Geld lenen kost geld

Lenen via creditcard verdwijnt van de markt

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Anneke Leningspecialist

Lenen via creditcard verdwijnt van de markt

Creditcard schuld in termijnen betalen: niet meer te krijgen

Een creditcard met betalen in termijnen is niet meer aan te vragen. ICS Cards – het bedrijf achter o.a. Visa en Mastercard – heeft de Gespreid Betalen Faciliteit uit de opties voor een creditcard gehaald. Wie al gebruik maakt van deze faciliteit houdt de mogelijkheid, nieuw aanvragen kan niet meer.

Creditcard uitgaven afrekenen

In beginsel worden uitgaven die men doet met een creditcard binnen 21 dagen na het eind van de maand in één keer afgerekend. Die betaling gaat dan met een automatische incasso van de betaalrekening of handmatig met een iDeal betaling of een bankoverschrijving.

Gespreid betalen

Bij de cards van ICS kon de houder in plaats daarvan gebruik maken van de faciliteit Gespreid Betalen. Dan wordt het openstaande bedrag niet in één keer in rekening gebracht – het wordt in termijnen geïncasseerd. Bij die betaling in termijnen komt er wel rente bij – doorgaans de maximale rente die voor geld lenen gerekend mag worden. Die maximale rente staat op dit moment op 10%.

Aanvragen gespreid betalen ICS niet meer mogelijk

Sinds 1 april 2021 is het aanvragen van de Gespreid Betalen Faciliteit bij ICS Cards niet meer mogelijk. Bestaande faciliteiten blijven wel bestaan: wie er al gebruik van maakt kan dat blijven doen. Het verhogen van de bestedingslimiet voor gespreid betalen kan echter niet meer. Verlagen wel – met de kanttekening dat het dan niet mogelijk is om in de toekomst terug te keren naar de hogere limiet.

American Express had al geen betaling in termijnen

De andere grote creditcardmaatschappij – American Express – bood de mogelijkheid van gespreid betalen al niet. Daarmee lijkt de mogelijkheid om creditcard uitgaven in termijnen af te rekenen geheel vervallen voor wie deze optie nu nog niet benut.

Langdurig geld lenen minder makkelijk

Deze stap van ICS Cards verkleint de keuzemogelijkheden voor langdurig geld lenen. Het doorlopend krediet is al langer aan het uitsterven – een creditcard met gespreide betaling is in feite vergelijkbaar. Deze vormen van geld lenen kunnen ervoor zorgen dat een consument heel lang schulden houdt, omdat het hierbij mogelijk is om afbetaalde bedragen steeds weer opnieuw op te nemen.

Persoonlijke lening als alternatief

Het alternatief is de persoonlijke lening. Daarbij wordt het afbetalen wel gespreid over langere tijd, maar is dat opnieuw opnemen niet mogelijk. De rente op een persoonlijke lening is ruim lager dan het tarief dat in rekening wordt gebracht voor betalen in termijnen.

Meer informatie over creditcards

Wat anderen over Lening.nl zeggen

89 klanten beoordelen ons met een 4.4/5

Razendsnel

Heel snel en gemakkelijk in te dienen

Perfect

Perfect

Makkelijk intevullen

Was een goed inschrijfformulier makkelijk zonder moeilijke vragen

Fijn

ik hoop dat jullie me hierbij kan helpen

ik zal jullie ook netjes terug betalen ,

Good

Good

Een goed en helpend bedrijf

Een fijn bedrijf dat mensen helpt zelfstandig te worden en iets bik te brengen in de maatschappij.

Snel en makkelijk

Goed

Makelijk en begrijpend

Goed

Ging heel soepel

Kon alles goed begrijpen en was heel eenvoudig om te doen.

Makkelijk en duidelijk

Aanvragen is makkelijk en duidelijk.