Geld lenen kost geld

Lening oversluiten voor een beter aanbod

Besparen op de maandlast van je krediet(en)

Vergelijk leningen en bereken wat je kunt besparen op je maandlast. Veelal ben je sneller van je lening af of gaat je maandlast omlaag door het oversluiten van je lening.

Direct leningen vergelijken

Hoe kun je een lening oversluiten?

Vergelijk leningen om te zien of je een lagere rente of lagere maandlast kunt krijgen. Als dat het geval is kun je via lening.nl meteen een of meerdere leningen aanvragen. Dat zijn offertes waaraan je nog niet vastzit.

Je ontvangt de offerte(s) voor het krediet online per e-mail of per post. Van de kredietverstrekker van jouw keuze stuur je de getekende overeenkomst terug. Veel kredietverstrekkers zullen jouw bestaande lening aflossen en het bedrag dat eventueel overblijft op je rekening storten. Als de kredietverstrekker de lening niet voor je aflost krijg je het hele bedrag op je rekening gestort en kun je daarmee zelf je bestaande lening aflossen.

Kun je alle leningen oversluiten?

Iedere leenvorm, doorlopend krediet of persoonlijke lening, maar ook een uitstaande schuld op een credit card of roodstand op je betaalrekening kun je oversluiten naar een goedkopere lening. Voor een credit card, roodstand en doorlopend krediet geldt dat die altijd boetevrij (zonder kosten) zijn af te lossen.

Een persoonlijke lening is niet altijd boetevrij af te lossen. Dit verschilt per kredietverstrekker. Als een kredietverstrekker kosten in rekening brengt voor het oversluiten van je bestaande lening dan staat dat in je lening overeenkomst. Je kunt dit ook vinden in onze vergelijking. Kies dan voor persoonlijke lening en ga bij jouw huidige kredietverstrekker met je muis op de info knop staan. Je ziet dan of boetevrij aflossen mogelijk is. Als een kredietverstrekker wel kosten in rekening brengt dan is het goed te weten dat dit maximaal 1% van het af te lossen bedrag mag zijn. Dus als je 10.000 euro aflost is de maximale boete 100 euro. Deze kosten verdien je meestal binnen enkele maanden terug, doordat je bij oversluiten van de lening een lagere rente krijgt.

Acceptatie lening

Uiteraard zal de nieuwe kredietverstrekker eerst toetsen of je wel in aanmerking komt voor een nieuwe lening. Dit doen ze door te kijken naar je inkomsten en lasten. Maar er wordt ook gekeken naar je burgerlijke staat, betalingsverleden van je huidige kredieten (Bureau Krediet Registratie) en of je bijvoorbeeld kinderen hebt. Als je de huidige lening alleen wilt oversluiten en geen extra bedrag leent dan is de kans groot dat je geaccepteerd wordt. De meeste kredietverstrekkers hanteren namelijk ongeveer dezelfde acceptatiecriteria. Je kunt op lening.nl ook je maximale lening berekenen.