Geld lenen kost geld

Maximale hypotheek lager bij private lease

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Anneke Leningspecialist

Maximale hypotheek lager bij private lease

Nieuwe regels zorgen voor veel minder leencapaciteit bij een lopend leasecontract

Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van private lease als ze op zoek gaan naar een nieuwe auto. Private lease is vooral populair vanwege het gemak en de zekerheid van de vaste maandelijkse kosten. Maar ook financieel is private lease vaak een aantrekkelijke optie. Dit komt vooral omdat leasemaatschappijen vaak goede deals hebben wat betreft de aanschafwaarde van de auto en de door te berekenen vaste kosten.

Nadelen private lease

Toch kent private lease ook nadelen. Een belangrijk nadeel is dat een private lease contract tegenwoordig geregistreerd wordt bij het BKR. Dat houdt automatisch in dat banken en andere geldverstrekkers jouw private lease contract zullen tegenkomen als je een lening of een hypotheek af wilt sluiten en je BKR gecheckt wordt.

Bij de berekening van de maximale lening of de maximale hypotheek wordt rekening gehouden met de leasekosten. Vooral bij het berekenen van de maximale hypotheek kan een lopend leasecontract een behoorlijke impact hebben.

Nieuwe regels vanaf 1 april 2022

En de impact van private lease op de maximale hypotheek berekening wordt vanaf 1 april 2022 groter. Tot die datum wordt 65% van de totale maandlasten van het private lease contract meegenomen als een “lopende schuld” in de berekening. Vanaf 1 april is dat 100%. Vooral bij duurdere auto’s, scheelt dat enorm. Het kan zo maar zijn dat het private lease contract ervoor zorgt dat de maximale hypotheek meer dan 100.000 euro lager uitkomt.

Dus zeker als je van plan bent om binnen afzienbare tijd een hypotheek of lening af te sluiten, is het verstandig om extra goed na te denken voor je een leasecontract aangaat.

Wat anderen over Lening.nl zeggen

89 klanten beoordelen ons met een 4.4/5

Razendsnel

Heel snel en gemakkelijk in te dienen

Perfect

Perfect

Makkelijk intevullen

Was een goed inschrijfformulier makkelijk zonder moeilijke vragen

Fijn

ik hoop dat jullie me hierbij kan helpen

ik zal jullie ook netjes terug betalen ,

Good

Good

Een goed en helpend bedrijf

Een fijn bedrijf dat mensen helpt zelfstandig te worden en iets bik te brengen in de maatschappij.

Snel en makkelijk

Goed

Makelijk en begrijpend

Goed

Ging heel soepel

Kon alles goed begrijpen en was heel eenvoudig om te doen.

Makkelijk en duidelijk

Aanvragen is makkelijk en duidelijk.