Geld lenen kost geld

Mensen lenen steeds vaker geld voor een auto

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

Een opvallende ontwikkeling, de vraag neemt toe om geld te lenen voor de aanschaf van een auto.

Geld lenen, het ligt er maar net aan hoe je bent opgevoed. Zo zijn er mensen die vinden dat je alleen geld kunt lenen voor een huis en zeker niet voor een auto. Anderen zijn van mening dat het prima is om wat geld te lenen voor een auto. Bijvoorbeeld als je een ondernemer bent die tegelijkertijd eigen vermogen wil gebruiken om een bedrijf te laten groeien.

Geld lenen voor een auto

Toch is het steeds gebruikelijker geworden om geld te lenen voor een auto. Dat blijkt uit cijfers van kredietbemiddelaar Becam. Het bedrijf heeft in kaart gebracht waar klanten een lening voor willen. Zo zijn verbouwingen aan huis helemaal hot, maar verrassend genoeg is er ook meer vraag naar autoleningen. Van de top 5 leendoelen staat de auto zelfs op nummer één.

Top 5 leendoelen

1: Auto
2: Woningverbetering
3: Geld lenen
4: Interieur
5: Caravan

De files zijn extreem afgenomen ten opzichte van 2019. Toch is er meer vraag naar het hebben van een vervoermiddel. Logisch ook, want met een virus dat de ronde doet, zit je comfortabeler in je eigen auto dan in de bus of trein. Ook de caravan blijkt in trek. Ook een logische ontwikkeling. Vakantie met de caravan (in of nabij Nederland) is nu aantrekkelijker dan een verre vliegvakantie.