Geld lenen kost geld

Persoonlijke lening

 • Gemmidelde klantenwaardering: 4.7/5
 • Onbevooroordeelde en onafhankelijke vergelijkingen
 • Actuele leenrentes
Hoeveel wil je lenen?
€1.000 €75.000
Medewerker
Advies nodig? Financieel adviseur
Stel je vraag

 

Om een passende persoonlijke lening te vinden, is het belangrijk leningen te vergelijken en de aanvraag in te dienen bij de kredietverstrekker die het beste aansluit bij uw financiële situatie. Uit onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) blijkt dat u honderden euro’s per jaar kunt besparen op leningen door leningen te vergelijken.
Maak gebruik van onze vergelijkingstool bovenaan de pagina waarmee u verschillende leningaanbiedingen kunt evalueren op basis van leenvoorwaarden zoals het leningbedrag, de rentevoet en de terugbetalingstermijn.

Klanten over Lening.nl

Top geregeld

Top geregeld! Fijne vergelijking, niks op aan te merken. – T. Haarlemmer | 5 sterren

Erg snel

Snel en gebruiksvriendelijk applicatieportaal. Gemakkelijk om vereiste documenten aan te brengen en te uploaden en nog gemakkelijker om definitieve documenten te ondertekenen.
Geld arriveerde op de dag dat het was beloofd. – Oscar D. | 4 sterren

Bekijk al onze reviews en case studies op ervaringensite:

Wij scoren een 4,7/5.0 op basis van 151 reviews

Sterren beoordeling (4,7)
Lening.nl eigenaar
“Ik help je graag met al je vragen over leningen!” – Peter

Vergelijk gunstige persoonlijke leningen op rentes en leenvoorwaarden

Maak gebruik van onze online vergelijkingstool bovenaan de pagina die een helder overzicht biedt van de leenvoorwaarden van verschillende leningen.

Leenrentes vergelijken

Hieronder kunt u de leenrentes van verschillende Nederlandse financiële instellingen vergelijken. De leenrente varieert vaak tussen 7 tot 11% op basis van factoren zoals uw persoonlijke financiële situatie en kredietgeschiedenis:

 

 • Persoonlijke lening van
  Rente
  Duur lening aanvraag
 • Rabobank
  7 tot 10%
  2 werkdagen
 • ING
  7 tot 11%
  2 werkdagen
 • ABN Amro
  7 tot 11%
  2 werkdagen
 • Santander
  8 tot 10%
  2 werkdagen
 • Freo
  7 tot 10%
  2 werkdagen
 • SNS Bank
  6 tot 10%
  2 werkdagen
 • Knab bank
  8 tot 11% (alleen zakelijke lening)
  2 werkdagen
 • DUO
  2,56%
  4 tot 6 weken
 • Gemeentelijke Kredietbank
  2 tot 8%
  5 werkdagen
 • Warmtefonds
  3 tot 5%
  5 werkdagen

 

Hoe werkt een persoonlijke lening aanvragen?

 

Stap 1

Controleer de voorwaarden voor de persoonlijke lening

Om een weloverwogen keuze te maken voor een persoonlijke lening, is het essentieel om aandachtig de voorwaarden te controleren. Hierbij spelen aspecten als leenbedrag, rentepercentage, terugbetalingstermijn en aflossingschema een cruciale rol.

Stap 2

Dien de aanvraag in voor de persoonlijke lening

Na de controle van de leenvoorwaarden volgt het indienen van de aanvraag. Na het invullen van de benodigde gegevens in het aanvraagformulier, inclusief persoonlijke en financiële informatie, wordt de aanvraag verstuurd naar de kredietverstrekker.

Stap 3

Ontvang goedkeuring voor de persoonlijke lening

Om goedkeuring te ontvangen voor een persoonlijke lening, dient u een aanvraag in bij de kredietverstrekker. Goedkeuringsprocessen variëren per kredietverstrekker, maar de meeste financiële instellingen controleren uw inkomensgegevens, schuldverplichtingen en kredietgeschiedenis.

Betrouwbaar een persoonlijke lening aanvragen

In de video hieronder wordt het proces van lening aanvragen verder toegelicht:

Wat zijn de leenvoorwaarden voor een persoonlijke lening?

 1. Rentevoet: De rentevoet kan vast of variabel zijn en wordt uitgedrukt als een percentage van het geleende bedrag. De rentevoet beïnvloedt de totale kosten van de lening en kan afhankelijk zijn van de kredietwaardigheid van de lener en de kredietverstrekker. Kies je voor ING, Rabobank of ABN Amro? Dan kan de rentevoet verschillen per aanbieder.
 2. Leningbedrag: Dit is het bedrag dat de lener wenst te ontvangen en kan variëren van 2500 euro tot 75.000 euro’s. De hoogte van het bedrag hangt af van het doel van de lening en de financiële situatie van de lener.
 3. Looptijd: De looptijd van een persoonlijke lening geeft aan hoe lang de lener heeft om de lening terug te betalen. De looptijd kan variëren van 12 maanden tot 120 maanden en beïnvloedt zowel de hoogte van de maandelijkse aflossingen als de totale rentekosten.
 4. Aflossingswijze: De meeste persoonlijke leningen worden afgelost via een vast maandelijks bedrag dat zowel rente als aflossing omvat. Dit maakt de financiële planning voor de lener voorspelbaarder.
 5. Kredietwaardigheid: De financiële instelling zal de kredietwaardigheid van de aanvrager evalueren om het risico te bepalen. Dit kan invloed hebben op zowel de goedkeuring van de lening als de aangeboden rentevoet.
 6. Aanvullende voorwaarden: Naast de basisvoorwaarden kunnen er aanvullende voorwaarden zijn, zoals verzekeringen of boetes voor vroegtijdige aflossing.

 

Veelgestelde vragen over een persoonlijke lening

00 / 00

Een persoonlijke lening is een kredietvorm waarbij de kredietnemer een vast bedrag leent van de kredietverstrekker, dat in één keer op de rekening wordt gestort. De kenmerkende eigenschappen van een persoonlijke lening omvatten een vaste looptijd, een vaste rentevoet en een vast maandelijks aflossingsbedrag. Gedurende de looptijd van de lening wijzigen deze voorwaarden niet, wat zorgt voor financiële zekerheid en overzicht voor de kredietnemer. Terugbetaling gebeurt middels maandelijkse termijnen die bestaan uit een deel aflossing van het leenbedrag en een deel rente.

Bijvoorbeeld, bij een persoonlijke lening van €10.000 met een rentevoet van 5% per jaar en een terugbetalingstermijn van 5 jaar, is de kredietnemer verplicht elke maand een vast bedrag te betalen totdat de lening volledig is terugbetaald. Deze gestructureerde opzet maakt het een populaire keuze voor financieringen met een specifiek doel zoals een verbouwing of de aanschaf van een auto. Het is belangrijk dat kredietnemers zich goed informeren over de leenvoorwaarden en de betrouwbaarheid van de kredietverstrekker. Het afsluiten van een persoonlijke lening vereist een zorgvuldige financiële planning en inzicht in de eigen financiële situatie om te voorkomen dat men boven zijn of haar budget leent.

Persoonlijke lening voor specifieke doeleinden

Een persoonlijke lening voor specifieke doeleinden stelt kredietnemers in staat om een lening aan te vragen voor nauwkeurig omschreven redenen, zoals een renovatieproject of de aankoop van een auto. Bij het verstrekken van een lening, evalueren banken en kredietunies het beoogde gebruik om de risico’s en de passendheid van de lening te bepalen. Bijvoorbeeld, als het doel een verbouwing is, kunnen kredietverstrekkers lagere rentepercentages bieden, gezien de waardestijging van het onroerend goed als een positief kredietrisico.

Hieronder vindt u verschillende leendoelen:

Badkamer

Financial lease

Renovatie

Restschuld

Verbouwing

Zonnepanelen

Over lening.nl

Lening.nl is een financiële vergelijkingswebsite die u helpt bij het aanvragen en vergelijken van persoonlijke leningen. Lening.nl handelt op basis van informatie van de Nederlandsche Bank (DNB), Autoriteit Financiële Markten (AFM), Belastingdienst en Ministerie van Financiën. De website biedt duidelijke informatie over de voorwaarden van verschillende leningen en helpt u bij het vinden van een lening die aansluit bij uw financiële situatie. Wanneer u een persoonlijke lening overweegt, voor bijvoorbeeld een verbouwing of de aanschaf van een auto, dan kunt u op Lening.nl diverse kredietverstrekkers evalueren op aspecten zoals rentevoet, terugbetalingstermijn, en maandelijkse aflossing.

Hoe vergelijkt lening.nl persoonlijke leningen?

Lening.nl vergelijkt persoonlijke leningen door een overzicht te bieden van de huidige rentevoeten, terugbetalingstermijnen en leenvoorwaarden van verschillende kredietverstrekkers. De actuele leenrentes komen direct van grote banken zoals ING, Rabobank en ABN Amro. Dit stelt u in staat om op basis van relevante financiële termen de meest voordelige optie voor hun situatie te selecteren. Bijvoorbeeld, als we de rentepercentages vergelijken, zien we dat de rente voor een persoonlijke lening kan variëren van bijvoorbeeld 7% tot 11%, afhankelijk van het geleende bedrag en de kredietwaardigheid van de aanvrager.

Hoe helpt lening.nl met betrouwbaar geld lenen?

Lening.nl staat bekend om zijn betrouwbare hulp bij het veilig aangaan van een persoonlijke lening. Door middel van strenge controle van kredietverstrekkers op kredietwaardigheid en het aanbieden van transparante leenvoorwaarden, zorgt lening.nl ervoor dat gebruikers weloverwogen en veilig een lening kunnen aanvragen. Een persoonlijke lening aanvragen via lening.nl wordt ondersteund met heldere informatie over rentepercentages en terugbetalingstermijnen, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Klaar om een persoonlijke lening te vergelijken en aan te vragen?

Onze persoonlijke leencoach Pascal helpt u op weg!

Medewerker
Advies nodig? Financieel adviseur

Ik ben Pascal, ik help je graag verder als je een vraag hebt tijdens het vergelijken van leningen voor je persoonlijke lening!

€1.000 €75.000