Geld lenen kost geld

Rente persoonlijke lening blijft dalen

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Anneke Leningspecialist

Rente persoonlijke lening blijft dalen

Leenrente is met 3,5 procent nog nooit zo laag geweest

Het blijft stuivertje wisselen bovenaan de toplijstjes bij de persoonlijke lening vergelijking. In de afgelopen dagen hebben zowel DEFAM als Interbank de rentes op hun persoonlijke lening verlaagd en beide kredietverstrekkers staan nu gebroederlijk bovenaan. Dat wil zeggen: bij leenbedragen vanaf 25.000 euro. Bij de lagere bedragen en bij het doorlopend krediet is de concurrentie een stuk minder groot.

Bij leenbedragen vanaf 50.000 euro geldt bij beide kredietverstrekkers nu een rente van 3,50 procent. Voor zover wij weten is een persoonlijke lening nooit goedkoper geweest.

Toplijstjes

Hieronder ziet u de actuele top 5 scherpste leenrentes voor een persoonlijke lening van 25.000 euro en 50.001 euro. Voor beide leenbedragen geldt dat het verschil tussen de nummer 1 en nummer 5 te verwaarlozen is. Toch is het voor kredietverstrekkers belangrijk om een net iets scherpere rente aan te bieden dan de concurrentie omdat ze daarmee bovenaan komen te staan in de vergelijkingen. Ervaring leert dat de nummer 1 een stuk meer aanvragen vanuit vergelijkingssites krijgt dan de nummer 5. Ook als de rente nagenoeg gelijk is.

PL leenbedrag 25.000 euro

Historische leenrentes, hypotheekrente en kapitaalmarktrente

PL leenbedrag meer dan 50.000 euro

Historische leenrentes, hypotheekrente en kapitaalmarktrente

Alle actuele leenrentes vergelijken

Historische rente

In onderstaande grafiek ziet u de historische rentes van een persoonlijke lening (laagste rente bij een looptijd van 5 jaar) en een hypotheek met NHG (laagste hypotheekrente bij een rentevaste periode van 5 jaar). Duidelijk is dat de hypotheekrentes een veel grotere daling hebben doorgemaakt dan de leenrentes. Gezien het feit dat de concurrentie op de leenmarkt steeds verder toeneemt, lijkt de kans dan ook groot dat de rentes op een persoonlijke lening de komende tijd nog wat verder zullen dalen.

Historische leenrentes, hypotheekrente en kapitaalmarktrente