Geld lenen kost geld

Een starterswoning kopen met een startershypotheek?

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

Er zijn verschillende mogelijkheden om een huis te kopen. Een van de manieren om een huis te kunnen kopen is door gebruik te maken van een startershypotheek. Deze hypotheekvorm is er speciaal voor mensen welke voor het eerst een huis kopen. Het is dus voor mensen welke uit een woning komen, waar ze bij hun ouders woonden of welke van een huurwoning naar een koopwoning gaan. Een startershypotheek maakt het gemakkelijker voor een eerste huizenkoper.

De Nationale Hypotheek Garantie

De hypotheek welke verstrekt wordt als startershypotheek moet voldoen aan de eisen van de Nationale Hypotheek Garantie. Hierdoor kan er dus geen hypotheek verstrekt worden boven de 365.000 euro. Ook zijn er inkomenseisen en moet de hypotheek op een specifieke manier verstrekt worden.

Waarom gebruik maken van een startershypotheek?

Een startershypotheek maakt het mogelijk om een lagere maandlasten te krijgen in de eerste jaren na het kopen van je eerste huis.

Alternatieven voor een startershypotheek?

Het geld lenen van je ouders of een garantstelling krijgen van anderen is een alternatief op het krijgen van een startershypotheek. Het is slim om alle mogelijkheden te bekijken om zo een goede hypotheek af te sluiten voor het aankopen van je eerste huis.

Laat je goed adviseren

Een huis kopen doe je natuurlijk niet iedere dag. Het is daarom slim en verstandig om je goed te laten adviseren over de mogelijkheden van een nieuwe woning aanschaffen. Denk hierbij aan het inschakelen van een goede makelaar om je te helpen bij het aankopen van jouw nieuwe huis. Het is ook slim om een goed advies in te winnen bij een erkende hypotheekadviseur. Hierdoor krijg je namelijk een veel beter overzicht van de mogelijkheden van je hypotheek en de woning welke je wilt gaan kopen.

Wat anderen over Lening.nl zeggen

89 klanten beoordelen ons met een 4.4/5

Razendsnel

Heel snel en gemakkelijk in te dienen

Perfect

Perfect

Makkelijk intevullen

Was een goed inschrijfformulier makkelijk zonder moeilijke vragen

Fijn

ik hoop dat jullie me hierbij kan helpen

ik zal jullie ook netjes terug betalen ,

Good

Good

Een goed en helpend bedrijf

Een fijn bedrijf dat mensen helpt zelfstandig te worden en iets bik te brengen in de maatschappij.

Snel en makkelijk

Goed

Makelijk en begrijpend

Goed

Ging heel soepel

Kon alles goed begrijpen en was heel eenvoudig om te doen.

Makkelijk en duidelijk

Aanvragen is makkelijk en duidelijk.