Zakelijke lening vergelijken

Geld lenen voor je bedrijf

Vraag nu snel jouw zakelijke lening aan

Kies de best passende zakelijke financiering

Zakelijk Krediet voor bedrijven

geld lenen,lening
Bridgefund

€ 5,000- t/m € 250.000

geld lenen,lening
Swishfund

€ 5,000- t/m € 250.000

geld lenen,lening
NEW10

€ 5,000- t/m € 250.000

geld lenen,lening
Kredietvooruit

€ 5,000- t/m € 250.000

geld lenen,lening
Capitalbox

€ 5,000- t/m € 250.000

Hoe gaan wij aan de slag?

Zakelijk lenen doe je in 3 stappen

Een zakelijke lening afsluiten doe je niet elke dag. Zakelijk geld lenen werkt anders dan privé geld lenen en de verschillen tussen aanbieders van zakelijke leningen zijn groot. Overweeg de mogelijkheden voor een bedrijfskrediet zorgvuldig en kies de zakelijke financiering die bij jouw onderneming past.

Lening aanvragen met Lening.nl
Stap 1

Voorbereiden: wat wil en kun je lenen voor je bedrijf?

Het is verstandig om – voordat je gaat kijken naar de mogelijkheden – even goed na te denken wat je wilt en nodig hebt. De verschillen in het aanbod van verstrekkers van zakelijke kredieten zijn groot, dus is het goed om te weten wat je wilt en waarom. Zo kun je direct een aantal partijen schrappen en wordt de keuze gemakkelijker. Waar moet je dan allemaal over nadenken? Bijvoorbeeld over de volgende vragen:

geld lenen,lening
Stap 2

Vergelijken: welke bedrijfslening past bij jouw onderneming?

Vervolgens ga je aan de slag met de vraag waar jij jouw zakelijke lening wilt gaan aanvragen. Je kunt natuurlijk naar één van de grootbanken met kantoren gaan, maar er zijn ook verschillende nieuwe (online) initiatieven voor bedrijfskredieten. Die zetten wij in onze vergelijking op een rij.

Hiermee kun je de relevante zakelijk krediet verstrekkers goed met elkaar vergelijken. Je kijkt hierbij naar de inhoud van de leningen die ze aanbieden én naar de voorwaarden die ze stellen aan jou als aanvrager. Een zakelijke lening aanvragen bij een partij die jou bij voorbaat al niet als klant wil is immers verspilde moeite. De volgende onderwerpen vind je terug in onze vergelijking van aanbieders van een zakelijk krediet:

geld lenen,lening
Technician at work
Stap 3

Aanvragen: hoe werkt het aanvragen van een zakelijke lening?

De manier waarop je een zakelijke lening kunt aanvragen verschilt sterk per kredietverstrekker. Bij de één is het invullen van een aanvraagformulier en het uploaden van bankafschriften – bij de ander moet je veel meer documenten aanleveren. Dat ligt aan de manier waarop de bank jouw risicoprofiel bepaalt en wat ze vinden dat ze daarvoor nodig hebben.

Ook de tijd die de kredietverstrekker nodig heeft om jouw aanvraag voor een bedrijfslening te beoordelen kan sterk verschillen. Waar de één je binnen een kwartier uitsluitsel geeft over jouw mogelijkheden, kan de ander er wel een week over doen.

Deze verschillen zie je vaak ook terug in het aanbod. Voor zakelijke kredieten met een korte looptijd en een snelle beoordeling wordt dan een hoger rentepercentage en/of hogere kosten in rekening gebracht.

Zodra jouw zakelijke kredietaanvraag beoordeeld is zal de bank je laten weten wat de uitslag is. Bij een positieve beoordeling krijg je een offerte – vervolgens besluit jij of je jouw bedrijfskrediet tegen de voorwaarden in die offerte wilt afsluiten. Is iedereen akkoord en je dossier compleet, dan wordt het geld naar jouw rekening overgemaakt (of je krijgt een kredietrekening tot je beschikking) en kun je het gaan besteden zoals jij dat in gedachten had. Dat het je maar mag opleveren wat je ervan verwacht!

Meer informatie over zakelijke kredieten

Informatie over zakelijk leningen

“Zakelijke lening online aanvragen”

Als ondernemer komt u vaak in aanmerking voor een zakelijke lening. Dit is een extra financiering die u kunt aanvragen bij de bank. Een zakelijke lening wordt meestal gebruikt om investeringen te doen of om bedrijfskosten te dekken.

Lening.nl biedt verschillende soorten zakelijke leningen, waaronder: microkrediet, startkapitaal en werkkapitaal. Wanneer u een zakelijke lening aanvraagt, bent u verantwoordelijk voor het terugbetalen van het geleende bedrag plus rente. Er zijn verschillende factors die bepalend zijn voor de hoogte van de rente, zoals: looptijd, risico en marktomstandigheden.
Om een ​​zakelijke lening aan te vragen, gaat u naar de website van Lening.nl en vult u het online formulier in. Vervolgens wordt u doorverwezen naar de banken die geschikt zijn voor uw aanvraag. Zij beslissen vervolgens of u in aanmerking komt voor de lening.

Als dit het geval is, ontvangt u een offerte met de voorwaarden waaronder de lening wordt toegekend. Na akkoord op de offerte teken je een contract en wordt er overlegd welke dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse betalingen je moet doen totdat het geleende bedrag plus rente is afgelost.

Als u denkt dat u in aanmerking komt voor een zakelijke lening, neem dan contact op met Lening.nl en laat ons weten wat we voor u kunnen betekenen! 

Als je zakelijk geld wilt lenen, is het belangrijk om te weten wat de voorwaarden zijn. Op Lening.nl vind je alle informatie over zakelijke leningen en de voorwaarden waar je aan moet voldoen.
Jouw voordelen bij Lening.nl

De voordelen bij Lening.nl zijn:

 • Gratis vergelijken van verschillende leningen met elkaar
 • Niet vooraf geld betalen voor de aanvraag van een lening
 • Geheel gratis en vrijblijvend offertes aanvragen
 • Altijd een persoonlijk advies op maat, afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden!

Als je een bedrijf hebt, is het belangrijk om te weten wat de verschillende soorten zakelijke leningen zijn die beschikbaar zijn. Er zijn veel verschillende opties beschikbaar en elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. In dit artikel lees je alles over de verschillende types zakelijke leningen, hoe ze werken en welke optie het beste bij jouw bedrijf past.

Er zijn twee hoofdtypen zakelijke leningen: termijn- en aflossingsvrije leningen. Een termijnloze lening wordt in één keer uitbetaald en hoeft niet terugbetaald te worden totdat het bedrijf aan de bepaalde voorwaarden voldoet die in het contract staan.

Dit kan bijvoorbeeld een bepaald jaaromzetniveau of winstdoelstelling zijn. Een aflossingsvrije lening daarentegen moet in maandelijkse termijnen worden afgelost, maar kan wel meerdere malen worden opgenomen. Afhankelijk van de leningsvoorwaarden kunnen aflossingen ineens of verhoogd gedaan worden.

Vervolgens zijn er verschillende soorten zakelijke leningen die beschikbaar zijn, afhankelijk van het doel waarvoor je deze gaat aanvragen. Zoals je hierboven al hebt gelezen is er een verschil tussen een termijn- en aflossingsvrije lening. Maar er is ook nog een ander soort lening te onderscheiden: de borgstelling. Eerder werd gesproken over de verschillende soorten lening die je binnen kan halen, in dit artikel lees je alles over de verschillende leningsoorten voor jouw bedrijf.

Als je een zakelijke lening wilt afsluiten, is het belangrijk om de verschillende aanbieders te vergelijken. Dit kan je gemakkelijk doen met de Lening.nl vergelijker. In slechts enkele minuten weet je welke aanbieder het beste bij je past.

Let bij het vergelijken van zakelijke kredieten goed op de rente en voorwaarden. Soms zijn er aanbiedingen die erg aantrekkelijk lijken, maar waarbij de voorwaarden niet eerlijk zijn. Bekijk daarom altijd goed de voorwaarden voordat je een krediet afsluit!

Zakelijke leningen zijn een belangrijke bron van financiering voor ondernemers. Een zakelijke lening kan worden afgesloten bij een bank, kredietverstrekker of andere financiële instelling. Wanneer u een zakelijke lening wilt afsluiten, is het belangrijk om te weten waar u op moet letten. In dit artikel geven we tips over hoe u een zakelijke lening kunt afsluiten.

Een zakelijke lening is een looptijdgebonden krediet met een vaste rente. De looptijd is afhankelijk van de bank en kan variëren van 1 jaar tot 10 jaar. De rente op een zakelijke lening is fiscaal aftrekbaar. Dit betekent dat u de rente kunt verrekenen met de winst die u maakt met uw bedrijf. De rente op een zakelijke lening is in principe variabel, maar sommige banken bieden ook vastrentende producten aan

Om dat we graag inzicht geven in een bedrijfslening

Veel gestelde vragen over zakelijk lenen

De maximale hoogte van een zakelijke lening is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type bedrijf, de omvang van het bedrijf en de financiële historie. Door het aanleveren van jouw MT940 bestanden, wat een goed overzicht geeft van de inkomsten van de onderneming, kan de zakelijke geldverstrekker kijken wat de mogelijkheden zijn.

U kunt een zakelijke lening aanvragen door het aanvraagformulier in te vullen met uw persoonlijke en financiële gegevens van uw onderneming. U moet ook documentatie verstrekken over de financiële geschiedenis van uw bedrijf. Zodra u uw aanvraag heeft ingediend, zullen de zakelijke geldverstrekkers deze beoordelen en bepalen of u al dan niet in aanmerking komt voor de lening.

Voorwaarden zakelijke lening

Om als ondernemer een zakelijke lening aan te vragen moet je aan een aantal algemene voorwaarden voldoen:

 1. ​Je bedrijf is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast vragen sommige kredietverstrekkers dat dit een minimaal aantal maanden bestrefd. bijvoorbeeld 12 of 15 maanden.
 2. In de meeste gevallen bestaat je onderneming minimaal 1 jaar en heb je een minimale omzetgrens van ten minste €50.000.
 3. Je hebt een positief eigen vermogen.
 4. Je hebt een positief resultaat (winst).
 5. Je kunt de jaarrekening van je bedrijf laten zien en je hebt een zakelijke rekening die ingezien mag worden.
 6. Je woont in Nederland.

 

Soms worden er extra voorwaarden gesteld bij het aanvragen van een zakelijke lening:

 1. ​Een hypothecaire omschrijving als je de zakelijke lening wilt gebruiken voor de aanschaf of verbouwing van je bedrijfsvastgoed.
 2. Er is een hoofdelijke aansprakelijkheid welke bij u persoonlijk zal liggen. Dit is het geval bij een vof of maatschap.
 3. Het kan wel eens voorkomen dat er een borgstelling van jou, een partner of anderen binnen een bv gevraagd.

Zakelijke leningen kunnen variëren in lengte, afhankelijk van de aanbieder en het soort lening. Sommige leningen kunnen worden afgelost in een jaar of minder, terwijl andere leningen meerdere jaren kunnen duren. Het is belangrijk om te overleggen met uw bank of andere financieringsinstelling over de verschillende opties die beschikbaar zijn, om ervoor te zorgen dat u de beste keuze voor uw behoeften maakt.

Ook als alles geregeld is...

Op de hoogte blijven

Als de leenrentes dalen kan het oversluiten van je lopende lening of het samenvoegen van meerdere leningen een slimme zet zijn. Of misschien speelt er iets bij jouw kredietverstrekker dat goed is om te weten?

Wij houden je op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de wereld van het lenen van geld met nieuwsberichten en blogs.

Lening aflossen of sparen?

Je hebt een lening lopen en krijgt opeens geld tot je beschikking. Wat kun je beter doen: extra aflossen of het geld op je spaarrekening zetten?

Duurste leningen weer duurder

De maximale kredietvergoeding is per 1 januari 2023 hoger geworden: van 10% naar 12%. De duurste leningen mogen dus nog wat duurder worden.

Kosten voor lening verboden!

Zoek je een lening? Goed om te weten: het is verboden om voor het afsluiten van een lening kosten in rekening te brengen. Lees er alles over!

Lenen om te beleggen

Beleggen met geleend geld: je kunt er grote winst mee maken – maar met een flink risico. Weet wat je doet als je wilt lenen om te beleggen!