Geld lenen kost geld

Rente omhoog bij Freo en BNP Paribas

Geld lenen wordt stap voor stap duurder

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Anneke Leningspecialist

Datum: 10 maart 2023

Een nieuwe lening afsluiten wordt duurder. Diverse kredietbanken hebben in de afgelopen weken hun rente voor leningen verhoogd.

Freo & BNP Paribas verhogen rente

Eerder deze week meldden we al dat Lender & Spender de leenrente verhoogde. De afgelopen dagen zetten Freo en BNP Paribas ook de stap naar een hogere rente voor hun leningen.

Freo

Freo is onderdeel van het Rabobank-concern. Wie tegenwoordig een lening wil aanvragen bij een adviseur van de Rabobank zal merken dat de aanvraag van die lening wordt ingediend bij Freo. Het Rabo-kantoor is dan enkel bemiddelaar. Rabobank verstrekt geen eigen persoonlijke leningen meer.

BNP Paribas PF

De PF achter BNP Paribas staat voor Personal Finance. Het is een dochter van de Franse grootbank BNP Paribas. Ze hebben drie verschillende persoonlijke leningen in hun aanbod:

  • de BNP Paribas PF Persoonlijke Basis Lening
  • de BNP Paribas PF Persoonlijke Lening
  • de BNP Paribas PF Persoonlijke Lening Senioren

Qua rente doen de leningen van BNP Paribas niet mee in de top, de laagste rente staat er op dit moment op 7,7%. De rente bij deze bank loopt op tot zelfs 12,0% – de maximale leenrente van nu.

Laagste leenrentes

De allerlaagste rentes voor leningen zijn op dit moment te vinden bij Lloyds Bank (5,5 – 9,3%) en Freo (6,0 – 9,8%). Of die leningen ook bij jou passen? Onze kredietadviseurs helpen je graag om dat te bepalen!

Offerte aanvragen

Hogere rente = hogere maandlast

De hogere leenrente zorgt ervoor dat de maandlast van een lening ook omhoog gaat. De maandlast bestaat immers uit rente en aflossing. Het bedrag dat tijdens de looptijd moet worden afgelost is altijd het geleende bedrag, daar verandert niets aan.

Het rentedeel van de maandlast gaat wel omhoog bij een verhoging van het rentepercentage. Het resultaat: de lening wordt duurder.