Geld lenen kost geld

Nadelen van private lease

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

Private lease is een relatief nieuwe autofinanciering en vooral bij particulieren sinds de laatste jaren erg in trek. Er wordt bij de meeste vormen van private lease geen geld geleend voor een nieuwe auto. Wél betaalt men maandelijks een huurbedrag en daarvoor mag men de auto gebruiken. Na afloop van de ‘leaseperiode’ (meestal 4 jaar) kan men eventueel de auto inruilen voor een nieuw exemplaar. Het grote voordeel bij private lease is dat u nergens enig omkijken naar heeft. De leasemaatschappij regelt alle zaken voor u. Als u kiest voor het meest luxe private lease pakket, dan zijn de volgende zaken sowieso inbegrepen:

  • Autoverzekering
  • Wegenbelasting
  • Nieuwe banden
  • Winterbanden
  • Onderhoud
  • APK
  • Reparaties
  • Pechhulp
  • Vervangend vervoer

Zijn er nadelen aan private lease?

Met een private autolease financiering kunt u in een nieuwe bolide rijden en dat voor een vast maandelijks bedrag. Afhankelijk van het leasepakket worden alle zaken voor u geregeld! Zo komt u nooit voor vervelende verrassingen te staan. U hoeft alleen nog maar te tanken. Private lease heeft echter ook enkele nadelen. Zo betaalt u een hoog bedrag per maand. Zelf een nieuwe auto kopen en na 4 jaren inruilen is en blijft vele malen voordeliger. Maar natuurlijk moet u in dat laatste geval wel alle zaken zelf regelen. Naast de hoge kosten gaat u natuurlijk ook een verplichting aan. U kunt daar niet zomaar onderuit. Een leasecontract afkopen is wel mogelijk. Uiteraard moet u dan de totale openstaande afkoopsom betalen.

Kilometrage

Een ander nadeel van private lease is dat u van te voren moet opgeven hoeveel kilometers u jaarlijks denkt te rijden. Overschrijd u het aantal kilometers? Dan betaalt u een fors bedrag per kilometer extra. Dit noemt men ook wel de ‘kilometrage’.

Wat anderen over Lening.nl zeggen

89 klanten beoordelen ons met een 4.4/5

Razendsnel

Heel snel en gemakkelijk in te dienen

Perfect

Perfect

Makkelijk intevullen

Was een goed inschrijfformulier makkelijk zonder moeilijke vragen

Fijn

ik hoop dat jullie me hierbij kan helpen

ik zal jullie ook netjes terug betalen ,

Good

Good

Een goed en helpend bedrijf

Een fijn bedrijf dat mensen helpt zelfstandig te worden en iets bik te brengen in de maatschappij.

Snel en makkelijk

Goed

Makelijk en begrijpend

Goed

Ging heel soepel

Kon alles goed begrijpen en was heel eenvoudig om te doen.

Makkelijk en duidelijk

Aanvragen is makkelijk en duidelijk.