Geld lenen kost geld

Goedkoopste lening bij Lloyds Bank

Leenrente omlaag, spaarrente omhoog bij bank in Duitsland

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Anneke Leningspecialist

Datum: 25 augustus 2023

Bij de rentes voor leningen zien we interessante dingen gebeuren. Terwijl de meeste geldverstrekkers de leenrente – net als de hypotheekrente – verhogen komt er ook af en toe een renteverlaging langs.

Leenrente omhoog en omlaag

Vaak zijn die rentewijzigingen met een verlaging dan dubbel: bij één bank zien we dan een renteverlaging in combinatie met een renteverhoging. Dan verhogen ze bijvoorbeeld de rente voor kleine leenbedragen en maken ze de grote leningen goedkoper.

Lloyds Bank alleen omlaag

Nu is er vorige week een wijziging doorgevoerd in de rente op leningen van Lloyds Bank. Daarbij was geen sprake van een verhoging van de leenrente, die ging alleen maar omlaag. Door die verlaging is Lloyds Bank nu de bank met de goedkoopste leningen.

Minimaal bedrag € 10.000

Het is wel goed om te bedenken dat het minimale leenbedrag bij Lloyds Bank op € 10.000 staat. Voor een lening van € 5.000 kun je bij deze bank dus niet terecht. Maar leen je € 10.000, dan kan dat al vanaf 7,8% rente.

Grotere leningen goedkoper

Voor leningen van € 15.000 tot € 25.000 is de laagste rente 7,2% – vanaf € 25.000 zelfs maar 6,9%. Daarmee is Lloyds Bank voor leningen vanaf € 10.000 de goedkoopste bank.

Rente kan ook hoger uitpakken

Nu is het niet gezegd dat elke aanvrager bij Lloyds Bank de laagste rente krijgt. Ze werken met Risk Based Pricing: een minimale en een maximale rente. Welke rente jij aangeboden krijgt is afhankelijk van jouw risicoprofiel.

Niet per se de goedkoopste lening

Zo is voor een lening van € 10.000 de maximale rente bij Lloyds Bank 8,3%. Val je in die categorie, dan ben je bij Freo veel voordeliger uit. Zij werken met een vaste rente van 7,9% voor alle aanvragers.

Leenrente omlaag, spaarrente omhoog

De grootbanken hebben met hun megawinsten voor behoorlijk wat commotie gezorgd in Nederland – vooral omdat de spaarrente die ze vergoeden nog steeds laag is. Die verhogen ze wel, maar in een veel lager tempo dan de Europese Centrale Bank (ECB) en de vele kleinere banken. De rentemarge die de grote banken maken is fors, en dat kunnen ze ongestraft doen zolang spaarders hun geld daar laten staan.

1% meer spaarrente dan bij Rabobank

Nu kun je bij Lloyds Bank niet alleen een lening afsluiten; je kunt er ook sparen. De spaarrekening van Lloyds Bank levert sinds afgelopen dinsdag 2,50% rente op – dat is een vol procent méér dan de spaarrente van de Rabobank.

Wat anderen over Lening.nl zeggen

89 klanten beoordelen ons met een 4.4/5

Razendsnel

Heel snel en gemakkelijk in te dienen

Perfect

Perfect

Makkelijk intevullen

Was een goed inschrijfformulier makkelijk zonder moeilijke vragen

Fijn

ik hoop dat jullie me hierbij kan helpen

ik zal jullie ook netjes terug betalen ,

Good

Good

Een goed en helpend bedrijf

Een fijn bedrijf dat mensen helpt zelfstandig te worden en iets bik te brengen in de maatschappij.

Snel en makkelijk

Goed

Makelijk en begrijpend

Goed

Ging heel soepel

Kon alles goed begrijpen en was heel eenvoudig om te doen.

Makkelijk en duidelijk

Aanvragen is makkelijk en duidelijk.