Geld lenen kost geld

7500 euro lenen

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

Voor eender welke uitgave kan je dezer dagen 7500 euro lenen bij een bank. Als je zelf niet voldoende spaargeld hebt staan, of net andersom. Je hebt wel spaargeld, maar je wil dit niet in één keer opmaken, dan kan je uiteraard ook lenen.

Mensen spelen liever op veilig en laten het spaargeld staan voor als het echt eens nodig is. Of komen er gewoon nooit aan, zo heb je op latere leeftijd nog een mooi appeltje voor de dorst. En als je dan toch leent, hoef je geen al te grote bedragen te lenen. 7500 euro lenen is ook al een mooi bedrag om heel wat mee te doen.
Een lening aangaan is een handige en snelle manier om heel wat geld bij mekaar te krijgen. Voor 7500 euro kan je al heel wat doen. Dat kan gaan van een lichte verbouwing aan je woning, tot een auto aankoop, een wereldreis of een huwelijksfeest financieren. Eender welke reden je hebt om een aankoop te verrichten, met dat geld moet het lukken. Een bank wil mogelijk wel weten waar je het geld aan zal spenderen, maar verder dan dat zal het niet gaan. Als ze je dossier hebben bekeken en beoordeeld zal je snel antwoord krijgen of je de 7500 euro kan lenen of niet.

Dat hangt af van je huidige inkomsten en uitgaven. Hoeveel verdien je maandelijks, heb je een vast contract en hoe lang ben je al aan het werk. Factoren die kunnen meespelen in de bepaling van de bank. Maar ook de uitgaven kant moeten ze eens bekijken. Heb je nog andere leningen lopen of alimentatie te betalen. Dat gaat mee in de berekening. Je kan ongeveer 1/3e van je totale inkomsten spenderen aan leningen. Dus als je alleen leent en nog een andere lening hebt lopen, zal je eens moeten natellen wat er nog bij kan. Leen je samen met je man of vrouw, dan zijn de mogelijkheden al heel wat uitgebreider. Dan zal de bank berekenen wat je juist kan lenen. Maar als je vastgesteld bent op de 7500 euro, wijk daar zeker niet van af. Als je niet meer nodig hebt dan dat, moet je ook niet meer gaan lenen. Ook al kan de bank je dan misschien een beter kostenpercentage voorleggen.

De terug betaling van de lening is ook iets waar je rekening moet mee houden. Voor 7500 euro zal dit toch al enige tijd duren. Ook al kan je daar zelf in kiezen, een korte of lange duurtijd van de lening. Maar je moet het wel kunnen afbetalen, van de eerste tot de laatste maand. Een lening aangaan is een heuse verantwoordelijkheid, dus zorg ook dat de afbetaling vlot verloopt. 7500 euro lenen is dan niet zo een groot bedrag, het is toch al een serieuze hap in je budget qua afbetaling. Vergelijk enkele banken om de maandlast zo laag mogelijk te houden. Kijk goed naar het JKP, hoe lager dat is, hoe minder kosten je moet betalen per maand en op de gehele duurtijd van de lening.