Geld lenen kost geld

Internet sparen

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

Wat is internet sparen? Dit is een nieuwe manier van sparen waarbij je altijd over het spaargeld kan beschikken en dit heeft nooit gevolgen voor je rentevergoeding.

Het is dan ook mogelijk om, zonder dit hier extra kosten aan verbonden zijn, spaargeld op te nemen en te storten. Je kan al je spaarzaken online regelen. Een internetspaarrekening is dan ook een spaarrekening die je via het internet kunt beheren en waarbij andere voorwaarden gelden dan bij gewone spaarrekeningen. Opvallend is dat de spaarrente die je ontvangt op deze internetspaarrekeningen doorgaans hoger is dan bij andere spaarbanken. Dit heeft vooral te maken met het gegeven dat je zelf als spaarder de zaken regelt. Zodoende kan er door de spaarbank bezuinigd worden op veel administratiewerk, zoals bankafschriften en overschrijvingsformulieren. Internetspaarbanken kunnen daarom veel efficiënter werken. Je kan via verschillende banken een internetspaarrekening afsluiten. Hieronder informeren we je in het kort over 2 banken bij wie je daarvoor terecht kunt, namelijk NIBC Direct en Bigbank.

Internet sparen met Bigbank

Bigbank is een Estse bank en deze biedt internet termijndeposito’s aan.

Belangrijk om te weten als consument is dat alle spaardeposito”s van Bigbank altijd worden gegarandeerd door Tagatis Fond, dit is een Estse overheidsinstelling. Deze dekt spaartegoeden tot 100.000 euro per bankvergunning voor spaarders. Omdat dit depositogarantiestelsel voldoet aan de normen en richtlijnen van de EU en tevens de Estse overheid, is internet sparen via Bigbank even veilig als wanneer je een internetspaarrekening zou openen bij een willekeurige Nederlandse bank. Bigbank gebruikt het spaargeld en verstrekt dit in kredietvorm aan consumenten. Bigbank steekt het geld niet in beleggingen. Deze spaarbank is actief in tal van landen waaronder Estland, Letland, Finland, Nederland, Duitsland en ook in Oostenrijk. Als klant spaar je bij deze bank, als we Bigbank zelf mogen geloven, gemiddeld genomen 60% meer dan bij lokale banken. Je betaalt geen kosten voor beheer en service en je opent en beheerd simpel je spaarrekening via het internet. Je zet het depositobedrag vast voor een periode van minimaal 1 jaar tot maximaal 10 jaar. Rentes worden door Bigbank per jaar uitbetaald. Er is wel een minimale inleg vereist. Vanaf 1000 euro kan je al een internetspaarrekening openen. Bedragen tot 100.000 worden gegarandeerd verzekerd dankzij het Estse depositogarantiefonds. Dit fonds wordt door de EU erkent.

Internetsparen met NIBC Direct

Sluit je bij NIBC Direct een internetspaarrekening af, dan kan je er zeker van zijn dat je altijd spaart tegen een goede spaarrente die variabel is. Er gelden geen beperkende voorwaarden. Zo heb je als klant altijd de beschikking tot je spaargeld en kan je geld opnemen of geld op de spaarrekening storten wanneer je maar wenst. Daarvoor betaal je geen extra kosten. Tevens is er geen minimale inleg vereist en is er geen limiet op je inleg. Op dit moment is de actuele spaarrente 1.5%, deze is variabel. Dat is nog altijd meer dan bij veel andere banken. Op de website van deze aanbieder van internetspaarrekeningen kan je meteen achterhalen hoeveel je spaargeld opbrengt. Breng je bijvoorbeeld op dit moment 25.000 euro in en leg je maandelijks 25 euro bij, dan krijg je na een jaar (uitgaande van het huidige rentetarief van 1.5%) 289 euro aan rente overgemaakt. NIBC Direct is overigens een onderdeel van de gelijknamige bank NIBC Bank. Je spaargeld bij deze bank valt onder het depositogarantiestelsel. Je kan bij deze bank zowel een internetspaarrekening openen met een variabele rente als een termijndeposito met een vaste rente en looptijd. Tevens is het mogelijk om een jeugdspaarrekening te openen.

Wat anderen over Lening.nl zeggen

89 klanten beoordelen ons met een 4.4/5

Razendsnel

Heel snel en gemakkelijk in te dienen

Perfect

Perfect

Makkelijk intevullen

Was een goed inschrijfformulier makkelijk zonder moeilijke vragen

Fijn

ik hoop dat jullie me hierbij kan helpen

ik zal jullie ook netjes terug betalen ,

Good

Good

Een goed en helpend bedrijf

Een fijn bedrijf dat mensen helpt zelfstandig te worden en iets bik te brengen in de maatschappij.

Snel en makkelijk

Goed

Makelijk en begrijpend

Goed

Ging heel soepel

Kon alles goed begrijpen en was heel eenvoudig om te doen.

Makkelijk en duidelijk

Aanvragen is makkelijk en duidelijk.