Geld lenen kost geld

Funding Circle verdwijnt van kredietmarkt

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Anneke Leningspecialist

Funding Circle verdwijnt van kredietmarkt

Kosten in Nederland en Duitsland te hoog voor Britse leenbedrijf

De Britse kredietverstrekker Funding Circle heeft bekendgemaakt te stoppen met het aanbieden van zakelijke kredieten in Nederland en Duitsland. Het bedrijf heeft in een paar jaar weliswaar meer dan 200 miljoen aan kredieten verstrekt, dit ging schijnbaar gepaard met te hoge kosten. Het bedrijf bekijkt nog of het in Nederland nog als een soort marktplaats verder kan. Het bedrijf Funding Circle blijft in het Verenigd Koninkrijk wel actief als kredietverstrekker.

Zakelijke leningen vergelijken

Cijfers vallen tegen

In het Financieele Dagblad valt te lezen dat er vanuit aandeelhouders flinke druk uitgeoefend is op het management van Funding Circle om de resultaten te verbeteren. Als je wat dieper in deze resultaten duikt valt op dat de Nederlandse en Duitse activiteiten bij elkaar nog geen 10 procent van de totale omzet binnenbrengen. En dat er enorme marketinguitgaven nodig waren om klanten binnen te halen. Kort gezegd groeide de kredietportefeuille in Nederland niet snel genoeg om de kosten te kunnen verantwoorden.

Groot deel van personeel verliest baan

Het personeel in Nederland en Duitsland is donderdag geïnformeerd over de komende stappen. Voor een groot deel van de 75 werknemers is ontslag aangevraagd. Een klein deel zal aanblijven om wat beheertaken op de portefeuille uit te voeren. Funding Circle geeft aan dat er voor bestaande klanten niets wijzigt: bestaande leningen lopen dus gewoon door.

Daarnaast wordt er nog gekeken of Funding Circle in Nederland toch nog actief kan blijven, maar dan puur als een marktplaats voor zakelijke leningen.