Geld lenen kost geld

Geen lening meer bij Rabobank?

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Anneke Leningspecialist

Geen lening meer bij Rabobank?

Veel mensen gaan voor een lening nog steeds naar hun ‘huisbank’. Je weet wel – de bank waar hun betaalrekening loopt. Dat is meestal één van de grootbanken: Rabobank, ING, ABN Amro of SNS.

Totaalklant bij grootbank

Bij die grootbanken kun je al je bankzaken doen: betalen, sparen, lenen, beleggen en hypotheken. Ook kun je er verzekeringen afsluiten. De banken willen jou graag als ’totaalklant’ – zo lever je het meeste op.

Rabobank verwijst voor lening door naar Freo

Het verraste ons dan ook dat er op de website van de Rabobank geen informatie meer te vinden is over persoonlijke leningen van Rabo. Ze verwijzen je door naar Freo.

Freo: online leenspecialist & onderdeel van Rabobank

Nu is algemeen bekend dat Freo een onderdeel is van Rabobank. Deze dochter presenteert zich als ‘online leenspecialist’. Dat klopt: je kunt bij Freo alleen via de website een lening aanvragen. Dus inderdaad helemaal online.

Geen lening meer op Rabo-bankkantoor?

Betekent dit dat je niet meer naar een Rabo-bankkantoor kunt als je een lening nodig hebt? Dat weten we niet zeker, maar we schatten in dat dit gewoon nog kan. Alleen zal de Rabobank-adviseur dan geen lening voor je regelen binnen de Rabobank. In plaats daarvan zal hij of zij je waarschijnlijk helpen met het online aanvragen van een lening bij Freo.

Stap naar volledig online bankieren

Ik vind het best bijzonder dat een grootbank besluit om één van de bancaire onderwerpen in feite helemaal online te doen en dan niet eens onder de eigen naam. Natuurlijk zijn er zoveel bankzaken die je online k├║nt regelen (gelukkig maar).

Steeds minder op bankkantoor

Toch kun je die betaalrekening, spaarrekening, beleggingsrekening, lening of hypotheek bij mijn weten dan óók fysiek op een bankkantoor aanvragen. Er zijn wel steeds minder bankkantoren en je moet ongetwijfeld tegenwoordig voor alles een afspraak maken, maar toch. Het kan.

Vloeiend lopend online kanaal

Kennelijk wil Rabobank de leningaanvragen niet meer in de eigen organisatie afhandelen. Zal wel teveel kosten om te verwerken. Het is ook wel weer begrijpelijk dat ze ervoor kiezen om het vloeiend lopende online kanaal dat ze al hebben staan – Freo – hiervoor in te zetten.

Online lening aanvragen

Voor een online leningaanvraag hoef je alleen helemaal niet bij de Rabobank te zijn. Dat kun je net zo makkelijk hier bij Lening.nl doen. We vergelijken de meest interessante aanbieders van leningen en vragen met liefde een offerte voor je aan!