Geld lenen kost geld

Findio Lening

Findio biedt als onderdeel van Crédit Agricole Consumer Finance Nederland B.V. auto leningen aan.

Een lening aanvragen bij Findio begint met het online verstrekken van persoonlijke en financiële informatie, gevolgd door het aanleveren van benodigde documenten zoals loonstrookjes en bankafschriften. Findio beoordeelt vervolgens de aanvraag en bij goedkeuring wordt het krediet beschikbaar gesteld.

Wat betreft de kosten, Findio is transparant over de totale prijs van een lening, inclusief de maandelijkse aflossing en rente. Bij Findio kan men een maximumbedrag lenen dat is gebaseerd op persoonlijke omstandigheden en financieel welzijn.

Lening van Findio

Hieronder vindt u een overzicht van de Findio lening:

 

Totale kredietbedrag Maandtermijn Jaarlijks kostenpercentage* Vaste effectieve debetrentevoet op jaarbasis Duur kredietovereenkomst in maanden Totale door de consument te betalen bedrag
€ 5.000 € 228,66 9,49% 9,49% 24 maanden € 5.487,73
€ 10.000 € 314,18 8,49% 8,49% 36 maanden € 11.310,51
€ 15.000 € 367,44 8,49% 8,49% 48 maanden € 17.637,19
€ 20.000 € 402,78 7,99% 7,99% 60 maanden € 24.166,61

 

Afwijkende kredietbedragen en looptijden (12 – 72 maanden) zijn mogelijk.

 

Wat zijn de kenmerken van een Findio Lening?

De belangrijkste kenmerken van een Findio lening, specifiek voor een persoonlijke lening met pand (zoals voor een auto), zijn als volgt:

 • Onderpand: De auto dient als onderpand.
 • Eigenaarschap: Je bent zowel economisch als juridisch eigenaar van de auto.
 • Vaste voorwaarden: Maandtermijn, rente, en looptijd zijn vooraf vastgesteld.
 • Slottermijn: Een slottermijn is mogelijk om een lager maandbedrag te hebben, met als gevolg dat totale kosten hoger uitvallen door meer rente.
 • Leningbedrag: Je kunt een bedrag tussen € 5.000 en € 75.000 lenen.
 • Leeftijd: Geschikt als je minimaal 18 en maximaal 72 jaar oud bent.
 • Aflossen: Extra aflossen is boetevrij mogelijk.
 • Digitale aanvraagproces: Het aanvragen, beoordelen, en uitbetalen gebeurt volledig digitaal.
 • Rente: Een vaste rente voor de gehele looptijd van de lening, wat zorgt voor financiële zekerheid zonder verrassingen.
 • Looptijd: Minimaal 12 maanden en maximaal 72 maanden, met de eis dat de lening voor je 76e verjaardag is afgelost.

Wat zijn de voorwaarden van een Findio Lening?

De belangrijkste voorwaarden van de Findio lening zijn:

 • Maandelijkse automatische afschrijving van de maandtermijnen via doorlopende incasso.
 • Contractanten moeten juiste gegevens doorgeven en belangrijke wijzigingen in persoonlijke situatie direct schriftelijk melden.
 • De mogelijkheid bestaat om binnen 14 dagen na ondertekening de kredietovereenkomst kosteloos op te zeggen.
 • Vervroegde aflossing is mogelijk zonder extra kosten. Bij wens tot vervroegd aflossen moet dit aan Findio worden gemeld.
 • Bij niet tijdig betalen worden extra kosten in rekening gebracht na schriftelijke aanmaning.
 • Bij bepaalde omstandigheden, zoals niet nakomen van betalingsverplichtingen of bij overlijden, wordt het volledige openstaande bedrag in één keer opeisbaar.
 • De auto dient als onderpand voor de lening en blijft bezwaard totdat alle openstaande bedragen zijn voldaan.
 • Bij overtreding van de overeenkomst kan Findio besluiten tot terugname van het object als onderpand.
 • Registratie bij Bureau Krediet Registratie (BKR) is verplicht; zowel de lening als eventuele betalingsachterstanden worden gemeld.
 • Uw persoonsgegevens worden zorgvuldig verwerkt volgens de geldende privacy wetgeving.
 • Findio mag rechten en plichten uit de overeenkomst overdragen aan een andere partij.
 • Op de kredietovereenkomst is Nederlands recht van toepassing.

Hoe kan ik een lening aanvragen bij Findio?

Om een lening aan te vragen bij Findio, kunt u de volgende stappen doorlopen:

 • Bezoek de website van lening.nl of Findio en kies het type lening dat het beste bij uw financiële behoefte past.
 • Vul het online aanvraagformulier in met uw persoonlijke en financiële gegevens.
 • Stuur de benodigde documenten op, zoals uw identiteitsbewijs en bewijzen van inkomen, die essentieel zijn voor de leningaanvraag.
 • Wacht op beoordeling van uw aanvraag door Findio, waarbij uw kredietwaardigheid wordt gecontroleerd.
 • Ontvang een voorstel van Findio met bijbehorende voorwaarden en looptijd.
 • Lees het voorstel nauwkeurig door en zorg ervoor dat u alle voorwaarden begrijpt.
 • Onderteken de overeenkomst en stuur deze terug naar Findio.

Na goedkeuring van de overeenkomst ontvangt u het leenbedrag op uw rekening en kunt u starten met terugbetalen volgens de afgesproken looptijd.

Wat zijn de benodigde documenten voor een leningaanvraag bij Findio?

Voor het aanvragen van een lening bij Findio zijn enkele essentiële documenten vereist: een geldig identiteitsbewijs, zoals een paspoort of identiteitskaart, en bewijs van inkomen middels recente loonstrookjes of een jaaropgave. Findio vraagt ook naar een overzicht van uw huidige financiële verplichtingen, zoals andere leningen of kredieten, om uw terugbetaalcapaciteit te beoordelen.

Verder is het noodzakelijk dat u bewijzen van woonlasten, zoals een huurcontract of hypotheekverklaring, kunt overleggen, en bij zelfstandig ondernemers wordt er gevraagd naar recente jaarcijfers of de aangifte inkomstenbelasting. Deze documenten stellen Findio in staat uw financiële situatie transparant te beoordelen en te beslissen over de leningaanvraag.

Wat kost geld lenen bij Findio?

De kosten van geld lenen bij Findio zijn afhankelijk van de rente, de looptijd, en het soort lening. Findio biedt persoonlijke leningen, waarbij de rentevoet varieert tussen 8% en 11% op jaarbasis, afhankelijk van het leenbedrag en uw persoonlijke situatie, zoals uw inkomsten en kredietwaardigheid.

Concreet houdt dit in dat wanneer u bijvoorbeeld €10.000 leent met een rentepercentage van 10% en een looptijd van 5 jaar, u maandelijks een vast bedrag terugbetaalt van 210 euro waarin rente en aflossing zijn inbegrepen.

Maandelijkse aflossing op uw Findio lening berekeken

Om de maandelijkse aflossing van uw Findio lening te berekenen kunt u de tool hieronder gebruiken:

© berekenen.nl

Kan ik een lening krijgen bij Findio?

U kunt in aanmerking komen voor een lening bij Findio als u voldoet aan hun acceptatiecriteria, zoals een stabiel inkomen en een positieve kredietwaardigheid. Findio staat bekend om zijn transparante en laagdrempelige aanpak bij het verstrekken van financieringen. Om een lening aan te vragen, dient u een persoonlijk voorstel te laten berekenen op basis van uw financiële situatie. Hierbij kijkt Findio naar uw inkomen, vaste lasten en eventuele schulden om te bepalen hoeveel u verantwoord kunt lenen en terugbetalen.

Hoe lang duurt het voor een lening goedgekeurd is bij Findio?

De goedkeuring van een lening bij Findio verloopt meestal vlot en kan variëren van enkele uren tot 5 werkdagen. De exacte tijd hangt af van factoren zoals de complexiteit van uw financiële situatie en hoe snel u de benodigde documentatie verstrekt. Eenstandaard aanvraag die volledig online verwerkt kan worden, wordt bij Findio over het algemeen binnen 24 uur beoordeeld. Complexe situaties, zoals leningen met meerdere zekerheden of het oversluiten van kredieten, kunnen echter langer duren.

Wat kan ik maximaal lenen bij Findio?

Het maximale bedrag dat u kunt lenen bij Findio is afhankelijk van meerdere factoren zoals uw inkomen, woonlasten en persoonlijke situatie. Findio biedt flexibele leningen aan waarbij het bedrag dat u kunt lenen doorgaans ligt tussen de €5.000 en €75.000. De exacte hoogte van de lening wordt berekend aan de hand van uw financiële situatie om ervoor te zorgen dat de lening verantwoord en passend is.

Voor een gepersonaliseerde berekening kunt u direct online een aanvraag indienen, waarbij u de benodigde documenten zoals loonstrookjes en bankafschriften aangeeft om uw financiële situatie duidelijk te maken.

Hoe vraag ik een Findio Lening aan via Lening.nl?

Via Lening.nl kun je eenvoudig en snel een Findio Lening aanvragen. Op de website van Lening.nl kun je verschillende leningen vergelijken, waaronder de leningen van Findio. Als je een geschikte lening hebt gevonden, kun je direct doorklikken naar de website van Findio om daar je aanvraag in te dienen.

Het aanvragen van een lening bij Findio gaat volledig online en is erg eenvoudig. Je kunt zelf het bedrag en de looptijd van de lening bepalen en de aanvraag volledig digitaal afhandelen. Nadat je de aanvraag hebt ingediend, wordt deze zo snel mogelijk beoordeeld en krijg je binnen enkele werkdagen te horen of je in aanmerking komt voor de lening.