Geld lenen kost geld

Interbank en Findio gestopt met leningen

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Anneke Leningspecialist

Interbank en Findio gestopt met leningen

Het was al een tijdje bekend dat het ging gebeuren, maar per 1 oktober was het dan zover: kredietverstrekkers Interbank en Findio zijn verdwenen uit de vergelijking van leningen.

Geen nieuwe leningen meer bij Interbank en Findio

Interbank en Findio zijn als bedrijf niet gestopt, maar ze zijn wél gestopt met het verstrekken van nieuwe leningen. Dan horen ze dus niet meer thuis in de vergelijking – daar kijk je immers als je op zoek bent naar een nieuwe lening.

Bestaande leningen lopen gewoon door

Bestaande leningen bij Interbank en Findio lopen gewoon door. De rente blijft zoals die was en je betaalt gewoon netjes jouw maandbedragen totdat de lening is afgelost.

Aanpassen lopende lening lastiger

Wil je iets veranderen aan jouw lopende lening bij één van deze kredietverstrekkers? Dat wordt lastiger. Ze zullen geen verhogingen van bestaande leningen meer doorvoeren. Ook het verlengen van de looptijd zal geen optie zijn.

Vervroegd aflossen zonder boete

Wat wél kan is vervroegd aflossen, zonder boete. Wil je dus een extra bedrag lenen en dat verwerken in jouw lopende lening? Dan kan het slim zijn om die twee bedragen samen te voegen in één nieuw krediet.

Let op de huidige en nieuwe rente!

Let daarbij wel goed op de rente: als de rente die je nu betaalt bij Interbank of Findo lager is – dan kan het lonen om die lening gewoon te laten lopen en een aanvullend bedrag bij een andere kredietverstrekker te lenen.

Actuele leenrentes vergelijken

Crédit Agricole trekt leenlabels terug uit Nederland

Beide labels zijn onderdeel van Crédit Agricole, of beter voluit: Crédit Agricole Group uit Frankrijk. Met name Interbank is in de afgelopen jaren in het nieuws geweest als de eerste bank die klanten moest compenseren voor te hoge rentes bij doorlopende kredieten. Niet voor niets zijn ze al in 2019 gestopt met het verstrekken van dat doorlopend krediet. Findio trouwens ook, dat is simpelweg een zusterlabel van Interbank.