Geld lenen kost geld

Geld lenen met een uitkering

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

Geld lenen met een uitkering

Als u een uitkering heeft, en u wilt geld lenen, heeft u misschien al ervaren dat geld lenen met een uitkering niet eenvoudig is. Het is namelijk zo dat lang niet alle vormen van uitkeringen worden meegenomen. Wij hebben hiervoor het internet ook aardig af moeten zoeken. Uiteindelijk zijn we zelf maar in de telefoon geklommen om na te gaan of geld lenen met een uitkering überhaupt wel mogelijk is. Het goede nieuws is, dat geld lenen met een uitkering mogelijk is. Wel is het zo dat lang niet alle vormen van uitkeringen worden meegenomen. Wij vertellen u graag hoe het nu werkelijk zit, als u een lening wilt met een uitkering.

Waar kunt u geld lenen met een uitkering?

Nederland:

Geld lenen met een uitkering is zoals aangegeven bij een aantal banken nog wel mogelijk. Het meest handig is om uw aanvraag in te dienen bij een professionele kredietbemiddelaar. U dient uw kredietaanvraag dan bij één bank in, en ontvangt direct verschillende offertes. Een professionele kredietbemiddelaar gaat als het ware voor u aan het werk om verschillende offertes op te vragen. Voorbeelden van kredietbemiddelaars zijn Kredietconcurrent en Lenen met Advies. Daarnaast kunt u natuurlijk ook nog andere partijen benaderen. Of het eens proberen via crowdfunding. Dit is nog een vrij nieuwe vorm van geld lenen, maar deze vorm is zeer zeker behoorlijk in opkomst. Bij Lendico kunt u uw aanvraag voor de crowdfunding indienen.

Met welke uitkeringen kunt u nog wel geld lenen?

Zoals aangegeven zijn er een aantal vormen van uitkeringen die volledig worden meegenomen als u geld wilt lenen met een uitkering.
Om u een overzicht te geven hierbij een korte (en wellicht nog niet volledige) opsomming van uitkeringen die worden meegenomen in de berekening voor een lening:

  • Pensioeninkomsten
  • Lijfrente uitkeringen (voor de duur van de uitkering>
  • WAO uitkering
  • WIA uitkeringen

Zoals aangegeven kan het zijn dat uw uitkering hier niet bij staat, en ook niet in het onderstaande rijtje. Als dit het geval is raden wij u aan om uw aanvraag bij de bemiddelaars in te dienen.

Welke uitkeringen worden niet meegenomen voor een lening

Er zijn ook uitkeringen die totaal niet worden meegenomen. Dit omdat de bank ze te onzeker vind, of omdat het een uitkering is die bedoeld is om te voorzien in de eerste levensbehoeft, en daar hoort een lening niet bij.
De uitkeringen die niet meegenomen worden zijn:

  • Bijstandsuitkering (WWB uitkering)
  • Halfwezen uitkering
  • WW uitkering

Met deze vormen is geld lenen met een uitkering niet mogelijk. Of in ieder geval niet mogelijk bij de reguliere banken en kredietverstrekkers. U zou in deze gevallen nog wel een aanvraag kunnen indienen bij de Kredietbanken. Deze zijn er speciaal voor opgericht om leningen te verstrekken aan consumenten met een lager of meer onzeker inkomen.