Geld lenen kost geld

Freo verlaagt rente en herovert koppositie

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Anneke Leningspecialist

Freo verlaagt rente en herovert koppositie

Concurrentie groot bij persoonlijke leningen met hoge leenbedragen

Freo verlaagt per vandaag de rente op hun persoonlijke lening. Het gaat om de rente bij leenbedragen vanaf 50.000 euro tot en met 75.000 euro. De rente wordt verlaagd van 3,8% naar 3,6%. Dankzij deze verlaging biedt Freo – weliswaar samen met BNP Paribas – weer de scherpste leenrente in de markt.

Vergelijk alle leenrentes

Grote concurrentie bij hoge leenbedragen

Tot een paar maanden geleden was het erg rustig op leenrente gebied. Freo stond al een lange tijd met 3,8% alleen op nummer 1. Maar de laatste maanden zien we de concurrentie toenemen. Verschillende kredietverstrekkers verlaagden de rente tot op hetzelfde niveau als Freo waarna zowel DEFAM als BNP Paribas begin deze maand onder de rente van Freo doken.

Met de renteverlaging van vandaag heeft Freo de koppositie dus herovert.

Alleen bij persoonlijke lening met hoge leenbedragen

Maar niet iedereen die geld wil lenen of een lopende lening heeft kan lenen tegen minder dan 4 procent. De rentedaling die we de laatste maanden zien, geldt vaak alleen voor persoonlijke leningen en dan meestal ook nog alleen bij hoge leenbedragen. De leenrente bij lagere leenbedragen en / of een doorlopend krediet is al snel een paar procent duurder.

Bekijk de leenrente in uw situatie