Geld lenen kost geld

Gemeentelijke Kredietbank Lening

Bespaar ruim €700 Vergelijk 10+ kredietverstrekkers
Wat is je leendoel?
€1.000 €75.000

De Gemeentelijke Kredietbank (GKB) biedt leningen aan met als doel financiële ondersteuning te bieden aan mensen die nergens anders terechtkunnen voor een krediet. Hierbij staat persoonlijk contact hoog in het vaandel, en worden de leningen op een transparante en betrouwbare manier verstrekt. Het aanvragen van een lening bij de Gemeentelijke Kredietbank is laagdrempelig en de terugbetalingsopties zijn flexibel ontworpen om aan diverse behoeften te voldoen.

De Gemeentelijke Kredietbank hanteert verschillende leningsoorten zoals een persoonlijke lening met een vast rentepercentage en looptijd, waarbij u maandelijks een vast bedrag aflost. Het rentepercentage hangt af van het geleende bedrag en uw persoonlijke situatie, maar ligt doorgaans een stuk lager dan bij commerciële banken zoals ING of Rabobank.

Wanneer u overweegt te lenen bij de Gemeentelijke Kredietbank, is het belangrijk om bewust te zijn van de vereisten. Een solide terugbetalingsplan en voldoende inkomen zijn van essentieel belang om goedkeuring te verkrijgen. Bovendien moet uw aanvraag compleet zijn met de benodigde documentatie zoals identificatiebewijs, inkomensgegevens en een overzicht van uw financiële situatie.

De kosten van een lening bij de Gemeentelijke Kredietbank zijn afhankelijk van verschillende factoren waaronder het geleende bedrag, de rente en de looptijd van de lening.

Het goedkeuringsproces voor een lening bij de Gemeentelijke Kredietbank kan variëren in tijd, afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden. Normaliter kan dit enkele weken duren. Het maximum te lenen bedrag wordt bepaald door uw inkomen, vaste lasten en overige financiële verplichtingen om ervoor te zorgen dat de lening binnen uw budget past en verantwoordelijk-lenen wordt bevorderd.

Wat voor soort lening kunt u aanvragen bij Gemeentelijke Kredietbank?

Persoonlijke lening

U leent 1 bedrag. U betaalt elke maand een vast bedrag terug.

Zo werkt een persoonlijke lening bij de GKB:

 • Bij een persoonlijke lening leent u een bedrag in 1 keer.
 • U betaalt het geleende bedrag en de rente terug in de afgesproken periode.
 • In die periode betaalt u een vast bedrag per maand en de rente ligt vast. Zo weet u precies hoeveel de lening kost en wanneer u klaar bent met terugbetalen.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een lening waarbij u op elk moment geld kunt opnemen tot aan een afgesproken bedrag. De terugbetaling gebeurt maandelijks. Zo werkt het doorlopend krediet bij de GKB:

 • U bepaalt hoeveel en wanneer u geld opneemt.
 • Rente wordt alleen berekend over het opgenomen bedrag.
 • De rente kan tijdens de looptijd wijzigen; u wordt hier een maand van tevoren over geïnformeerd.
 • De lening wordt binnen 36 maanden terugbetaald. U kunt ook eerder aflossen en opnieuw lenen, wat de looptijd kan verlengen.

Hieronder de tarieven voor 2024:

Situatie Lening Aflossing per maand
Alleenstaande € 2.600 € 78
Alleenstaande ouder € 3.300 € 100
Echtpaar of gezin € 3.600 € 108

Hoe kan ik een lening aanvragen bij Gemeentelijke Kredietbank?

Om een lening aan te vragen bij de Gemeentelijke Kredietbank (GKB), dient u de volgende stappen zorgvuldig te volgen:

 • Oriënteer u op het type lening dat u nodig heeft en controleer of u voldoet aan de gestelde voorwaarden.
 • Verzamel de benodigde documentatie, zoals een geldig identiteitsbewijs en inkomensgegevens.
 • Bezoek de website van de Gemeentelijke Kredietbank of ga naar het dichtstbijzijnde kantoor in uw gemeente.
 • Vul het aanvraagformulier voor een lening volledig in. Hierbij kunt u denken aan persoonlijke informatie en financiële details.
 • Dien uw aanvraag in samen met alle vereiste documenten.
 • Wacht op de beoordeling van uw leningaanvraag. De GKB zal uw financiële situatie analyseren en bepalen of u in aanmerking komt. Indien goedgekeurd, ontvangt u een leningsovereenkomst ter ondertekening waarin de leningvoorwaarden zoals looptijd, rente en aflossing worden vermeld.
 • Onderteken de overeenkomst en stuur deze terug naar de GKB.

Na ontvangst van de ondertekende overeenkomst wordt de lening verstrekt en kunt u over het bedrag beschikken.

Hiermee heeft u transparant en laagdrempelig toegang tot een betrouwbare financiering door de Gemeentelijke Kredietbank. Na goedkeuring van uw leningaanvraag kunt u vervolgens ook bij de GKB terecht voor begeleiding bij het verantwoord terugbetalen van uw lening.

Wat zijn de benodigde documenten voor een leningaanvraag bij Gemeentelijke Kredietbank?

Wanneer u een lening wilt aanvragen bij de Gemeentelijke Kredietbank, zijn er bepaalde documenten die u nodig hebt om uw aanvraag compleet te maken. Hieronder volgt een lijst met de essentiële documenten:

 • Recente loonstrook: Om uw inkomen te verifiëren.
 • Bankafschriften van de laatste drie maanden: Voor inzicht in uw financiële situatie.
 • Kopie van een geldig legitimatiebewijs: Paspoort of identiteitskaart.
 • Recent uittreksel bevolkingsregister (BRP): Om uw woonadres te bevestigen.
 • Jaaropgave: Geeft een jaaroverzicht van uw inkomen.
 • Overzicht van bestaande leningen en schulden: Dit is inclusief hypotheken en andere kredieten.
 • Huur- of koopovereenkomst van uw woning: Om uw woonsituatie te beoordelen.

Het is aan te raden om ook direct de recente overzichten van eventuele uitkeringen of alimentatie die u ontvangt klaar te hebben, aangezien deze financiële gegevens ook een rol kunnen spelen bij de goedkeuring van uw lening. De verzamelde documentatie helpt de bank bij het vaststellen van een verantwoorde lening die aansluit op uw persoonlijke situatie.

Wat kost geld lenen bij Gemeentelijke Kredietbank?

De kosten voor het lenen van geld bij de Gemeentelijke Kredietbank hangen af van de hoogte van de lening, de looptijd en de persoonlijke situatie, maar zijn vaak gunstig vergeleken met andere kredietverstrekkers omdat deze bank een maatschappelijke functie vervult. Een voorbeeld: stel u leent €5.000 met een looptijd van 36 maanden, dan kunt u een rentepercentage verwachten dat significant lager is (vaak tussen de 0 en 1%) doordat het een sociale bank betreft. Exacte percentages variëren en worden bepaald op het moment van goedkeuren van de lening, op basis van uw financiële situatie.

Maandelijkse aflossing op uw Gemeentelijke Kredietbank lening berekeken

Om de maandelijkse aflossing van uw Gemeentelijke Kredietbank lening te berekenen kunt u de tool hieronder gebruiken:

© berekenen.nl

Kan ik een lening krijgen bij Gemeentelijke Kredietbank?

Om in aanmerking te komen voor een lening bij de Gemeentelijke Kredietbank, is het essentieel dat u aan bepaalde voorwaarden voldoet. De Gemeentelijke Kredietbank, bekend om haar maatschappelijke functie, biedt voornamelijk leningen aan aan mensen met een lager inkomen of zij die nergens anders terecht kunnen vanwege hun financiële situatie. Dit betekent dat als u kampt met schulden of een negatieve BKR-registratie heeft, de Gemeentelijke Kredietbank onder bepaalde voorwaarden toch een lening zou kunnen verstrekken. Hun aanpak is persoonlijk en gericht op de financiële gezondheid van de lener.

De soorten leningen die de bank aanbiedt zijn in de regel met een vast rentepercentage en een vaste looptijd.

Hoe lang duurt het voor een lening goedgekeurd is bij Gemeentelijke Kredietbank?

De goedkeuringstijd voor een lening bij Gemeentelijke Kredietbank varieert, maar is gemiddeld ongeveer twee tot vier weken na het ontvangen van de volledige aanvraag. Deze periode omvat de tijd die nodig is voor de beoordeling van uw financiële situatie en de volledigheid van de benodigde documenten, zoals bewijs van inkomen en woonlasten. De Gemeentelijke Kredietbank staat bekend om haar persoonlijke en betrouwbare aanpak, waarbij zorgvuldigheid vooropstaat bij het verstrekken van kredieten. Omdat deze bank handelt in het belang van financiële stabiliteit, streven zij naar een transparant en laagdrempelig proces, waarbij uw financiële welzijn continu wordt gewaarborgd.

Wat kan ik maximaal lenen bij Gemeentelijke Kredietbank?

De maximale lening die u bij de Gemeentelijke Kredietbank (GKB) kunt krijgen, hangt af van uw financiële situatie, waaronder uw inkomen, vaste lasten en eventuele schulden. De GKB is erop gericht om personen met een lager inkomen of schulden te helpen en doet dit op een laagdrempelige en betrouwbare manier door leningen te verstrekken welke zijn afgestemd op de persoonlijke financiële omstandigheden.

Zoals bij alle kredietverstrekkers, waaronder banken als ING en Rabobank, gebruikt de GKB richtlijnen voor kredietverstrekking die zijn gebaseerd op de normen van het NIBUD. Het exacte bedrag dat u maximaal kunt lenen, kan berekend worden tijdens een persoonlijk gesprek waarbij uw financiële situatie in kaart wordt gebracht. De GKB staat bekend om haar transparante en gunstige voorwaarden, zoals een lage rente en de mogelijkheid om leningen op een flexibele en voordelige manier terug te betalen.