Geld lenen kost geld

Rabobank Lening

Bespaar ruim €700 Vergelijk 10+ kredietverstrekkers
Wat is je leendoel?
€1.000 €75.000

 

Soort leningen bij Rabobank

Persoonlijke lening Rabobank

Rabobank levert sinds 31 Oktober 2022 geen persoonlijke leningen meer en is nu een bemiddelaar van Freo. Gebruik onze vergelijkingstool om persoonlijke leningen te vergelijken.

Zakelijke lening Rabobank

Hieronder vindt u informatie over de rente, kenmerken en voorwaarden van de zakelijke leningen van Rabobank.

Rentevoet

 

Rentetype Kenmerken Vervroegd Aflossen Opmerkingen Rente
Vaste rente Rente staat vast tijdens overeengekomen periode. Tot 5% vergoedingsvrij per jaar, anders vergoedingsrente. Zekerheid over maandlasten, rentevoorstel aan einde periode. 2,00% – 10,00%
Variabel Plus Rente kan elk moment veranderen, niet meer aangeboden bij nieuwe financieringen. Geen vergoedingsrente bij vervroegd aflossen. Rente niet meer aangeboden bij nieuwe financieringen. 1,50% – 11,00%
Roll over Euriborrente + variabele opslag, kan wijzigen. Tot 5% vergoedingsvrij per jaar, anders vergoedingsrente. Alleen bij financieringen ≥ €1 miljoen. 1,00% – 12,50%
Roll over met rentekeuze Euriborrente + vaste opslag voor afgesproken periode. Tot 5% vergoedingsvrij per jaar, anders vergoedingsrente. Alleen bij financieringen ≥ €1 miljoen, zekerheid opslag. 1,00% – 12,50%

 

Kenmerken

 • U kunt ieder jaar tot 5% vergoedingsvrij aflossen zonder aanvullende kosten.
 • U heeft de mogelijkheid om een bedrijfspand, een woning of machines in te brengen als zekerheid. Mocht het ooit voor komen dat u niet meer aan de betalingsverplichtingen kunt voldoen, dan kunnen wij hierop beslag leggen.
 • Onderdeel van de aanvraag is een toetsing bij het Bureau Kredietregistratie (BKR).

Voorwaarden

 • Gebruik van een krediet: Een krediet kan gebruikt worden op de in de overeenkomst aangegeven rekening-courant. Elke klant die rekeninghouder is, kan het krediet gebruiken, ook individueel. Voor kredieten met een specifiek bestedingsdoel kunnen nadere eisen gesteld worden, zoals het overleggen van nota’s.
 • Krediet met Rabobank Basisrente: De rente over debetsaldo’s in rekening-courant bestaat uit de Rabobank Basisrente plus eventuele opslagen. De bank mag de opslagen wijzigen.
 • Krediet met EURIBOR: De rente is opgebouwd uit het gemiddelde van het 1-maands EURIBOR tarief plus opslagen, welke de bank mag wijzigen. De berekening hiervan is specifiek omschreven.
 • Krediet met een financiële convenant: De hoogte van de opslag kan gekoppeld zijn aan een financiële convenant, waarbij de opslag afhankelijk is van de nakoming van bepaalde financiële ratios.
 • Periodieke terugbetaling (nul-verplichting): Er kan een rentekorting worden gegeven indien aan de nul-verplichting is voldaan. Niet nakomen kan leiden tot het einde van de nul-verplichting en het in rekening brengen van een vergoeding.
 • Wijzigen van de kredietlimiet: Zowel verhoging als verlaging van de kredietlimiet is mogelijk. Een verlaging kan vereisen dat direct een bedrag wordt terugbetaald om binnen de nieuwe kredietlimiet te vallen.
 • Niet-toegestane debetstand: Bij overschrijding van het toegestane krediet of debetsaldo is een aanvullende vergoeding verschuldigd bovenop de geldende rente.
 • Saldocompensatie: De bank kan saldocompensatie toepassen, waarbij het totaal van creditsaldo’s en debetsaldo’s wordt gecombineerd om te bepalen hoeveel krediet nog beschikbaar is.
 • Opzegging van een krediet: Zowel de klant als de bank kan een krediet opzeggen onder bepaalde voorwaarden, waarbij er specifieke termijnen gelden voor het terugbetalen van het gebruikte krediet​.

 

Hypothecaire lening Rabobank

Hieronder vindt u informatie over de rente, kenmerken en voorwaarden van de Hypothecaire leningen van Rabobank.

Rentevoet

De hypotheekrente van de Rabobank verandert continu. Voor de meest actuele hypotheekrentes van de rabobank kunt u de site actuelerentestanden.nl bezoeken.

Kenmerken

 • Annuïteitenhypotheek: De netto maandlasten worden geleidelijk hoger, terwijl de bruto maandlasten tijdens de rentevaste periode gelijk blijven. In het begin zijn de netto maandlasten lager vanwege de hypotheekrenteaftrek, met de zekerheid dat de hypotheek volledig is afgelost op de einddatum.
 • Lineaire Hypotheek: De netto maandlasten dalen geleidelijk. Aan het begin zijn de bruto maandlasten het hoogst, maar deze dalen elke maand door de constante aflossing. Dit resulteert in een snellere aflossing en totaal lagere lasten vergeleken met een annuïteitenhypotheek, met eveneens de garantie op volledige aflossing op de einddatum.
 • Aflossingsvrije Hypotheek: Deze vorm biedt lagere maandlasten omdat er alleen rente betaald wordt en niet wordt afgelost tijdens de looptijd. Aflossen is niet nodig maar wel mogelijk, en de volledige aflossing gebeurt vaak bij de verkoop van de woning of uiterlijk op de einddatum. Voor deze hypotheekvorm is vaak geen hypotheekrenteaftrek mogelijk.

Voorwaarden

Bij de Basisvoorwaarden geniet je van een lagere rente, met alle rentevaste periodes mogelijk, zonder variabele rente. De lening moet binnen 12 maanden na offertedatum opgenomen worden.

Plusvoorwaarden bieden meer flexibiliteit, met alle rentevaste periodes en variabele rente mogelijk, en de lening kan binnen 18 maanden na offertedatum opgenomen worden. Rentemiddeling en een langere termijn voor de verhuisregeling zijn mogelijk onder de Plusvoorwaarden.

Rabobank lening aanvragen

Een Rabobank lening aanvragen gaat in enkele stappen:

 1. Online aanvraag starten: Vul je gegevens online in en geef aan hoeveel je wilt lenen.
 2. Informatie toesturen: Stuur de benodigde documenten en informatie naar Rabobank.
 3. Beoordeling door Rabobank: Je aanvraag en documenten worden beoordeeld.
 4. Ontvang een persoonlijk aanbod: Als je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je een persoonlijk leenaanbod.
 5. Geld ontvangen: Na acceptatie van het aanbod, ontvang je het geld op je rekening.

Benodigde documenten

Bij het aanvragen van een Rabobank lening heb je typisch enkele belangrijke documenten nodig. Dit kunnen onder meer zijn: identificatiebewijs, bewijs van inkomen (zoals salarisstroken of een werkgeversverklaring), en informatie over je financiële situatie (zoals bankafschriften).

Afhankelijk van het soort lening en je persoonlijke situatie kunnen er aanvullende documenten vereist zijn.

Maandelijkse aflossing op uw Rabobank lening berekeken

Gebruik onze lening vergelijkingstool om de maandelijkse aflossing op uw rabobank lening te berekenen.

Overige Kosten

Als u een zakelijke lening aanvraagt bij de rabobank, kunnen behandelingskosten in rekening worden gebracht. Dit is de vergoeding die u betaalt het advies en de behandelingskosten:

 

Aanvraagwijze Lening tot €100.000 Lening €100.001 – €500.000 Lening €500.001 – €1.000.000
Online aanvraagmodule / Jaarcijfers via SBR €350 €950 €2.000
Financieel adviseur / Jaarcijfers via e-mail €600 €1.200 €2.250
Financieel adviseur / Jaarcijfers via SBR €350 €950 €2.000

Wat anderen over Lening.nl zeggen

89 klanten beoordelen ons met een 4.4/5

Razendsnel

Heel snel en gemakkelijk in te dienen

Perfect

Perfect

Makkelijk intevullen

Was een goed inschrijfformulier makkelijk zonder moeilijke vragen

Fijn

ik hoop dat jullie me hierbij kan helpen

ik zal jullie ook netjes terug betalen ,

Good

Good

Een goed en helpend bedrijf

Een fijn bedrijf dat mensen helpt zelfstandig te worden en iets bik te brengen in de maatschappij.

Snel en makkelijk

Goed

Makelijk en begrijpend

Goed

Ging heel soepel

Kon alles goed begrijpen en was heel eenvoudig om te doen.

Makkelijk en duidelijk

Aanvragen is makkelijk en duidelijk.