Geld lenen kost geld

Lagere maandlasten lening met langere looptijd bij Interbank

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

Als u op dit moment een lening aflost maar met erg hoge maandlasten zit, dan heeft u de mogelijkheid om per september 2017 deze lening over te sluiten naar Interbank tegen lage maandlasten. Bij Interbank is het namelijk sinds kort mogelijk om leningen af te sluiten met een veel langere looptijd dan bij andere kredietverstrekkers. U kunt met een lange looptijd van uw lening aanzienlijk besparen op uw maandelijkse lasten.

Lage maandlasten? Kies voor een langere looptijd

Wilt u ook lagere maandlasten? Kies dan voor een lening met een langere looptijd van Interbank. Daarmee brengt u uw maandlasten flink omlaag. Want u kan immers de aflossing verdelen over een langere periode. U zit dan wel wat langer aan de lening vast, maar hebt maandelijks minder hoge lasten.

Looptijd tot maximaal 15 jaar op consumptief krediet

Interbank is de eerste kredietverstrekker bij wie u een consumptief krediet kan afsluiten óf uw lening kan oversluiten, en dat met een lange looptijd tot 15 jaar. Een consumptief krediet kan een doorlopend krediet zijn of een persoonlijke lening. Bij andere kredietverstrekkers en banken kunt u consumptieve kredieten afsluiten met een maximale looptijd van 10 jaar (120 maanden). Tot voor kort konden alleen mensen via Internetbank een lening met een looptijd van 15 jaar afsluiten voor het financieren van een verbouwing of restschuld. Vanaf september is voor iedereen de maximale looptijd van 15 jaar mogelijk.

Uw kredietlast is bepalend, niet uw inkomen

Banken letten bij het beoordelen van een leningvraag op uw inkomen. Ze voeren een inkomenstoets uit en aan de hand daarvan bekijken ze of u geld kunt lenen en zo ja, hoeveel geld u kan lenen. Bij Interbank letten ze echter op uw kredietlast. Ze letten dus niet op het inkomen. Kunt u de lasten van een lening dragen? Dan is dat voor deze geldverstrekker al voldoende om u een lening te verstrekken. Let op: Voor het aanvragen van een lening met een lange looptijd van 15 jaar (180 maanden), kunt u geen verhoging van uw krediet aanvragen indien u deze laat oversluiten. U kunt lenen tot max. €75.000. Zzp’ers komen alleen in aanmerking voor een krediet met een looptijd van 10 jaar.

Maandlasten verlagen maar niet perse goedkoper uit

Een lening met een lange looptijd verlaagt dan wel uw maandlasten, maar u bent hiermee niet perse goedkoper uit. U lost immers minder snel af. Daarom betaalt u meer rente over de gehele looptijd. Een lening bij Interbank met een dergelijke lange aflosperiode is ook wat minder flexibel, daar u deze niet boetevrij versneld mag aflossen. Langer doen over het aflossen van een lening geeft echter wel veel meer ruimte.

Wat anderen over Lening.nl zeggen

89 klanten beoordelen ons met een 4.4/5

Razendsnel

Heel snel en gemakkelijk in te dienen

Perfect

Perfect

Makkelijk intevullen

Was een goed inschrijfformulier makkelijk zonder moeilijke vragen

Fijn

ik hoop dat jullie me hierbij kan helpen

ik zal jullie ook netjes terug betalen ,

Good

Good

Een goed en helpend bedrijf

Een fijn bedrijf dat mensen helpt zelfstandig te worden en iets bik te brengen in de maatschappij.

Snel en makkelijk

Goed

Makelijk en begrijpend

Goed

Ging heel soepel

Kon alles goed begrijpen en was heel eenvoudig om te doen.

Makkelijk en duidelijk

Aanvragen is makkelijk en duidelijk.