Geld lenen kost geld

Alles over een lening voor een camper afsluiten

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

Camper financieren

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor met de camper op vakantie te gaan, in plaats van in het vliegtuig te stappen. Voor sommige betekent een vakantie met de camper meer vrijheid, doordat je de reis niet op de overnachtingsplek hoeft af te stemmen. Je zet de camper in principe neer waar je wilt en hebt alles wat je nodig hebt bij de hand. Maar als mensen voor een camper kiezen zijn ze lang niet meer tevreden met een goedkope variant. Men investeert liever in een luxe camper met allerlei extra”s. Echter leg je daar als gauw tienduizenden euro”s voor neer. Daarom sluiten veel mensen een lening voor de camper af. Hieronder vertellen we je alles over camper financieren en waar je op moet letten bij het afsluiten daarvan.

Geld lenen voor een camper

Wil jij de volgende vakantie ook lekker toeren met een eigen camper? Na deze ervaring wil je gegarandeerd nooit weer in een muffe tent slapen of met een simpele caravan op vakantie. Wel willen we je waarschuwen, sluit nooit ondoordacht een lening af om een camper financieren. Het is altijd goed verschillende campers en een leningen voor campers met de aanbieders te vergelijken. Immers wil je zowel een goede kwaliteits camper financieren die jaren meegaat, en een voordelige camper met een lage rente. We zetten hieronder op een rij waar je op moet letten bij het afsluiten van deze camper lening.

Aandachtspunten aanvragen camper financieren

Bedenk ruim van tevoren hoeveel geld je wilt uitgeven aan een camper lening. Wat is de camper je waard en hoeveel geld kan je maandelijks opzij leggen om lening af te betalen. Denk eraan dat je ook voor reparaties en onderhoud geld moet betalen en dat dit een jaarlijkse kostenpost is. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk deze kosten mee te nemen bij het camper financieren, zodat je alles met deze lening bekostigt. Een andere mogelijkheid is het om geld te sparen. Indien je geld leent voor een camper, is het van belang naar de gebruiksduur of economische levensduur van het voertuig te kijken in plaats van de langste looptijd van de financiering.

Persoonlijke lening meest geschikt voor camper financieren

Zoals we hierboven al besproken hebben is de persoonlijke lening het meest geschikt een camper te financieren. Je betaalt met deze lening een vast bedrag per maand en de einddatum van de looptijd is bekend. Deze stem je dus af op de levensduur of gebruiksduur van het voertuig.

Persoonlijke lening combineren met doorlopend krediet.

De persoonlijke lening kan gecombineerd worden met een doorlopend krediet. In dat geval betaal je de aanschafprijs van de camper met de persoonlijke lening en met het doorlopend krediet heb je dan altijd geld achter de hand voor onderhoud en reparaties.

Waar een camper financieren?

Je kunt de camper lening gewoon afsluiten bij elke bank of kredietverstrekker in Nederland. Het is verstandig om ook bij de kleinere banken en kredietverstrekkers langs te gaan. Vaak kan je bij hen tegen nog gunstiger rentetarieven geld lenen voor een camper. Bekijk ook onze website om de bij ons aangesloten aanbieder te vergelijken, welke jou kunnen helpen met een auto financiering .

Wat anderen over Lening.nl zeggen

89 klanten beoordelen ons met een 4.4/5

Razendsnel

Heel snel en gemakkelijk in te dienen

Perfect

Perfect

Makkelijk intevullen

Was een goed inschrijfformulier makkelijk zonder moeilijke vragen

Fijn

ik hoop dat jullie me hierbij kan helpen

ik zal jullie ook netjes terug betalen ,

Good

Good

Een goed en helpend bedrijf

Een fijn bedrijf dat mensen helpt zelfstandig te worden en iets bik te brengen in de maatschappij.

Snel en makkelijk

Goed

Makelijk en begrijpend

Goed

Ging heel soepel

Kon alles goed begrijpen en was heel eenvoudig om te doen.

Makkelijk en duidelijk

Aanvragen is makkelijk en duidelijk.