Geld lenen kost geld

Persoonlijke lening zonder boete

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

Persoonlijke lening zonder boete

Wij zijn er blij mee, binnenkort is hij er dan ook via lening.nl, de persoonlijke lening zonder boete bij het vervroegde inlossen. Met de nieuwe persoonlijke lening , die per 1 september te verkrijgen is. Kunt u een persoonlijke lening afsluiten zonder dat er bij vervroegde inlossing van deze lening een boete verschuldigd is. Maar hoe zat dit dan eigenlijk in het verleden? En als u al een persoonlijke lening heeft lopen, moet u daar dan nog wel een boete betalen bij vervroegd inlossen? Vragen die toch ook weer even de kop opsteken als de regels veranderen.

Bestaande persoonlijke leningen

Als u door deze verandering direct uw persoonlijke lening wilt gaan inlossen, dan heeft u helaas toch nog een boete te betalen. De wijziging in de beleidsregels gaan alleen op voor de nieuw afgesloten persoonlijke lening bij deze bank. Al heeft u al een persoonlijke lening lopen bij Defam, zult u toch nog een boete moeten betalen bij vervroegd inlossen van deze lening. De bank beroept zich dan op de voorwaarden waaronder u de lening heeft gesloten. En de persoonlijke lening inlossen zonder boete is dan ook nog niet mogelijk.

Hoe hoog is de boete bij een persoonlijke lening?

Er zijn banken die al langere tijd als beleid hebben dat ook een persoonlijke leningzonder boete in te lossen is. U zou dit dus altijd even bij uw bank na kunnen vragen.
Over het algemeen zijn de spelregels in ieder geval als volgt.
Heeft u een persoonlijke lening na 1 juli 2012 gesloten? Dan betaalt u bij het vervroegd inlossen 1% boete, of de lening moet nog maximaal 1 jaar lopen, dan is de boete 0,5%.
Heeft u uw lening voor 1 juli 2012 gesloten. Dan wordt er nog meer naar de resterende looptijd gekeken.
Als u nog binnen 1/5 deel van uw looptijd zit, is de boete 5%, heeft u al 2/5 van de looptijd erop zitten? Dan is de boete 3%. En als u er al 3/5 van de looptijd op heeft zitten is de boete nog maar 2%. Daarna kunt u de persoonlijke lening zonder boete inlossen.