Geld lenen kost geld

Toch een hypotheek afsluiten met een BKR-registratie

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

Wilt u een hypotheek afsluiten maar heeft u een negatieve BKR-registratie? Dan kunt u een hypotheek nemen wel vergeten. Tenminste… in de meeste gevallen. Maar een BKR-registratie hoeft lang niet altijd een obstakel te zijn.

Een BKR-registratie heb je zo gekregen

Een BKR-registratie heb je zo ontvangen door een betalingsachterstand. U zult niet de eerste zijn die te laat bent met het betalen van uw gsm abonnement of met het aflossen van een krediet. Dit kan direct gevolgen hebben voor de aanvraag van een hypotheek. Wat kunt u doen als u een hypotheek wilt aanvragen maar een BKR-registratie heeft? Dat hangt altijd van de soort registratie af. Want bijna elke Nederlander heeft een BKR-registratie.

De meeste Nederlanders staan geregistreerd bij Stichting BKR

Veel Nederlanders staan vermeldt bij Stichting BKR. Het Bureau Krediet Registratie registreert alle kredieten/leningen van Nederlanders van 250 euro en hoger. Ook GSM abonnementen met een telefoon die duurder is dan 250 euro worden geregistreerd. De telefoon koopt u immers op afbetaling. De meeste consumenten staan echter met een positieve registratie vermeldt bij de BKR.

Hypotheek en BKR

Dat een negatieve registratie bij Stichting BKR automatisch problemen geeft bij het aanvragen van een krediet of hypotheek, dat spreekt voor zich. Banken lopen liever zo min mogelijk risico. Ze zijn bang dat u ook de maandlasten niet altijd op tijd zult betalen. Het probleem van een negatieve BKR codering is, dat deze in ieder geval 5 jaar blijft staan. Pas nadat u de schuld heeft afgelost gaat deze periode in. Uw achterstanden worden pas geregistreerd bij het BKR na 4 maanden (120 dagen).

Wel geld lenen met H codering

Er zijn verschillende soorten BKR-registraties. We noemen deze registraties ook wel coderingen. De lichtste codering is de ‘H’ van Herstel. Dat betekent dat u uw schuld heeft afgelost. Bij sommige banken kunt u ondanks deze codering wél een hypotheek afsluiten.

Wat anderen over Lening.nl zeggen

89 klanten beoordelen ons met een 4.4/5

Razendsnel

Heel snel en gemakkelijk in te dienen

Perfect

Perfect

Makkelijk intevullen

Was een goed inschrijfformulier makkelijk zonder moeilijke vragen

Fijn

ik hoop dat jullie me hierbij kan helpen

ik zal jullie ook netjes terug betalen ,

Good

Good

Een goed en helpend bedrijf

Een fijn bedrijf dat mensen helpt zelfstandig te worden en iets bik te brengen in de maatschappij.

Snel en makkelijk

Goed

Makelijk en begrijpend

Goed

Ging heel soepel

Kon alles goed begrijpen en was heel eenvoudig om te doen.

Makkelijk en duidelijk

Aanvragen is makkelijk en duidelijk.