Geld lenen kost geld

Zakelijke leningen
vergelijken of
zakelijk krediet aanvragen?

Geld lenen voor je bedrijf

Bespaar ruim €700 Vergelijk 10+ kredietverstrekkers
Wat is je leendoel?
€5.000 €1.250.000

Waarvoor wil jij geld lenen?

Verduurzamen

Herfinanciering zakelijke lening

Herfinanciering zakelijk krediet

Bedrijfspand

Debiteuren

Groei en uitbreiding

Machines, voertuigen en inventaris

Voorraad

Zakelijk lenen doe je in 3 stappen

Een zakelijke lening afsluiten doe je niet elke dag. Zakelijk geld lenen werkt anders dan privé geld lenen en de verschillen tussen aanbieders van zakelijke leningen zijn groot. Overweeg de mogelijkheden voor een bedrijfskrediet zorgvuldig en kies de zakelijke financiering die bij jouw onderneming past.

“Met de vergelijker van lening.nl sluit je met een goed gevoel een lening af.”
Stap 1

Kies je leendoel en gewenste bedrag

Je begint met het invullen van jouw leendoel, leenbedrag, geboortedatum en burgerlijke staat. Klik vervolgens op vergelijken.

Stap 2

Vul aanvullende gegevens in

Voordat je kunt beginnen met vergelijken moeten we nog een aantal financiële dingen van je weten. Bijvoorbeeld of je al een hypotheek hebt.

Stap 3

Kies je leendoel en gewenste bedrag

Je begint met het invullen van jouw leendoel, leenbedrag, geboortedatum en burgerlijke staat. Klik vervolgens op vergelijken.

Stap 4

Offerte aanvragen

Je begint met het invullen van jouw leendoel, leenbedrag, geboortedatum en burgerlijke staat. Klik vervolgens op vergelijken.

Voorbereiden: wat wil en kun je lenen voor je bedrijf?

Het is verstandig om – voordat je gaat kijken naar de mogelijkheden – even goed na te denken wat je wilt en nodig hebt. De verschillen in het aanbod van verstrekkers van zakelijke kredieten zijn groot, dus is het goed om te weten wat je wilt en waarom. Zo kun je direct een aantal partijen schrappen en wordt de keuze gemakkelijker. Waar moet je dan allemaal over nadenken? Bijvoorbeeld over de volgende vragen:

 1. Hoe staat jouw bedrijf ervoor?
 2. Welk bedrag wil je lenen en waarvoor?
 3. Waar komt de aflossing vandaan?
 4. Hoe snel ga je het krediet aflossen?
 5. Wanneer heb je het geld nodig?
 6. Wat mag de lening kosten?

Vergelijken: welke bedrijfslening past bij jouw onderneming?

Vervolgens ga je aan de slag met de vraag waar jij jouw zakelijke lening wilt gaan aanvragen. Je kunt natuurlijk naar één van de grootbanken met kantoren gaan, maar er zijn ook verschillende nieuwe (online) initiatieven voor bedrijfskredieten. Die zetten wij in onze vergelijking op een rij.

Hiermee kun je de relevante zakelijk krediet verstrekkers goed met elkaar vergelijken. Je kijkt hierbij naar de inhoud van de leningen die ze aanbieden én naar de voorwaarden die ze stellen aan jou als aanvrager. Een zakelijke lening aanvragen bij een partij die jou bij voorbaat al niet als klant wil is immers verspilde moeite. De volgende onderwerpen vind je terug in onze vergelijking van aanbieders van een zakelijk krediet:

 1. Looptijd van de lening
 2. Te lenen bedrag
 3. Aantal jaren actief als ondernemer
 4. Minimale omzet
 5. Rente voor zakelijke leningen
 6. Eenmalige kosten voor het afsluiten
 7. Werkwijze bij het aanvragen

Aanvragen: hoe werkt het aanvragen van een zakelijke lening?

De manier waarop je een zakelijke lening kunt aanvragen verschilt sterk per kredietverstrekker. Bij de één is het invullen van een aanvraagformulier en het uploaden van bankafschriften – bij de ander moet je veel meer documenten aanleveren. Dat ligt aan de manier waarop de bank jouw risicoprofiel bepaalt en wat ze vinden dat ze daarvoor nodig hebben.

Ook de tijd die de kredietverstrekker nodig heeft om jouw aanvraag voor een bedrijfslening te beoordelen kan sterk verschillen. Waar de één je binnen een kwartier uitsluitsel geeft over jouw mogelijkheden, kan de ander er wel een week over doen.

Deze verschillen zie je vaak ook terug in het aanbod. Voor zakelijke kredieten met een korte looptijd en een snelle beoordeling wordt dan een hoger rentepercentage en/of hogere kosten in rekening gebracht.

Zodra jouw zakelijke kredietaanvraag beoordeeld is zal de bank je laten weten wat de uitslag is. Bij een positieve beoordeling krijg je een offerte – vervolgens besluit jij of je jouw bedrijfskrediet tegen de voorwaarden in die offerte wilt afsluiten. Is iedereen akkoord en je dossier compleet, dan wordt het geld naar jouw rekening overgemaakt (of je krijgt een kredietrekening tot je beschikking) en kun je het gaan besteden zoals jij dat in gedachten had. Dat het je maar mag opleveren wat je ervan verwacht!

Zakelijke Lening Aanvragen: Een Uitgebreide Gids

In de wereld van ondernemerschap en het runnen van een bedrijf is financiering een essentiële factor om te groeien en te ontwikkelen. Het aanvragen van een zakelijke lening is een optie die ondernemers en bedrijven helpt bij het verkrijgen van de benodigde financiering. In dit artikel bespreken we de verschillende aspecten van zakelijk lenen, bedrijfsleningen en de procedures om deze aan te vragen.

Soorten zakelijke leningen

Er zijn diverse soorten zakelijke leningen beschikbaar voor ondernemers en bedrijven:

Bedrijfslening

Een bedrijfslening is een lening die specifiek bedoeld is voor zakelijke doeleinden. Deze lening kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het aanschaffen van bedrijfsmiddelen, het financieren van uitbreidingsplannen of het verbeteren van de cashflow.

Zakelijk krediet

Zakelijk krediet is een kredietfaciliteit die aan bedrijven wordt verstrekt om aan hun kortetermijnfinancieringsbehoeften te voldoen. Dit type krediet kan flexibel worden gebruikt en kan worden afgelost en opnieuw worden opgenomen, afhankelijk van de behoeften van het bedrijf.

Bedrijfskrediet

Bedrijfskrediet is vergelijkbaar met zakelijk krediet en wordt ook gebruikt om aan kortetermijnfinancieringsbehoeften te voldoen. Het belangrijkste verschil tussen bedrijfskrediet en zakelijk krediet is dat bedrijfskrediet doorgaans wordt verstrekt op basis van de kredietwaardigheid van het bedrijf, terwijl zakelijk krediet kan worden verstrekt op basis van persoonlijke garanties van de ondernemer.

Financiering voor bedrijven

Financiering voor bedrijven kan op verschillende manieren worden verkregen, zoals door middel van leningen, kredieten, leasing, factoring en crowdfunding. Deze financieringsmethoden helpen bedrijven om kapitaal aan te trekken voor verschillende doeleinden, zoals het financieren van groei, het verbeteren van de cashflow en het uitbreiden van het bedrijf.

Zakelijke lening zonder eigen geld

In sommige gevallen kunnen bedrijven een zakelijke lening aanvragen zonder eigen geld of onderpand te hoeven inbrengen. Dit is mogelijk als de ondernemer een sterke persoonlijke kredietgeschiedenis en een solide bedrijfsplan heeft. Financiers kunnen in dergelijke gevallen bereid zijn om de lening te verstrekken op basis van de cashflow en winstgevendheid van het bedrijf, zonder de noodzaak van onderpand of garanties.

Autolening zakelijk: financiering voor bedrijfsvoertuigen

Een autolening zakelijk is een specifiek type lening dat wordt gebruikt om bedrijfsvoertuigen, zoals bestelwagens, vrachtwagens en personenauto’s, te financieren. Deze leningen zijn meestal beschikbaar bij banken, kredietverstrekkers en gespecialiseerde auto-financieringsmaatschappijen. De voorwaarden van een autolening zakelijk variëren, maar omvatten meestal een vaste rente, een bepaalde looptijd en een maandelijkse aflossing.

Geld lenen bij de bank voor een onderneming

Banken zijn traditionele bronnen van financiering voor bedrijven en bieden verschillende soorten zakelijke leningen, zoals bedrijfsleningen, zakelijk krediet en bedrijfskrediet. Het aanvragen van een lening bij een bank vereist meestal een uitgebreid aanvraagproces en het verstrekken van gedetailleerde financiële informatie en documentatie. Banken hebben doorgaans strengere criteria en voorwaarden voor het verstrekken van zakelijke leningen, maar bieden mogelijk lagere rentetarieven en langere looptijden in vergelijking met andere financiers.

Wat kan ik zakelijk lenen? Bereken uw leencapaciteit

Het bepalen van hoeveel u zakelijk kunt lenen, hangt af van verschillende factoren, zoals uw bedrijfsinkomsten, cashflow, schuld-batenverhouding, kredietgeschiedenis en het doel van de lening. Er zijn verschillende online tools en rekenmachines beschikbaar om u te helpen bij het schatten van uw zakelijke leencapaciteit. Het is belangrijk om realistisch te zijn over hoeveel u kunt lenen en ervoor te zorgen dat uw bedrijf de maandelijkse aflossingen kan dragen zonder de cashflow in gevaar te brengen.

Lening voor ondernemers: de voordelen en valkuilen

Een lening voor ondernemers kan verschillende voordelen bieden, zoals toegang tot kapitaal voor groei, verbeterde cashflow en de mogelijkheid om bedrijfsmiddelen te financieren. Er zijn echter ook enkele valkuilen en risico’s verbonden aan het aangaan van zakelijke leningen:

Voordelen

 1. Toegang tot kapitaal voor groei en ontwikkeling
 2. Verbeterde cashflow en liquiditeit
 3. Mogelijkheid om bedrijfsmiddelen te financieren
 4. Flexibiliteit om te investeren in nieuwe kansen en projecten

Valkuilen

 1. Rente en aflossingsverplichtingen die de cashflow kunnen belasten
 2. Potentiële schuldenlast die de financiële gezondheid van het bedrijf kan beïnvloeden
 3. Risico op verlies van onderpand of garanties bij wanbetaling
 4. Mogelijke impact op persoonlijke financiën en kredietwaardigheid van de ondernemer

Bij het overwegen van een lening voor uw bedrijf, is het belangrijk om zowel de voordelen als de risico’s zorgvuldig af te wegen en een weloverwogen beslissing te nemen op basis van uw unieke zakelijke behoeften en financiële situatie.

Meer dan 1200+ bedrijven hebben dit jaar al geld bespaard door een lening te vergelijken via lening.nl

Wij scoren een 4,7/5.0 op basis van 151 reviews

Sterren beoordeling (4,7)

Veelgestelde vragen
over geld lenen

00 / 00

Zakelijke leningen kunnen variëren in lengte, afhankelijk van de aanbieder en het soort lening. Sommige leningen kunnen worden afgelost in een jaar of minder, terwijl andere leningen meerdere jaren kunnen duren. Het is belangrijk om te overleggen met uw bank of andere financieringsinstelling over de verschillende opties die beschikbaar zijn, om ervoor te zorgen dat u de beste keuze voor uw behoeften maakt.

Klaar om zonder zorgen te lenen?
Start direct met vergelijken

Medewerker
Stel je vraag aan Pascal Financieel adviseur
Stel je vraag