Geld lenen kost geld

Berekeningen voor geld lenen

Hoeveel wil je lenen?
€1.000 €200.000

Je wilt geld lenen? Dan ga je dingen berekenen: wat kun je lenen, wat kost het per maand, wat is de goedkoopste lening? Hier vind je handige online berekeningen voor leningen.

  • Hoeveel kan ik maximaal lenen?
  • Wat kost een lening per maand?
  • Wat zijn de totale kosten van geld lenen?
  • Hoe lang duurt een lening?

Met deze berekeningen weet je alles over het te lenen bedrag, de maandlast, de kosten en de looptijd.

Daarnaast moet je kiezen wat voor soort lening je wilt afsluiten: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Kijk als je twijfelt even goed naar de verschillen, we beschrijven ze op onze informatiepagina over Leenvormen.

Ben je eruit? Dan is het tijd om te bepalen waar jij je lening gaat afsluiten!

Ik wil meteen een offerte

Een leenexpert zoekt voor jou de beste lening. Binnen 24 uur krijg je een gratis en vrijblijvende offerte in je mailbox.

Ik wil leningen vergelijken

Je maakt eerst zelf een vergelijking van leningen op rente en voorwaarden. Daarna kun je een offerte aanvragen voor de lening van jouw keuze.

Lening nodig? Eerst berekenen!

Bij het afsluiten van een lening draait alles om cijfers. Nu kun je natuurlijk een krediet aangaan zonder je zelf te verdiepen in de details ΓÇô maar verstandiger is het als je zelf heel goed weet wat je doet. Alleen dan ben je in staat om de optimale beslissingen te nemen voor de lening die je wilt aanvragen. Die details draaien aan de ene kant om de kenmerken en eigenschappen van verschillende vormen van geld lenen en aan de andere kant om de cijfers. Je kunt voor die cijfers afgaan op wat een adviseur of bank je voorschotelt ΓÇô hier op Lening.nl kun je zelf heel gemakkelijk verschillende berekeningen rondom geld lenen uitvoeren.

Uitrekenen hoeveel je kunt lenen

Allereerst is het handig om te weten welk bedrag je maximaal kunt lenen. Kredietverstrekkers werken allemaal met dezelfde leennormen van de Vereniging van Financieringsondernemingen Nederland (VFN). Onze berekening van jouw maximale lening gaat uit van dezelfde leennormen en geeft je dus een heel goed beeld van wat er voor jou mogelijk is.

Bereken hier jouw maximale lening

Berekening van jouw maandlast

Het is natuurlijk aardig om te weten wat je maximaal kunt lenen ΓÇô voor jouw maandelijkse budget is het veel interessanter om na te gaan wat je er per maand voor moet gaan betalen. De maandlast kun je gemakkelijk uitrekenen met onze maandlastenberekening. Daarbij moet je wel een rentepercentage invullen ΓÇô dat kun je eenvoudig vinden in onze vergelijking van leningen. Kijk vervolgens goed naar de berekende maandlast en of je die gedurende de hele looptijd kunt opbrengen.

Bereken hier jouw maandlasten

Nagaan wat je in totaal voor je lening betaalt

Zo”n maandlast ziet er vaak heel behapbaar uit, alsof geld lenen niet veel kost. Daarom is het goed om ook even te kijken naar de totale kosten van de lening die je in gedachten hebt. Trek je van die totale kosten het oorspronkelijk te lenen bedrag af, dan weet je exact hoeveel je extra betaalt voor jouw uitgave. Dat kan eventueel een reden zijn om toch nog maar even door te sparen tot je het benodigde bedrag bij elkaar hebt.

Bereken de totale kosten van een lening

Berekenen hoe lang jouw lening duurt

Bij een persoonlijke lening spreek je een bedrag en een looptijd af, daaruit volgt een maandbedrag. Je kunt ook andersom rekenen: je hebt een bedrag dat je per maand wilt betalen ΓÇô hoe lang doe je dan over het afbetalen van het leenbedrag dat je in gedachten hebt? Dat kun je eenvoudig nagaan met onze looptijdberekening. Zo kom je erachter hoe lang het duurt voordat jouw lening helemaal afgelost zal zijn.

Bereken de looptijd van een lening