Geld lenen kost geld

Zakelijke lening aanvragen

Bespaar ruim €700 Vergelijk 10+ kredietverstrekkers
Wat is je leendoel?
€5.000 €1.250.000

Wat is een zakelijke lening?

Een zakelijke lening is een som geld die door een financiëe instelling aan een bedrijf wordt verstrekt om een tekort aan liquide middelen op te lossen of een langlopende investering te betalen, en die later, over een afgesproken periode, met rente wordt terugbetaald.

Het wordt vaak gebruikt voor investeringen zoals de aankoop van bedrijfsmiddelen, of voor het financieren van groei en uitbreiding. Er bestaan verschillende soorten, zoals een doorlopend krediet dat flexibiliteit biedt om te lenen en terug te betalen wanneer nodig, of een investeringskrediet dat vaak gekoppeld is aan een specifiek aankoop- of investeringsplan.

Een groep ondernemers
“Een lening voor een langlopende investering voor je bedrijf”

Zakelijke lening rente vergelijken

In de tabel hieronder kun je de rente van zakelijke leningen vergelijken:

Financiëe Dienstverlener Beschrijving Lening Bedrag Rente Looptijd Extra Voorwaarden
New10 Initiatief van ABN Amro, combineert financiëe kennis van ABN Amro met de flexibiliteit van een start-up. € 5.000 tot € 250.000 (Eenmanszaken/VOF), tot € 500.000 (BV) 2,7% tot 9,7% 3 tot 60 maanden Kosteloos aflossen op aanvraag
YEAZ! Financiëe dienstverlener en onderdeel van SVEA Ekonomi uit Zweden, beoordeelt aanvragen op basis van bankgegevens (cashflow). € 1.000 tot € 25.000 (Eenmanszaken), € 1.000 tot € 50.000 (BV) 1,5% per maand of 18% p.j. Onbeperkt Kosteloos aflossen
KredietVooruit Verstrekt kortdurende leningen zonder onderpand aan ondernemers met minimaal € 50.000 jaaromzet. € 3.000 tot € 1.000.000 Niet vermeld 3 tot 6 maanden Terugbetaling via vast percentage van dagelijkse pin- en/of online omzet
Spotcap Internationale financiëe dienstverlener met flexibele leenoplossingen, beoordeelt de financiëe gezondheid en stabiliteit van een bedrijf. € 1.000 tot € 300.000 1% tot 2% per maand 1 tot 24 maanden Kosteloos aflossen
BridgeFund Biedt snelle en eenvoudige leningen aan ondernemers, beoordeelt aanvragen binnen 24 uur. € 5.000 tot € 250.000 1% tot 2% per maand 3 tot 24 maanden Kosteloos aflossen, Geen onderpand vereist
Floryn Biedt zakelijke leningen en een zakelijk krediet, beoordeelt aanvragen binnen 24 uur. € 10.000 tot € 2.000.000 4% tot 8% p.j. 3 tot 60 maanden Kosteloos extra aflossen, Geen onderpand vereist
Funding Circle Peer-to-peer lending platform dat kleine en middelgrote bedrijven verbindt met investeerders. € 5.000 tot € 250.000 3,79% tot 19,99% p.j. 6 tot 60 maanden Niet vermeld
Lendico Peer-to-peer lending platform dat kleine en middelgrote bedrijven verbindt met investeerders. € 10.000 tot € 250.000 3,0% tot 18,9% p.j. 6 tot 60 maanden Niet vermeld
Caple Biedt leningen zonder zekerheden aan kleine en middelgrote bedrijven. € 500.000 tot € 5.000.000 Vanaf 6,0% p.j. 36 tot 120 maanden Niet vermeld
October Europese online leningverstrekker voor kleine en middelgrote bedrijven. € 30.000 tot € 3.500.000 2,5% tot 9,9% p.j. 24 tot 84 maanden Niet vermeld
Atlantis Financiers Verstrekt zakelijke leningen aan ondernemers en mkb-bedrijven. € 5.000 tot € 250.000 Niet vermeld 1 tot 60 maanden Niet vermeld

 

Hoe kan ik een zakelijke lening krijgen zonder BKR-toetsing?

Om een zakelijke lening te krijgen zonder BKR-toetsing, kun je overwegen om te zoeken naar alternatieve financiers die geen BKR-check uitvoeren, zoals crowdfunding platforms, investeerders of particuliere kredietverstrekkers.

Een zakelijke lening zonder BKR-toetsing is mogelijk, maar het draagt meer risico’s. Leningverstrekkers die geen BKR-toetsing doen, hebben vaak hogere rentetarieven om hun risico te dekken. Dit komt omdat zij geen inzicht kunnen krijgen in je kredietwaardigheid.

Het is raadzaam om je financieringsopties grondig te onderzoeken, dit doe je gemakkelijk met de lening vergelijker van lening.nl

Hoe vraag ik een zakelijke lening aan zonder jaarcijfers?

Het aanvragen van een zakelijke lening zonder jaarcijfers kan uitdagend zijn, maar het is mogelijk. Allereerst dien je ervoor te zorgen dat je over een goed onderbouwd bedrijfsplan beschikt. Dit plan moet onder andere informatie bevatten over het potentiëe winstvermogen van je bedrijf. Banken en andere kredietverstrekkers kijken meestal naar dit plan om de winstgevendheid van je bedrijf te beoordelen als de jaarcijfers niet beschikbaar zijn.

Ook kan men alternatieve financiers zoals microkredietinstellingen en crowdfundingplatforms overwegen. Verder zijn er gespecialiseerde leningverstrekkers die leningen verstrekken op basis van cashflow in plaats van jaarcijfers.

Waar vind ik een zakelijke lening voor starters?

Een zakelijke lening voor starters kan worden gevonden bij verschillende financiëe instellingen zoals banken en online kredietverstrekkers. Zorg ervoor dat je je bedrijfsplan hebt voorbereid, voordat je een aanvraag doet. Dit toont je potentiëe winstgevendheid en vermogen om de lening terug te betalen.

Lening.nl onderzoekt altijd de verschillende voorwaarden en tarieven die elke kredietverstrekker aanbiedt, om ervoor te zorgen dat u de beste deal krijgt.

Wat is een zakelijke lening voor zzp’ers?

Een zakelijke lening voor zzp’ers is een financieel product dat zelfstandige ondernemers zonder personeel de mogelijkheid biedt om geld te lenen voor bedrijfsdoeleinden, zoals het investeren in bedrijfsmiddelen of het financieren van groei. Deze leningen zijn vaak afgestemd op de specifieke behoeften en financiëe situatie van zzp’ers en kunnen variëren in leenbedrag, looptijd en rente. Lenders beoordelen de kredietwaardigheid van de aanvrager op basis van bedrijfsplannen en persoonlijke financiën om het risico in te schatten en de voorwaarden van de lening te bepalen.

Wat is de rente van een bedrijfslening?

De zakelijke rente op een bedrijfslening ligt meestal tussen de 4 procent en 8,85 procent per jaar. De zakelijke rente wordt bepaald a.d.h.v. de marktrente, je risicoprofiel en onderpand.

Bijvoorbeeld, een gevestigd bedrijf met een sterk trackrecord en gezonde cijfers kan een rentevoet aan de onderkant van die schaal krijgen, terwijl een startup zonder bewezen trackrecord meer naar de 8% zou kunnen kijken.

Is rente van een zakelijke lening aftrekbaar?

Ja, de rente van een zakelijke lening is aftrekbaar voor de belasting. Deze kosten kunt U opvoeren als zakelijke kosten, waardoor het belastbare bedrijfsresultaat lager uitvalt. U dient wel aan te tonen dat de lening daadwerkelijk voor zakelijke doeleinden is gebruikt. Het is belangrijk om de documentatie betreffende de lening en de besteding van de geleende middelen zorgvuldig te bewaren voor eventuele vragen van de Belastingdienst.

Zakelijke lening bij banken als Rabobank, ING of ABN Amro

Het proces voor het aanvragen van een zakelijke lening bij banken zoals Rabobank, ING of ABN Amro begint met het indienen van een aanvraag, waarin je je zakelijke doelstellingen, financiëe informatie en het bedrag dat je wilt lenen uiteenzet. Nadat de bank je aanvraag heeft ontvangen, zullen zij een risicoanalyse uitvoeren op basis van de door jou verstrekte informatie om te bepalen of zij bereid zijn het gevraagde bedrag te lenen. Het kan zijn dat er aanvullende documenten zoals bedrijfsplannen of financiëe overzichten nodig zijn.

Lening.nl maakt het zakelijke lening aanvraagproces makkelijk en snel.

Hoe bereken ik een zakelijke lening?

Om een zakelijke lening te berekenen, dien je enkele stappen te volgen:

 1. Bepaal het leenbedrag: U moet beslissen hoeveel geld u nodig heeft voor uw zakelijke doeleinden.

  Kies de looptijd: Dit is de periode waarover u de lening wilt afbetalen.

 2. Zoek de rentevoet: De rentevoet wordt door de kredietverstrekker vastgesteld en kan vast of variabel zijn.
 3. Bereken de aflossing: U kunt een aflossingsschema opstellen waarin zowel de aflossing van de hoofdsom als de rentebetalingen zijn opgenomen.
 4. Kijk naar bijkomende kosten: Houd rekening met eventuele afsluitkosten, boeterentes bij vervroegd aflossen en andere kosten die van invloed zijn op de totale kosten van de lening.

Je kunt een zakelijke lening berekenen met behulp van de online leningcalculator van lening.nl, of door de formule voor de aflossing van een annuïteitenlening toe te passen:

[ A = P frac{r(1+r)^n}{(1+r)^n-1} ]

Waarbij:
A =  de periodieke aflossingsbetaling is,
P = het leenbedrag (hoofdsom),
r = de periodieke rentevoet (rentevoet gedeeld door het aantal betalingen per jaar),
n = het totaal aantal betalingen (aantal jaren looptijd vermenigvuldigd met het aantal betalingen per jaar).

Hoeveel kan ik zakelijk lenen?

Het bedrag dat je zakelijk kunt lenen hangt af van factoren zoals je jaarlijkse winst, je bedrijfsbalans, de aard van je onderneming en je doel. Een MKB-er kan gewoonlijk tussen de 50.000 en 250.000 euro lenen bij banken zoals ABN Amro en Rabobank, terwijl grotere ondernemingen met een sterke financiëe status soms wel tot €5 miljoen of meer kunnen lenen. Voor het lenen voor een bedrijfspand wordt meestal 70% tot 80% van de pandwaarde gefinancierd.

Is zakelijke lenen mogelijk zonder eigen inbreng?

Het is mogelijk om een zakelijke lening aan te vragen zonder eigen geld, mits je een sterk bedrijfsplan en goede jaarcijfers heeft. Ook moet je een sterke persoonlijke kredietgeschiedenis hebben. In dergelijke gevallen kunnen financiers bereid zijn de lening te verstrekken op basis van de cashflow en winstgevendheid van het bedrijf, zonder onderpand of garanties. Deze methode legt de nadruk op de financiëe gezondheid van uw bedrijf, eerder dan op persoonlijke financiëe middelen.

 

Hoe vraag ik een zakelijke lening aan?

Om in aanmerking te komen voor een bedrijfslening, moet je winst maken, voldoende cashflow hebben en een bedrijfsplan hebben. Het gaat dan om een bedrag tussen 5.000 euro en 1,25 miljoen euro. Dit is bestemd voor groei, innovatie, verduurzaming, bedrijfspanden, bedrijfsovername, herfinanciering etc.

Een zakelijke lening aanvragen doe je in 3 stappen:

 1. Bepaal hoeveel geld nodig is voor het beoogde doel: zoals investeren in nieuwe apparatuur, uitbreiden van bedrijfsruimte, of werkkapitaal. Het is van essentieel belang uw zakelijke cashflow en terugbetalingscapaciteit grondig te evalueren om er zeker van te zijn dat u de lening kunt terugbetalen.
 2. Vergelijk verschillende financieringsopties: denk aan voorwaarden, rentepercentages en aanvullende kosten. Gebruik de vergelijkingstool boven aan de pagina om verschillende zakelijke kredietverstrekkers te vergelijken. De bekende banken kunnen een oplossing bieden, maar ook alternatieve financiers zoals crowdfunding platforms of mkb-kredietplatforms kunnen passend zijn.
 3. Dien je aanvraag in bij de gekozen geldverstrekker en lever alle vereiste documentatie aan. Nadat uw aanvraag is beoordeeld en goedgekeurd, kunt u de leningsovereenkomst ondertekenen en kan het geld naar uw bankrekening worden overgemaakt.
“Met de vergelijker van lening.nl sluit je met een goed gevoel een lening af.”

Wat kost een zakelijke lening?

De kosten van een zakelijke lening variëren op basis van factoren zoals het leenbedrag, de looptijd, de rentevoet en uw financiëe situatie, waarbij je rente betaalt tussen 4,00% en 8,85%, afhankelijk van de financiëe situatie van je bedrijf.

Daarnaast betaal je een afsluitprovisie van 1% tot 3% van het leenbedrag, en bemiddelingskosten van 0,5% tot 1%. Voor een zakelijke lening van €50.000 met een rentevoet van 4% op een looptijd van 5 jaar resulteert dit in een maandelijkse aflossing van ongeveer €921, met totale kosten van de lening die ongeveer €55.260 zouden zijn.

Enkele variabelen kunnen de kosten van een zakelijke lening beïnvloeden. Het rentepercentage speelt een cruciale rol; een hogere rente resulteert in hogere kosten. De looptijd van de lening, hoe lang u de lening moet terugbetalen, kan ook de totale kosten beïnvloeden; over het algemeen betekent een langere leentermijn dat u meer rente betaalt over de levensduur van de lening.

Het leningbedrag is eveneens belangrijk, omdat hogere leenbedragen vaak hogere afsluit- en bemiddelingskosten met zich meebrengen.

Wat zijn de voorwaarden voor een zakelijke lening?

De voorwaarden voor een zakelijke lening zijn onder andere dat het bedrijf:

 • een sterke financiëe geschiedenis en een goede cashflow moet hebben,
 • een duidelijk gedefinieerd doel voor het geleende geld moet hebben met een daarbijhorend bedrijfsplan,
 • een zorgvuldige financiëe planning moet opstellen.

Het is belangrijk is om rekening te houden met de specifieke eisen en voorwaarden van de kredietverstrekker. De kredietverstrekkers hebben vaak specifieke vereisten met betrekking tot zaken als de omzetgrootte, het soort bedrijf en de branche. Bij een zakelijke lening worden vaak zekerheden gevraagd zoals persoonlijke garanties of bedrijfsactiva als onderpand.

Meer dan 1200+ bedrijven hebben dit jaar al geld bespaard door een lening te vergelijken via lening.nl

Wij scoren een 4,7/5.0 op basis van 151 reviews

Sterren beoordeling (4,7)

Waarom een zakelijke lening?

Je kunt een zakelijke lening aanvragen voor onderandere de volgende leendoelen:

Verduurzamen

Herfinanciering zakelijke lening

Herfinanciering zakelijk krediet

Bedrijfspand

Debiteuren

Groei en uitbreiding

Machines, voertuigen en inventaris

Voorraad

Klaar om zonder zorgen te lenen?
Start direct met vergelijken

Medewerker
Stel je vraag aan Pascal Financieel adviseur
Stel je vraag