Geld lenen kost geld

Lender & Spender verhoogt leenrente

Kredietplatform daalt in vergelijking goedkoopste leningen

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Anneke Leningspecialist

Geld lenen kan bij veel verschillende banken. Het aantal geldverstrekkers voor consumptief wordt wel steeds kleiner, maar voorlopig is er nog genoeg keuze. Een kredietaanbieder die vaak hoog staat in de vergelijking van leningen is Lender & Spender.

Leenrente omhoog bij Lender & Spender

Op de ranglijst van goedkoopste leningen zakt Lender & Spender nu, want zij hebben de rente voor hun persoonlijke lening per vandaag verhoogd. De rentes voor de leningen bij deze kredietverstrekker lopen nu van 6,9% tot 11,9%.

Rente persoonlijke lening Lender & Spender - 6 maart 2023

Het rentepercentage dat een aanvrager werkelijk gaat betalen is pas bekend na het ontvangen van een offerte. In de offerte wordt duidelijk tegen welke rente Lender & Spender de aangevraagde lening wil verstrekken. Dit is afhankelijk van het geleende bedrag, en de looptijd van de lening, maar ook van het risicoprofiel van de aanvrager. Dit laatste noemen we ‘risk based pricing’.

Peer-to-peer platform

Lender & Spender is geen reguliere kredietverstrekker. Het is een peer-t0-peer platform: je kunt er geld investeren en geld lenen. Het uitgeleende geld is daarmee geen geld van Lender & Spender, maar geld dat door andere mensen (investeerders) is ingelegd. Voor deze investeerders (de Lenders) is het een platform waar ze rendement halen uit hun spaargeld, terwijl het voor de andere kant (de Spenders) een plek is om een lening af te sluiten. Omdat dit geen één op één afspraken zijn heeft Lender & Spender een vergunning voor zowel het aanbieden van als het bemiddelen in kredieten.

Datum: maandag 6 maart 2023