Geld lenen kost geld

Vakantie op krediet

Geld lenen om op reis te gaan?

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Anneke Leningspecialist

Datum: 24 juli 2023

Het is vakantietijd – alle regio’s hebben vanaf vandaag schoolvakantie. Maar gaat ook iedereen op reis? Wat als je geen geld hebt om een vakantie te boeken?

Geld om op vakantie te gaan

Op vakantie gaan kost geld. Geld dat niet iedereen heeft. Als jouw inkomen niet gestegen is kan het al bijzonder lastig zijn om de gewone dagelijkse uitgaven te betalen, gezien de sterk gestegen prijzen. Dus waar moet je dan geld vandaan halen om op vakantie te gaan?

Lening afsluiten voor vakantie

Het afsluiten van een lening is een oplossing voor een tekort aan geld. Je hebt dan weer even geld tot je beschikking – voor die uitgave die jij nodig vindt. Dat kan een auto zijn, een caravan of een nieuwe keuken… maar ook een vakantie.

Lening afsluiten

Kun je geld lenen om op reis te gaan?

Geld lenen om op vakantie te gaan is op zich prima mogelijk. Het draait bij het aanvragen van een lening meer om jouw financiëe ruimte om het geleende geld terug te betalen dan om het bestedingsdoel. Er kan wel naar gevraagd worden en afhankelijk van jouw situatie kan het ook goed zo zijn dat het afgeraden wordt om geleend geld uit te geven aan een vakantie.

Is dat verstandig?

Het is belangrijk om jezelf de vraag te stellen of het verstandig is om geld te lenen voor een vakantie. Het is maar net hoe je ernaar kijkt. En hoe belangrijk die vakantie voor jou is.

Vakantie écht nodig!

Aan de ene kant kun je zeggen: ik heb die vakantie écht nodig, en een lening afsluiten voor iets dat noodzakelijk is, dat is toch prima? Niemand zegt er iets van als je een lening afsluit voor een auto, want die heb je nu eenmaal nodig.

Hoezo nodig?

Ik zet wel vraagtekens bij het ‘echt nodig hebben’ van een vakantie. Natuurlijk, even niets doen en rust – dat kun je heel goed nodig hebben. Maar of daar dan ook een reis bij hoort met alle kosten van dien? De vrije dagen kun je ook invullen op een manier die niet of nauwelijks extra geld kost. Dan hoef je geen geld te lenen en kun je met meer financiëe ruimte de rest van het jaar in.

Hogere vaste lasten na de vakantie

Geleend geld moet je ook weer terugbetalen. Met rente. Dat betekent dat je na die heerlijke vakantie geconfronteerd wordt met hogere vaste lasten per maand: de leninglast komt erbij. Als je tot nu toe niet de ruimte had om te sparen voor een vakantie, hoe heb je dan wel de ruimte voor de maandlast van die lening?

Ruim inkomen – geen probleem

Heb je een ruim inkomen en elke maand geld over – maar gewoon even geen geld beschikbaar om een reis te boeken, dan is het anders. Dan heb je na de vakantie genoeg financiëe ruimte voor het afbetalen van de lening.

Zo snel mogelijk aflossen

Ik zou zeggen: doe dat aflossen dan ook zo snel mogelijk. De herinnering aan de vakantie kan snel vervliegen, en het is jammer als je dan wel nog lang aan het afbetalen bent. De looptijd van een lening wordt vaak op 60 maanden gezet – maar je wilt toch niet 5 jaar lang bezig zijn met het terugbetalen van de lening voor een vakantie?

Wat anderen over Lening.nl zeggen

89 klanten beoordelen ons met een 4.4/5

Razendsnel

Heel snel en gemakkelijk in te dienen

Perfect

Perfect

Makkelijk intevullen

Was een goed inschrijfformulier makkelijk zonder moeilijke vragen

Fijn

ik hoop dat jullie me hierbij kan helpen

ik zal jullie ook netjes terug betalen ,

Good

Good

Een goed en helpend bedrijf

Een fijn bedrijf dat mensen helpt zelfstandig te worden en iets bik te brengen in de maatschappij.

Snel en makkelijk

Goed

Makelijk en begrijpend

Goed

Ging heel soepel

Kon alles goed begrijpen en was heel eenvoudig om te doen.

Makkelijk en duidelijk

Aanvragen is makkelijk en duidelijk.