mogen verstrekken. Alle banken en kredietverstrekkers zijn deelnemer bij het BKR. Heeft u een negatieve registratie? Dan is de kans aanwezig dat u geen geld kunt lenen. Zelfs wanneer deze registratie/codering een aantal jaren geleden is gegeven. Pas na 5 jaar verdwijnt een codering. Toch zijn er nog steeds geldverstrekkers in Nederland die toch een lening verstrekken aan consumenten met een negatieve BKR-registratie. Hieronder leest u daar meer over.

Toch geld lenen ondanks negatieve registratie?

We schreven hierboven dat het niet mogelijk is om geld te lenen zonder BKR toetsing. Dat is natuurlijk waar maar het hoeft niet te betekenen dat het dan ook onmogelijk is om een lening af te sluiten. Zo kunnen mensen met schulden in bepaalde gevallen terecht bij de Gemeentelijke Kredietbank. Ook als ze een negatieve codering hebben. Wel wordt uw historie dus getoetst bij het BKR maar dat heeft in dit geval geen gevolgen voor de leningaanvraag.

Minilening aanbieders

Een andere manier om aan geld te komen met een BKR codering is via een aanbieder van minileningen. Zij beschikken niet over een AFM vergunning en zijn geen deelnemer bij het BKR. Ze kunnen dus geen toetsing doen en een codering is dan ook geen probleem. Een minilening is een piepkleine lening. Doorgaans kunt u maar tot €1000 lenen per keer. De looptijd is erg kort (minimaal 15 dagen en maximaal 60 dagen) en de rente hoog (omgerekend tot wel 14%). Zorg ervoor dat u het minikrediet tijdens de looptijd afbetaald. Anders komen er extra kosten bovenop. Niet iedereen kan zomaar een dergelijke kleine lening aanvragen. Zo moet u minimaal 21 jaar oud zijn, een vaste baan hebben en tevens worden er eisen aan de hoogte van uw inkomen gesteld.

[lening-banner]

Welke organisaties zijn deelnemer bij het BKR?

Op de website van het BKR kunt u bekijken welke organisaties deelnemer zijn van het BKR.