Geld lenen kost geld

Financial Lease

Vergelijk financieringen voor je badkamer

  • Lage maandlasten
  • De beste badkamer financieringen
  • Veilig en anoniem
  • Gemiddelde klantwaardering van een 9.5!
Hoeveel wil je lenen?
€100 €250.000
Medewerker
Advies nodig? Financieel adviseur
Stel je vraag

Financial lease

Financial lease is een leasevorm die de laatste jaren steeds populairder wordt. Voorheen kozen veel mensen vaak voor private lease, maar hierbij word jij zelf geen eigendom van de auto na afloop van het leasecontract. Dit is wel het geval wanneer jij een lening afsluit om een auto te kopen. De aankoop van het voertuig wordt in dat geval gefinancierd door een leasemaatschappij. Jij mag de auto gebruiken, zolang je maandelijks het afgesproken bedrag aflost. Hierdoor komt de auto steeds meer op jouw naam te staan. Aan het einde van het leasecontract ben jij de economische eigenaar en mag je in het voertuig blijven rijden zonder dat je hier nog voor moet betalen.

Zowel particulieren als ondernemers kunnen voor financial lease kiezen. Voor ondernemers is deze leasevorm om verschillende redenen interessant. Zij betalen de auto namelijk niet in één keer, waardoor hun eigen vermogen intact blijft. Hierdoor zijn zij in staat om in te springen op veranderingen en te investeren wanneer dit nodig is. Daarbij komt dat zij de btw terug kunnen vragen en rente- en afschrijvingskosten aftrekbaar zijn. Voor particulieren heeft financial lease geen financiëe voordelen, maar door deze leasevorm kunnen zij wel in een nieuwe auto rijden.

Financial lease voor je auto

Ondanks dat een auto leasen steeds populairder wordt, is financial lease nog lang niet bij iedereen bekend. Bij deze leasevorm wordt een auto gefinancierd door een leasemaatschappij. Hierdoor kun jij toch in een nieuwe auto rijden, ook wanneer je niet over het geld beschikt om hem te kopen. Bij financial lease betaal je namelijk iedere maand een afgesproken deel aan de leasemaatschappij, die de auto gekocht heeft. Hierdoor wordt de auto steeds meer jouw eigendom. Wanneer je het leasecontract hebt uitgediend, is de auto van jou. Dit maakt deze leasevorm bijzonder interessant.

Waarom financial lease met lening.com

Heb je niet genoeg geld om een nieuwe auto te kopen? Kies dan voor lease. Bij Lening.com kun jij een auto leasen met behulp van finanical lease. Deze vorm verschilt van private lease, want hier ben jij na afloop van het contract wél de economische eigenaar van de auto. Althans, wanneer jij voldoet aan de maandelijkse betalingsverplichting die onderdeel uitmaakt van deze leasevorm.

Je kiest voor financial lease van Lening.com omdat je bij ons ruime keuze hebt. Via onze website vergelijk jij namelijk makkelijk en snel de verschillende aanbieders van deze leasevorm met elkaar. Wij zijn transparant, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor addertjes onder het gras. Zodoende weet je direct wat financial leasen jou gaat kosten en hoe lang je aan het contract vastzit.

Auto financieren met Financial Lease

De voordelen van financial lease

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan financial lease. Ten eerste biedt het bedrijven de mogelijkheid om bedrijfsmiddelen aan te schaffen zonder de volledige kosten vooraf te hoeven betalen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor bedrijven die snel willen uitbreiden maar niet over voldoende kapitaal beschikken om grote investeringen te doen.

Een ander voordeel van financial lease is dat de maandelijkse betalingen fiscaal aftrekbaar zijn als bedrijfskosten. Dit kan leiden tot aanzienlijke belastingvoordelen voor bedrijven.

Daarnaast biedt financial lease bedrijven de mogelijkheid om bedrijfsmiddelen te gebruiken zonder zich zorgen te hoeven maken over onderhoud en reparatie. Dit wordt allemaal verzorgd door de leasemaatschappij.

Hoe werkt financial lease?

Het proces van financial lease begint meestal met het kiezen van een leasemaatschappij en het bedrijfsmiddel dat het bedrijf wil leasen. De leasemaatschappij bepaalt vervolgens of het bedrijf in aanmerking komt voor de lease en welke voorwaarden van toepassing zijn.

Als het bedrijf akkoord gaat met de voorwaarden, wordt er een leasecontract opgesteld. Hierin worden onder andere de maandelijkse betalingen, de leaseperiode en de voorwaarden voor het teruggeven of overnemen van het bedrijfsmiddel na afloop van de leaseperiode vastgelegd.

Na ondertekening van het leasecontract wordt het bedrijfsmiddel geleverd en kan het bedrijf het gaan gebruiken. Het bedrijf betaalt vervolgens maandelijks een bedrag aan de leasemaatschappij gedurende de leaseperiode.

Het belang van het vergelijken van verschillende financial lease opties

Het is belangrijk om verschillende financial lease opties met elkaar te vergelijken voordat een beslissing wordt genomen. Door de verschillende opties te vergelijken, kunnen bedrijven betere leasevoorwaarden en tarieven vinden die bij hun specifieke behoeften passen.

Belangrijke factoren om te overwegen bij het vergelijken van financial lease opties zijn onder meer de leaseperiode, de maandelijkse betalingen, de rentetarieven, de aanbetaling en eventuele andere kosten.

Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de leasemaatschappij betrouwbaar en ervaren is. Dit kan bijvoorbeeld worden gecontroleerd door online reviews te lezen en te kijken naar de ervaringen van andere bedrijven.

De verschillen tussen financial lease en andere vormen van financiering

Er zijn verschillende vormen van financiering beschikbaar voor bedrijven, waaronder financial lease, operationele lease en het kopen van bedrijfsmiddelen met eigen vermogen. Het belangrijkste verschil tussen financial lease en andere vormen van financiering is dat bij financial lease het bedrijfsmiddel eigendom blijft van de leasemaatschappij totdat de laatste betaling is voldaan. Bij operationele lease is dit niet het geval en wordt het bedrijfsmiddel aan het einde van de leaseperiode teruggegeven aan de leasemaatschappij.

Een ander verschil is dat bij financial lease het bedrijf verantwoordelijk is voor onderhoud en reparaties, terwijl dit bij operationele lease wordt verzorgd door de leasemaatschappij.

Ten slotte kan het kopen van bedrijfsmiddelen met eigen vermogen voordeliger zijn dan het leasen van bedrijfsmiddelen, aangezien er geen rente of leasekosten verschuldigd zijn. Echter, het kopen van bedrijfsmiddelen met eigen vermogen kan het werkkapitaal van het bedrijf aantasten, wat kan leiden tot liquiditeitsproblemen.

De vereisten voor het verkrijgen van een financial lease

Om in aanmerking te komen voor een financial lease moeten bedrijven aan bepaalde vereisten voldoen. Ten eerste moet het bedrijf kunnen aantonen dat het in staat is om de maandelijkse betalingen te voldoen. Dit betekent dat het bedrijf over voldoende cashflow en winst moet beschikken.

Daarnaast zal de leasemaatschappij een kredietcheck uitvoeren om de kredietwaardigheid van het bedrijf te beoordelen. Dit houdt in dat de financiëe situatie van het bedrijf wordt geanalyseerd, evenals de betaalhistorie van het bedrijf en de aanwezigheid van eventuele schulden.

Tot slot zal de leasemaatschappij het bedrijfsmiddel zelf beoordelen om te bepalen of het aan bepaalde criteria voldoet. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op de leeftijd en staat van het bedrijfsmiddel.

Voorbeeld Financial lease berekening

Stel je voor dat een klein bedrijf een nieuwe bestelwagen nodig heeft om zijn producten te bezorgen. Het bedrijf heeft niet genoeg kapitaal om de volledige kosten van de bestelwagen upfront te betalen, dus besluit het om te kiezen voor financial lease.

De leasemaatschappij biedt een financial lease van 36 maanden met een maandelijks leasebedrag van € 500. Het bedrijf moet een aanbetaling doen van € 5.000 en er zijn geen extra kosten verbonden aan het leasecontract.

Om de totale kosten van de lease te berekenen, moet het bedrijf de maandelijkse betalingen gedurende de leaseperiode optellen. Het bedrag van de maandelijkse betalingen is € 500 x 36 maanden = € 18.000.

Om de totale kosten van de lease te verminderen, kan het bedrijf ervoor kiezen om een aanbetaling te doen. In dit voorbeeld doet het bedrijf een aanbetaling van € 5.000. Het resterende bedrag dat moet worden gefinancierd is dus € 13.000 (€ 18.000 – € 5.000).

De leasemaatschappij brengt een rentetarief van 5% per jaar in rekening over het resterende gefinancierde bedrag van € 13.000. Dit komt neer op een maandelijkse rente van (5% / 12) x € 13.000 = € 54,17.

Het totale bedrag dat het bedrijf betaalt gedurende de leaseperiode is dus € 18.000 + € 54,17 x 36 maanden = € 19.944,12. Dit is de totale kosten van de lease.

In dit voorbeeld heeft het bedrijf de kosten van de bestelwagen gespreid over 36 maanden en hoefde het niet de volledige kosten upfront te betalen. Het bedrijf kon ook profiteren van belastingvoordelen, aangezien de maandelijkse betalingen fiscaal aftrekbaar zijn als bedrijfskosten.

Klaar om je Financial Lease lening te financieren?

Pascal helpt je op weg

Medewerker
Advies nodig? Financieel adviseur

Ik ben Pascal, ik help je graag verder als je een vraag hebt tijdens het vergelijken van leningen voor je nieuwe Financial Lease!

€100 €250.000